• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
[Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem

[Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
krew
genetyka
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
01.11.2025, 15:30  ✶  
Ten szept, ten chichot, ten złoty poblask rosnących możliwości...

– Nie wierzyłam w pierwszej chwili i nie dawało mi to spokoju, ale przecież znam tę twarz! I to wcale nie z Czarownicy tylko... tylko z mugolskiego plakatu! Wiem co mówię, bo musiałam odwiedzić siostrę, co mieszka w niemagicznym z początku września i daję sobie rękę uciąć, że ta cizia co lepi się do młodego Selwyna sprzedaje swoją twarz mugolom! Ja to sprawdzę kochana, jestem bardzo ciekawa ile w Czarownicy mi za to zapłacą. Chociaż nie wiem... co mi radzisz? Może najpierw powinnam zapytać dyrektora teatru? W końcu dzisiaj udało mu się zebrać ładną sumkę, a i mi przydałoby się nieco grosza na remont... – dotarło do uszu Jonathana, a on nie porzucił tej nitki, która wpadła w jego ręce.

Podejrzana aura kobiety, z której ust padły te słowa nie pozostawiała żadnych złudzeń. Brunatnoczerwona łuna świadczyła o chciwości kierującej jej działaniami, ponadto buzująca przy ciele czerwień potwierdzała jej ekscytację i gotowość do wcielenia słów w życie. Kobieta miała około czterdziestu lat i być może kilka kluczowych wizyt u Potterów uczyniłaby ją ładniejszą na okoliczność przyjęcia. Mimo wszystko jednak (a może przede wszystkim)... zdawała się być znajoma. Chwilowy przebłysk pomógł mu rozpoznać w tej uśmiechniętej żarłocznie buźce Anathemę Wildbur, urzędniczkę Departament Magicznych Gier i Sportów, zdawało się że z działu Szachów, ale nie był pewien. Jej strój pochodził sprzed trzech sezonów. Problemy finansowe? Czy może Spalona Noc dotknęła ją bardziej niż była gotowa to przyznać?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dearg Dur (435), Jonathan Selwyn (331)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem - przez Dearg Dur - 01.11.2025, 15:30
RE: [Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem - przez Jonathan Selwyn - 10.11.2025, 19:01
RE: [Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem - przez Dearg Dur - 19.01.2026, 19:23

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa