17.12.2025, 11:02 ✶
21.09. do baru u Lizzy trafił Paul niosąc typowo oznaczoną ministerialną pocztę adresowaną do pana Samuela. List co prawda przyszedł z DPPC na ślicznej, oficjalnej papeterii, ale jego treść była absolutnie prywatna i związana z tym ogłoszeniem.
Szanowny Panie S. McGonagall
Podczas niedawnej wizyty w Dolinie Godryka wpadła mi w ręce Państwa ulotka.
Niestety wrześniowe pożary zniszczyły moją londyńską kamienicę Straty oszacowano na bardzo wysokie przy czym od wczoraj mam tam już budowlańców. W grę wchodziłaby wszelka stolarka, bo tu ich umiejętności w tym zakresie są wyjątkowo… znikome.
Mogliby tam Panowie wejść zapewne w połowie października, oczywiście z możliwością wcześniejszych oględzin i przygotowania wyceny. Zapewniam - pieniądze nie grają roli, bo i zadanie nie jest najprostsze. Kamienica jest zabytkowa i zależy mi na zachowaniu jej charakteru.
Proszę o informację czy są państwo zainteresowani tym tematem. Jeśli tak, ustalimy dogodny termin, aby podejść do kamienicy.
Podczas niedawnej wizyty w Dolinie Godryka wpadła mi w ręce Państwa ulotka.
Niestety wrześniowe pożary zniszczyły moją londyńską kamienicę Straty oszacowano na bardzo wysokie przy czym od wczoraj mam tam już budowlańców. W grę wchodziłaby wszelka stolarka, bo tu ich umiejętności w tym zakresie są wyjątkowo… znikome.
Mogliby tam Panowie wejść zapewne w połowie października, oczywiście z możliwością wcześniejszych oględzin i przygotowania wyceny. Zapewniam - pieniądze nie grają roli, bo i zadanie nie jest najprostsze. Kamienica jest zabytkowa i zależy mi na zachowaniu jej charakteru.
Proszę o informację czy są państwo zainteresowani tym tematem. Jeśli tak, ustalimy dogodny termin, aby podejść do kamienicy.
Z wyrazami szacunku,
Lorien Mulciber
Sędzia Wizengamotu,
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów
II piętro, Ministerstwo Magii
Lorien Mulciber
Sędzia Wizengamotu,
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów
II piętro, Ministerstwo Magii