• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Little Whinging [22.09.72, Surrey, Dom Figgów] The Season’s Upon Us

[22.09.72, Surrey, Dom Figgów] The Season’s Upon Us
Sztafaż
sława
—
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Przedszkolak
Przeciętnie wysoka (125 cm), jak na swój wiek siedmiolatka o prostych blond włosach za ramiona i niebieskich oczach. Jej włosy są zazwyczaj rozpuszczone, a ubrania kolorowe. Często można ją spotkać w towarzystwie swojego srebrno-białego maine coona Karla. Ona wygląda sympatycznie. Kot już nie za bardzo.

Mabel Figg
13.10.2025, 14:12  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2025, 14:12 przez Mabel Figg.)  
Mabel naprawdę całkiem lubiłą Mabon. Nie było ono może tak magiczne, jak Yule, czy Beltane ale i tak było fajne. Oczywiście, żałowała, że nie mogli być w ich domu w Londynie, ale przynajmniej dzisiaj było Mabon, ona była z rodziną, a aby było jeszcze fajniej, rano mogła spędzić całkiem sporo czasu z tatą.
– Hej! – wykrzyknęła, gdy wraz z Karlem znaleźli się w udekorowanym salonie. Mabel przebrała się po porannych atrakacjach w bardziej odświętną sukienkę, a Karl... Karl najwyraźniej również poczuł ducha Mabon, lub został bardzo skutecznie pryekonany przez Mabel, i  bardzo ładnie prezentował się z pomarańczowo-brokatową wstążeczką wokół szyi. – Karl opowiadał mi swój pomysł na książkę – powiedziała, podchodząc do wujka Thomasa na razie nie zauważając tego co działo się na stole z zaczarowanymi dekoracjami. – Będzie się nazwać Opowieść Mabonowa. I wiesz co? Ja też zaczzęłam pisać ksiązkę! – Wymyśliła wstępny pomysł jakieś piętnaście minut temu. – Tylko, że moja nazywa się Athena Moon i Mabon. I jest o czarownicy, która ma 9 lat. I ma ona kota, trzy siostry, rodziców i wujka. I mieszkają nad morzem. I jest Mabon. A tak w ogóle jej najstarsza siostra jest już niemal dorosła bo chodzi do Hogwartu i wiesz co? Chciała iść na imprezę w Mabon. N i e l e g a l n i e. - Zachichotała, jakby to było strasznie śmieszne. – A jej inna siostra, nie uwierzysz, zamiast wyciąc dynie z papieru wycięła marchewki. Bo się nie wsypała. Bo ich wujek strasznie chrapał w nocy. A i będzie jeszcze jedna część. Athena Moon leci w kosmos. I Athena bedzie miała specjalne okulary aby kawałki meteoryty nie wpadły jej do oczu. A potem jeszcze napiszę książkę, że Athena idzie na basen. I do Egiptu! Jak ty! I jej siostra będzie całować się z przystojną mumią!

Karl przysłuchiwał się z zaciekawieniem wszystkiemu co mowiła Mabel, wtracając od czasu do czas zdania takie jak ciekawe, lub absolutnie nie, aż wreszcie sam się odezwał.
– A moja powieść jest metafikcyjną historią traktującą o czarodziejach w kolonialnym okresie Stanów Zjednoczonych, dokładniej to chwilę przed Pierwszym Wielkim Przebudzeniem, która próbuje rozprawić się z mrokiem społeczeństwa i zastanowić się jak łatwo ulega ono degradacji. Oczywiście symbolem tego są Purytanie. Jest tuńczyk?
W tym momencie do salonu weszła również mama której Mabel posłała czarujący uśmiech,  a następnie powtórzyła swój cały pomysł na ksiażkę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mabel Figg (391), Nora Figg (558), Thomas Figg (391)

Wiadomości w tym wątku
[22.09.72, Surrey, Dom Figgów] The Season’s Upon Us - przez Thomas Figg - 02.10.2025, 19:14
RE: [22.09.72, Surrey, Dom Figgów] The Season’s Upon Us - przez Mabel Figg - 13.10.2025, 14:12
RE: [22.09.72, Surrey, Dom Figgów] The Season’s Upon Us - przez Nora Figg - 08.11.2025, 22:20

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa