• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wyspy Brytyjskie Walia Snowdonia [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life

[23.09.72, Snowdonia] Dancing through life
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
09.02.2026, 22:23  ✶  
– Powiedziałbym, że do doktora Prewetta, ale tak się składa, że w mojej rodzinie tytuł ten jest już zajęty – westchnął teatralnie.

Nie dał rady dopowiedzieć nic innego, bo wtedy ich bliskość zaprzątnęła jego uwagę całkowicie i niemalże niepodzielnie. Kroki taneczne przeszły w coś poza jego zważaniem, momencik sunęli po parkiecie wpatrzeni w siebie, otumanieni wzajemną obecnością.

Na dwunastej. Basil i Millie. No tak. Powiedział to.

– Tak mi się powiedziało – odrzekł cicho. – Przyznam, że zastanawia mnie to połączenie. Millie i Basil. Wiem, że się przyjaźnili...

A nuż tych dwoje przyszło jedynie jako przyjaciele, a on coś insynuował? Trzeba było w każdym razie trochę powęszyć, ponieważ istniała nikła szansa, że brat Icarusa nareszcie znalazł sobie partnerkę. Albo przynajmniej się zakochał. To by było nawet urocze.

Przerwali z Moną taniec, co zrobić musieli z ubolewaniem, lecz i niemą obietnicą następnego tańca w niedalekiej przyszłości.

– Millie, Basil! Miło wreszcie porozmawiać – odpowiedział im, uśmiechając się. Starał się uśmiech ten zatrzymać, gdy Millie wspomniała o drinkach i chyba nawet nie zdradził sobą tego, że myśl o zbliżeniu się do pokusy. Całe przyjęcie tonęło w alkoholu, było to nie do uniknięcia. Icarus na szczęście już wcześniej pił tutaj bezalkoholowe napitki. Miał nadzieję, że nie przywoła tym niepotrzebnych pytań ze strony Millie i Basila. Mógł rozmawiać o wszystkim, tylko nie o tym. – Myślę, że z Basilem raczej się znamy. Choć nie miałem pojęcia, że został tu zaproszony. Ja na przykład nie zostałem. Jestem tak zwaną osobą towarzyszącą. Dumna rola, honorowa powiedziałbym. Zostałem wybrany nie przez parę młodą, lecz przed tę oto kobietę – wskazał na Monę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Basilius Prewett (208), Icarus Prewett (794), Millie Moody (244), Mona Rowle (580)

Wiadomości w tym wątku
[23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Icarus Prewett - 27.12.2025, 18:21
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Mona Rowle - 28.12.2025, 19:10
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Icarus Prewett - 30.12.2025, 14:07
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Mona Rowle - 27.01.2026, 19:07
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Basilius Prewett - 07.02.2026, 04:47
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Millie Moody - 08.02.2026, 18:45
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Icarus Prewett - 09.02.2026, 22:23
RE: [23.09.72, Snowdonia] Dancing through life - przez Mona Rowle - 15.02.2026, 14:47

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa