• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game.

[7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
09.02.2026, 14:16  ✶  
Dziedzic? Niektóre osoby to wręcz przyciągało. A i nijak nie wydawało się Brennie czymś niezwykłym: chyba po prostu zawsze czuła się zobowiązana zajmować wieloma rzeczami i nie postrzegała czegoś takiego jako trudne. Ale tak, dochodził ten drugi element: Borginowie. Rodzina kojarzona ze sklepem na Nokturnie i opowieściach o ścinaniu głów wrogom. Nazwisko, które jej konkretnie kojarzyło się z mrocznym znakiem. Słusznie? Może nie, ale historia Crawleyów, głowa podrzucona na biurko Harper, dla niej to było jednoznaczne. Ale...
- Są pewnie kobiety, które to zachęca - stwierdziła krótko na ten temat. - Myślę, że to bardziej skomplikowane, Anthony. Mam wrażenie, że mniejsze znaczenie ma to, czego szukamy niż to, co sprawia, że postanawiamy zostać.
Albo to, co sprawiało, że postanowiło się odejść.
Uśmiechnęła się, tak trochę ironicznie, kiedy odpowiedział. Niewiele z tą odpowiedzią mogła zrobić, ale de facto przecież potwierdzał, że ma kontakt ze swoim poszukiwanym kuzynem… inna sprawa, że poszukiwania prowadzono w dziwny sposób, gdy nawet szukający nie wiedzieli, dlaczego kogo szukają, bliscy nie zostali przesłuchani i gdyby miała zamiar użyć tego przeciwko niemu, łatwo mógłby wyłgać się czymś w stylu „oj, no nie widziałem go od dawna, ale liczę, że wróci wkrótce z podróży, skąd miałem wiedzieć, że Ministerstwo go potrzebuje”?
– Czyimś zdaniem już wzięłam, najwyraźniej, chociaż trzeba przyznać, że ja nie miałam o tym pojęcia. I nie proszę, żebyś komukolwiek coś wyperswadowywał.
Zdaniem Brenny najgorszym było bycie człowiekiem, którego ktoś niewinny musiał się bać. Jego kot, syn, żona, ale też przypadkowe dziecko czy dziewczyna spotkana na ulicy. Ale to było jedno z tych przemyśleń, którymi ani myślała się dzielić.
– Mógłbyś też opanować zaklęcia, przyciągające kocie futro. Albo po prostu rzucić mu kocyk na poduszkę. – Nie żeby zdaniem Brenny kocyk wystarczył, aby powstrzymać kota przed zawłaszczeniem większej ilości przestrzeni, ale mógł tę obecność włosów wszędzie dookoła ograniczyć, jeśli kota się nauczy, że to jego miejsce. Chociaż ktoś, kto miał problem z sierścią, niekoniecznie zdawał się jej najlepszym opiekunem, nie zamierzała go zniechęcać: ostatecznie zwierzak pewnie będzie u niego szczęśliwszy niż w schronisku. – Sądzę, że to częsta przypadłość papierów, zwłaszcza w Departamentach takich jak twój. Może potrzebujesz zatrudnić asystenta – rzuciła jeszcze, puszczając jego dłoń w chwili, w której melodia umilkła.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Ian Borgin (3300), Brenna Longbottom (3077)

Wiadomości w tym wątku
[7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Anthony Ian Borgin - 20.01.2026, 01:22
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Brenna Longbottom - 20.01.2026, 07:30
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Anthony Ian Borgin - 24.01.2026, 03:28
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Brenna Longbottom - 24.01.2026, 10:37
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Anthony Ian Borgin - 25.01.2026, 02:52
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Brenna Longbottom - 25.01.2026, 22:20
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Anthony Ian Borgin - 26.01.2026, 02:35
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Brenna Longbottom - 27.01.2026, 14:24
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Anthony Ian Borgin - 08.02.2026, 23:52
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Brenna Longbottom - 09.02.2026, 14:16
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Anthony Ian Borgin - 10.02.2026, 10:48
RE: [7.10.72, Maida Valen] Dancing is a dangerous game. - przez Brenna Longbottom - 14.02.2026, 23:07

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa