05.12.2025, 10:05 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2025, 10:34 przez Jahnavi Pandit.)
16.09. bezimienna sowa przyniosła Alexandrowi kopertę. W środku było… niewielkie czarne lusterko.
Liściku nie było, ale po ilości wysypanych ziół mógł podejrzewać tylko jedną osobę… prawda?
Jaka szansa że pan Mulciber potencjalnie zna dwie zielarki z krańców cywilizacji.
już podobno masz >:CLiściku nie było, ale po ilości wysypanych ziół mógł podejrzewać tylko jedną osobę… prawda?
Jaka szansa że pan Mulciber potencjalnie zna dwie zielarki z krańców cywilizacji.
W połowie października puchacz Piołunek przyniósł Alexandrowi niewielki amulet związany z tą wróżbą. Gliniany medalion na rzemyku miał na sobie symbol słońca. Do amuletu dołączono list.
Little Hangleton, 15.10.1972
Alex,
Spojrzałam dziś w ogień i widziałam wiele. Karty mówią, że cię czeka nie za długi czas poważny zadanie. Wielka odwaga będzie potrzebna. Widziałam Króla Buław, a on nie chodzi do słabi ludzi. Niesie ogień.
Ale nie ogień taki straszny jak ten, który palił. Taki ogień w sercu! Noś medalion. Nie jest on drogi, ale zrobiła go moja mama. Ona była wielka wieszczka. Będzie cię chronić.
Alex,
Spojrzałam dziś w ogień i widziałam wiele. Karty mówią, że cię czeka nie za długi czas poważny zadanie. Wielka odwaga będzie potrzebna. Widziałam Króla Buław, a on nie chodzi do słabi ludzi. Niesie ogień.
Ale nie ogień taki straszny jak ten, który palił. Taki ogień w sercu! Noś medalion. Nie jest on drogi, ale zrobiła go moja mama. Ona była wielka wieszczka. Będzie cię chronić.
Jahnavi