• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
[1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań?

[1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań?
Moon Maiden
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
27.10.2025, 18:39  ✶  
– Nie jest to wykluczone. W kontekście ówczesnych realiów, obie grupy były narażone na dyskryminację. Potwierdzenie tej hipotezy będzie jednak wymagało dodatkowych badań. Dotychczas nikt nie podjął się jeszcze głębszego przeanalizowania tego zagadnienia. – najwyraźniej krótki wykład miał efekt odmienny od zamierzonego. Jeśli oczy jej nie myliły, to dziennikarz wydawał się... Szczerze zaciekawiony tym niszowym tematem? Możliwość ta zaskoczyła Lanę, ponieważ rzadko kiedy spotykała osoby, które podzielały jej zainteresowanie badaniami historycznymi (a już na pewno nie spodziewałaby się znaleźć kogoś takiego przypadkowo na środku ulicy). Z drugiej strony, skoro stosunki społeczne w starożytnej Skandynawii tak zafascynowały jej rozmówcę, to może zrezygnuje on z wywiadu na rzecz artykułu na wspomniany temat? Warto było spróbować nakierować mężczyznę właśnie na ten tor. – Tak, tak wcześnie. Atak na Lindisfarne uznawany jest za pierwszy w historii najazd skandynawskich wojowników. Data ta wyznacza również początek tak zwanej epoki wikingów. Jeśli jest pan zainteresowany szczegółami tego wydarzenia oraz możliwymi czarodziejskimi wpływami, mogę podesłać adekwatną literaturę. Myślę, że zagadnienie to zaciekawi wielu czytelników... – mówiła z własnego doświadczenia, bo sama za młodu uwielbiała zaczytywać się w artykułach poświęconych właśnie czarodziejskiej historii.
Na szczęście dziennikarz miał na tyle taktu by nie zareagować negatywnie na jej uwagę dotyczącą pytań. Wnioskując po jego spojrzeniu na zegarek, też nie mógł poświęcić całego dnia na wywiad.
Lana musiała chwilę się zastanowić nad ostatnim pytaniem; zamierzała za wszelką cenę zachować neutralność, ale z jakiegoś powodu czuła, że musi odpowiedzieć zgodnie ze swoim sumieniem. Być może obraz palenia niewinnych na stole był na tyle brutalny, że wzbudził emocje nawet w zdystansowanej Dolohovównie.
– Radykalizm, który skupia się wyłącznie na niszczeniu zamiast na pozytywnych działaniach zawsze będzie szkodliwy, niezależnie od poglądów. Miejmy nadzieję, że już nigdy nie dojdzie do sytuacji, w której niewinne osoby staną się kozłem ofiarnym. Zgłębianie historii jest ważne właśnie z tego powodu – by nie powtórzyć błędów z przeszłości. – po raz pierwszy w trakcie wywiadu Lana wyraziła swoje poglądy w tak bezpośredni sposób. Była wdzięczna bogini Matce za to, że przyszło jej żyć w relatywnie spokojnych czasach i szczerze miała nadzieję, że ekstremizmy na miarę palenia ludzi już nigdy nie powrócą. Oby tylko ta odpowiedź usatysfakcjonowała dziennikarza.

She was like a star,
nothing but a beautiful echo of death.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (1576), Lana Dolohov (1558)

Wiadomości w tym wątku
[1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Bard Beedle - 05.03.2025, 21:36
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Lana Dolohov - 22.03.2025, 01:49
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Bard Beedle - 31.03.2025, 12:18
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Lana Dolohov - 07.04.2025, 20:03
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Bard Beedle - 17.04.2025, 16:55
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Lana Dolohov - 02.06.2025, 17:10
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Bard Beedle - 08.08.2025, 17:52
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Lana Dolohov - 04.10.2025, 15:49
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Bard Beedle - 24.10.2025, 12:24
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Lana Dolohov - 27.10.2025, 18:39
RE: [1.09.7] Czy mogę zadać kilka pytań? - przez Bard Beedle - 10.11.2025, 22:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa