• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Wyspy Brytyjskie v
1 2 3 4 5 … 10 Dalej »
[23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula

[23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula
Żelazna Dama
Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power.
wysoka - około 180 cm, zazwyczaj dodatkowo podkreślany butami na rozsądnym obcasie / szczupła, ale nie przesadnie chuda / ciemnobrązowe, falowane włosy lekko za ramiona - zazwyczaj upięte albo elegancko wystylizowane / jasne, lodowatoniebieskie oczy / nosi ciężką, drogą biżuterię i eleganckie, szyte na miarę stroje w odcieniach granatu, szarości i brązów

Ursula Lestrange
13.10.2025, 22:57  ✶  
Geraldine miała rację, chociaż zapewne nie do końca rozumiała, jak bardzo - suknia rzeczywiście była wyjątkowa, ale nie z powodu kroju, jedwabiu czy haftów. Materiał układał się na niej inaczej niż na mnie, ale w tym właśnie tkwił cały sens - każda z nas nadawała mu inne życie. Nikt z obecnych w rezydencji, prócz mnie, nie widział tej sukni wtedy, kiedy należała jeszcze do poprzedniego świata, ale nie czułam żalu - raczej dziwne, chłodne zadowolenie, że coś, co było tak ściśle moje, przestało już być tylko tym. Może to właśnie oznaczało dorosłość - oddawać coś z siebie bez teatralnych gestów.
Kiedy jednak zaczęła mówić o butach, poczułam, że zaraz wpadniemy w niebezpieczne rejony. Jej przywiązanie do tamtych trepów miało w sobie coś dziecinnego, upartego - wiedziałam, że gdybym tylko pozwoliła, pociągnęłaby za sobą ten sentyment aż do ołtarza i jeszcze dalej, może nawet zachowałaby je podczas nocy poślubnej, decydując się spędzić ją w namiocie lub, co gorsza, w lesie, pod gołym niebem.
- Czasem trzeba pozwolić, by coś zostało za nami, jeśli chcemy, by przyszłość w ogóle miała gdzie się zmieścić.
Nie wiedziałam, czy zrozumiała - nie oczekiwałam tego, zbyt dobrze znałam to przywiązanie do przedmiotów, które przechowują w sobie oddech przeszłości, miałam swoje własne relikwie, których nigdy nie potrafiłam się pozbyć. Yaxley miała w sobie młodzieńczą potrzebę trzymania się każdej drobiny własnej historii, jakby obawiała się, że bez nich zniknie. Ja nauczyłam się już, że przeszłość i tak zawsze wraca - choćbyś ubrała się w cudze jedwabie i stanęła w cudzych butach.
- Nie przesadzaj, moja droga. - Odpowiedziałam spokojnie, poprawiając fałdę materiału na jej ramieniu. - Suknia nie czyni kobiety wyjątkową, to raczej kobieta nadaje sens sukni. 
Widziałam, jak lekko się prostuje, przybiera ten sposób trzymania głowy, który zdradzał, że w końcu w pełni zaczyna rozumieć wagę dnia. A ja… Cóż. Ja odsunęłam się na bok, jak ktoś, kto wykonał swoje zadanie. Nie potrzebowałam podziękowań, nie potrzebowałam też podziwu - wystarczyło, że na moment, przelotnie, w jej spojrzeniu zobaczyłam coś na kształt zrozumienia. Nie musiałyśmy o tym mówić - zresztą żadna z nas nie lubiła mówić za dużo.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Geraldine Yaxley (2240), Ursula Lestrange (1863)

Wiadomości w tym wątku
[23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Geraldine Yaxley - 01.10.2025, 22:07
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Ursula Lestrange - 02.10.2025, 11:29
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Geraldine Yaxley - 02.10.2025, 22:04
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Ursula Lestrange - 07.10.2025, 01:32
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Geraldine Yaxley - 13.10.2025, 19:04
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Ursula Lestrange - 13.10.2025, 22:03
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Geraldine Yaxley - 13.10.2025, 22:26
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Ursula Lestrange - 13.10.2025, 22:57
RE: [23.09.1972] In a little while | Geraldine & Ursula - przez Geraldine Yaxley - Wczoraj, 21:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa