• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
1954 // Jęcząca Marta

1954 // Jęcząca Marta
Czarodziej
I won’t let you down
krew
genetyka
zawód
Czarodziejka nie wysoka, może zginąć w tłumie, ale jej nie lekceważ. Gdy jednak zobaczysz jej pełen uroku, życzliwy uśmiech na pewno go nie zapomnisz! Aby poznać Lucy musisz ją spotkać!

Lucy Longbottom
13.10.2025, 12:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2025, 15:51 przez Eutierria.)  
Łazienka znów pogrążyła się w ciszy, ale nie była to już cisza pustki – raczej spokoju po rozmowie, która miała w sobie coś niezwykle ważnego. Lucy czuła, jak jej myśli pulsują pod czaszką niczym setki rozświetlonych punktów, układających się w sensowną całość. Fragmenty układanki, które zebrała od Marty, może i nie tworzyły jeszcze pełnego obrazu, ale były początkiem. A każdy początek miał w sobie siłę.

– Dziękuję ci, Marto – powiedziała w końcu, wstając z posadzki. – Za to, że mi zaufałaś. I za to, że opowiedziałaś mi swoją historię.

Duch uniósł się lekko nad ziemię, jakby te słowa były czymś, czego potrzebowała od dawna.

– To ja powinnam dziękować. Nikt mnie nie słuchał od… od lat.

– Obiecuję ci – ciągnęła Lucy spokojnym, pewnym głosem – że nie zapomnę. Może dziś jestem tylko trzecioklasistką, ale pewnego dnia dowiem się, co się naprawdę stało. I wtedy już nikt nie nazwie tego „nieszczęśliwym wypadkiem”.

Marta uśmiechnęła się po raz pierwszy – smutno, ale szczerze.

– Będę tu, gdybyś chciała porozmawiać. I… dziękuję, Lucy. Naprawdę.

Dziewczyna skinęła głową i ruszyła do wyjścia. Gdy przekraczała próg łazienki, obejrzała się jeszcze raz przez ramię. Duch wciąż tam był, ale wyglądał jakby lśnił delikatniej, jakby cień ciężaru został z niego zdjęty.

Korytarz Hogwartu zdawał się teraz mniej przytłaczający. Drwiny innych uczniów już nie bolały tak jak wcześniej. Bo w sercu Lucy pojawiło się coś nowego – cel. Wiedziała, że świat magii skrywa tajemnice, które trzeba odkryć. A ona zamierzała poświęcić całe swoje życie, by właśnie to robić.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Lucy Longbottom (1554)

Wiadomości w tym wątku
1954 // Jęcząca Marta - przez Lucy Longbottom - 13.10.2025, 09:55
RE: 1954 // Jęcząca Marta - przez Lucy Longbottom - 13.10.2025, 10:22
RE: 1954 // Jęcząca Marta - przez Lucy Longbottom - 13.10.2025, 10:52
RE: 1954 // Jęcząca Marta - przez Lucy Longbottom - 13.10.2025, 12:01
RE: 1954 // Jęcząca Marta - przez Lucy Longbottom - 13.10.2025, 12:31
RE: 1954 // Jęcząca Marta - przez Lucy Longbottom - 13.10.2025, 12:52

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny