• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
1 2 3 4 Dalej »
jesień, 17 września 1972, Necronomicon

jesień, 17 września 1972, Necronomicon
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
05.02.2026, 22:45  ✶  
Flint zaciągnął się zapachami, które roztaczały się teraz wokół niego. Wielu zapewne skrzywiłoby się na myśl, że ktokolwiek zrobiłby to świadomie znajdując się we wnętrzu zakładu pogrzebowego, ale niekoniecznie go to obchodziło – wszystko co związane było z Lorraine, pachniało dla niego lepiej, niż eliksir, który przyszedł jej wręczyć. Zdawał sobie sprawę z tego, że dla niektórych mężczyzn jej uroda bardziej wartościowa była niż niejeden narkotyk. Dla niego – cóż, był zbyt uparty, aby dać się omotać komukolwiek – w największej wadzie odnajdywał czasami wielką siłę.

– Właściwie, to tak. Zbieram sprzęt od nowa, bo większość tego co miałem utonęło, spłonęło lub pokryło się czarnym szlamem. Zastanawiałem się, czy nie mam na sobie jakiejś klątwy, ale okazuje się, że poza tym, które miałem już wcześniej, to żadna mnie nie sięgnęła.

Aby wyjaśnić cel swojej wędrówki, otworzył wpierw torbę pełną dużych, podłużnych flakonów. Zawartość zabrzęczała, kiedy wysunął jeden z nich. Zawierał wiele porcji tego samego wywaru, który posiadała w sobie reszta – niebieski, gęsty, dziwnie odbijający światło. Pod względem konsystencji przypominał syrop.

– Roznoszę prezenty – powiedział otwarcie, nie zatajając niczego. – Wiesz, że nie mogę kłamać, prawda? Nawet w żartach. Obiecałem i utrwaliłem na sobie przysięgę, jeśli ją złamię, będę musiał wyrwać sobie język na środku kaplicy. – Uśmiechnął się ciepło, mrużąc oczy i przekręcając głowę w bok. Wyglądał przy tym uroczo.

Nie zapytał o to, czy potrzebowała pomocy. Kobiety takie jak Lorraine prosiły o nią, kiedy była przydatna. Nie potrzebowały bohaterów w miejscach, które miały pod kontrolą.

@Lorraine Malfoy

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dægberht Flint (1611), Lorraine Malfoy (2805), Pan Losu (33)

Wiadomości w tym wątku
jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Dægberht Flint - 05.12.2025, 21:01
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Pan Losu - 05.12.2025, 21:01
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Dægberht Flint - 05.12.2025, 21:05
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Lorraine Malfoy - 05.12.2025, 22:38
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Dægberht Flint - 05.02.2026, 22:45
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Lorraine Malfoy - 10.02.2026, 10:03
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Dægberht Flint - 21.02.2026, 18:52
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Lorraine Malfoy - 22.02.2026, 09:31
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Dægberht Flint - 08.04.2026, 11:37
RE: jesień, 17 września 1972, Necronomicon - przez Lorraine Malfoy - 08.04.2026, 17:46

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa