• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Scena główna Aleja horyzontalna v
1 2 3 4 5 … 10 Dalej »
[12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls

[12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
Wczoraj, 21:12  ✶  
Wyłapała jego drobne zawahanie, ale nie przejęła się tym zbytnio. Chyba nieco optymistycznie założyła, że temat był nieco bardziej przemyślany - głównie dlatego, że premiera zbliżała się wielkimi krokami, ale to nie było nic złego. Jego niezdecydowanie znaczy.
- Rozumiem. Po prostu byłam ciekawa czy masz własne preferencje, bo może są lepsze jak te dyrektorstwa - odpowiedziała wprost, uśmiechając się przy tym przekornie. - Z Laurettą jeszcze się nie widziałam. Wpadłam natomiast na waszą Ambicję. Niesamowita dziewczyna - podsumowała lekko, nawet jeśli w środku coś przekręciło się ponownie z niesmakiem. - Możemy zachować tę Merlinową biel i otulić nią pomarańczem, ale jako tłem. Wtedy i jedno i drugie będzie zachowane, z tego co powiedziałeś.

Lyssa pewnie nie mrugnęłaby mocniej na to zestawienie kolorystyczne, gdyby nie prosty fakt jak Ekstaza była w ogóle zapowiadana, albo jak zapowiadana być miała. Chodziło o pokrzepienie serc, a cała sztuka była ewidentnie konstruowana na szybko, z przesunięta premierą i w odpowiedzi na tragedię która właśnie się wydarzyła. Kontekst był ważny - przynajmniej dla niej, kiedy w obrazach tak bardzo liczył się relatywizm barwny. Te na siebie oddziaływały nawzajem, ale to samo robiły z widzem. Prawda była taka, że pośród bieli i czerni, Ekstaza mogła być ubrana w każdym inny kolor. Dolohov prędzej oblałaby scenę żółcieniami i to w nią ubrała Laurettę, sięgając nawet po odcienie złota, niż wybrała agresywny pomarańcz.

Bo żółty też był energią. Był kolorem poranka, ciepłem słońca, które rozganiało ciemności negatywizmu. Był nadzieją.

- Odda to chyba przemianę Merlina i to, co właściwie go napędza. A ja sama? Miałam też pomysł pobawić się kontrastem i nasycić kolory, mocno opierając się przy tym na opisach aurowidzeniach, bo chciałam w tym wszystkim dodatkowo zawrzeć emocje. Zakląć w sensie obrazy. Pomarańcz, w pozytywnym znaczeniu, to pasja, radość i szczęście.

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Lyssa Dolohov (1703), Hannibal Selwyn (2096)

Wiadomości w tym wątku
[12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Hannibal Selwyn - 02.08.2025, 10:09
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Lyssa Dolohov - 05.08.2025, 18:26
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Hannibal Selwyn - 05.08.2025, 20:46
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Lyssa Dolohov - 25.08.2025, 19:50
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Hannibal Selwyn - 26.08.2025, 13:52
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Lyssa Dolohov - 12.09.2025, 05:34
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Hannibal Selwyn - 14.09.2025, 00:29
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Lyssa Dolohov - 10.10.2025, 00:29
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Hannibal Selwyn - 13.10.2025, 07:05
RE: [12.09.72 Hannibal & Lyssa] Draw me like one of your French girls - przez Lyssa Dolohov - Wczoraj, 21:12

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa