• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
[Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем...

[Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем...
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
16.02.2026, 14:03  ✶  
Sprawa pana lubiącego jabłka szła gładko i sprawnie.

Zbyt sprawnie.

Anthony był umiarkowanym optymizmem, daleko było mu do entuzjazmu, o którym oczywiście nie wiedział, a który był po drugiej stronie… sowiej drogi.

Szanowny Panie,

bardzo liczę na pana osąd i doświadczenie w sadownictwie. Sam specjalizuję się raczej w budowaniu mostów, dla owoców wszelkiej pracy, zwykłem pobierać starym zwyczajem dziesiątą część, za przyjemną podróż towarów z jednego końca na drugi. Nie będę przed Panem udawał: sadownictwo niezwykle mnie intryguje, rad byłbym zatem z utrzymania stalej współpracy. Myślę, że oboje również zgodzilibyśmy się z faktem, że zbyt wielu sadowników zniszczyłoby rynek. Liczę, że ma pan swoje sposoby na pozbywanie się szkodników i mógłbym liczyć - dla naszej obopólnej korzyści - na ingerencję w miarę potrzeby. Podarek na końcu wspomnianej przeze mnie ścieżki proszę potraktować, jako kamień węgielny tej współpracy, a przysługę dla mnie nosić pod sercem, jako gwarant. Przyjdzie czas, gdy będzie potrzebna rada, a wtedy oboje będziemy wiedzieli co zrobić. Niech sowa, która przekazała Panu te wieści zostanie z Panem. Proszę jej użyć gdy przyjdą żniwa i potrzebna będzie droga.

Mr. Northbridge

Był całkiem zadowolony z treści naszkicowanego przez siebie listu, który potem dlań przepiszą inne ręce, na wypadek znajdującego się po drugiej stronie kontaktu widowidza. Anthony szalenie nie lubił brudzić sobie rąk, i choć cała sprawa wydawała mu się nieco przeintelektualizowana, wręcz kuriozalna, czego człowiek nie zrobił… dla pary dobrych rękawiczek?

zaraz potem otworzył barek i z rozmysłem nie zdecydował się na wino na japońskie whisky. Być może powinien dążyć do konfrontacji twarzą w twarz, ale jeśli jego nowy przyjaciel sadownik na to nie nastwał, kim jest, aby samemu wkładać w dłonie kreatywnego biznesmena karty, których nie chciałby mu dawać. Przez moment uśmiechnął się też do własnych myśli. Może powinien wysłać mu zamiast herbaty pięknie rzeźbioną szachownicę z umagicznionymi figurami. Byłoby zabawnie tak listownie grać ze sobą. Z drugiej strony… czy już tego nie robili? Kto jednak był ich wrogiem? Chciałby myśleć, że nie oni wzajem sobie, a to co tak doskonale przyjdzie im przygarnąć do duszy wykorzystując system do swoich potrzeb. Nie miał zamiaru jednak poddawać się tej romantycznej wizji, przyjaźni na całe życie, w której którykolwiek z nich by się dla siebie narażał. Na tym etapie brzmiało to jak straszliwe niedojrzałe mrzonki. Wypił jednak za tę współpracę, licząc tylko i aż, aby nóż w plecy nie poszedł zbyt szybko i by przy pomyślnych wiatrach panowie od mostów i jabłek nie planowali swojego zabójstwa w najbliższej przyszłości.

Byłoby na prawdę miło.

[/div]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alexander Aristov (1422), Anthony Shafiq (1611)

Wiadomości w tym wątku
[Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Anthony Shafiq - 30.12.2025, 22:16
RE: [Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Alexander Aristov - 01.01.2026, 13:18
RE: [Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Anthony Shafiq - 19.01.2026, 11:50
RE: [Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Anthony Shafiq - 16.02.2026, 14:03
RE: [Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Alexander Aristov - 20.01.2026, 12:59
RE: [Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Alexander Aristov - 20.02.2026, 12:55
RE: [Wiosna 1965, kwiecień | Alexander & Anthony] Mы за чаем не cкучаем... - przez Anthony Shafiq - 12.03.2026, 12:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa