• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
1 2 3 Dalej »
Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody

Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
09.11.2025, 22:34  ✶  

– Na całą nie, ale na jakąś jej część, której nie rozumiemy. Najpewniej łączy ją z jakimiś innymi zagadnieniami – odpowiedziała Moody, uznawszy, że chyba warto to podkreślić. – Na przestrzeni tych miesięcy widziałam się ze specjalistami różnych dziedzin, próbując rozwikłać zagadkę naszego zimna i każdy bez wyjątku mówił mi, że nie jest w stanie pomóc – uśmiechnęła się cierpko, bo każdy mówił jej to samo: szukasz nekromanty. I z nekromantą też się spotkała, całkowicie legalnie, bo za granicą. Skutek był… No cóż. Dowiedziała się czegoś. Ale i tamta osoba nie była w stanie pomóc bardziej niż teoriami. Wiedziała, czego boi się Wizengamot. Ale ich zakazy nie obejmowały Lorda Voldemorta, który robił co chciał, a oni, grając zgodnie z zasadami, byli w kropce, nie mogąc nawet legalnie radzić sobie z widmami z Kniei Godryka, chociaż część brygadzistów i aurorów znała na nie sposób. I co z tego, skoro musieli się z tym kryć?

Nie zdziwiła jej cała ta wypowiedź Harper i prawdę mówiąc – nie odebrała jej jak żartu. Bo sama po chwili jej odpowiedziała, po równie krótkim wahaniu.

– Ja też szukałam – naprawdę szukała. Tydzień temu. I znalazła… Cóż. Coś o zamykaniu kamieniami księżyca jak jakąś ramką, coś o tworzeniu drzwi… Ale po co? To była zagadka. – Prawdę mówiąc próbowałam zrozumieć czym były te dziwne słupy światła wokół Polany Ognisk, które rozpraszaliśmy, ale nic na ten temat nie znalazłam. O kamiennych kręgach już tak, ale nie jaki był faktyczny cel ich stawiania – Moody mogła być więc spokojna, bo jej żart nie skieruje Victorii na coś, czego już nie badała.

– Dziękuję – o nic więcej prosić nawet nie chciała, nawet nie myślała o przydzieleniu oficjalnie do sprawy związanej z kwiatami, ale skoro tak – było to więcej, niż to, na co liczyła. Sprawa była jej bliska, a teraz… Teraz miała ogromne wątpliwości, czy tych róż faktycznie nie powinni wyciąć, ale nie zamierzała działać pochopnie. – Bardzo chętnie się tym zajmę – dodała jeszcze, chociaż sądziła, że nawet nie musi, bo Harper doskonale o tym wie. – Jeśli jest w tym coś więcej, to się dowiemy.

@Eutierria
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Eutierria (1279), Victoria Lestrange (1863)

Wiadomości w tym wątku
Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Eutierria - 26.10.2025, 11:30
RE: Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Victoria Lestrange - 26.10.2025, 17:23
RE: Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Eutierria - 31.10.2025, 11:04
RE: Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Victoria Lestrange - 02.11.2025, 15:08
RE: Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Eutierria - 06.11.2025, 17:24
RE: Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Victoria Lestrange - 09.11.2025, 22:34
RE: Jesień 1972, ósmego września przed Spaloną Nocą, gabinet Harper Moody - przez Eutierria - 22.11.2025, 14:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa