• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
[10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita

[10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita
Czarodziej
Większość ludzi nie jest tak fałszywa, jak myślisz, ani tak szczera, jak sobie wmawiasz
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
Malarz
Przeciętnego wzrostu (178 cm), bardzo szczupły mężczyzna o błękitnych oczach. Piegi na nosie i policzkach wyróżniają go z tłumu, podobnie jak wiecznie ułożone w nieładzie ciemnoblond włosy. Ubiera się zwykle skromnie, chociaż ciuchy są zawsze czyste i niepogniecione.

Oliver McKinnon
17.02.2026, 12:26  ✶  
To, że wyglądał nie najgorzej zawdzięczał zupełnie przypadkowej osobie. I eliksirom, które wyjątkowo szybko zabliźniały jego rany wokół oczu. Na dodatek najwidoczniej urodził się w czepku, bo gdyby tylko ruszył się o milimetr, szkło z witryny, która wybuchła 8 września, wpakowałoby się w jego oczy i tyle byłoby z malowania. Miał naprawdę dużo szczęścia podczas tamtej nocy, coś musiało nad nim czuwać. Czy to była opatrzność? Czy może mityczna Pani Losu, która była tak szczodra, jak kapryśna, i postanowiła po raz kolejny otoczyć Olivera ochronnym parasolem?
- Wiem, ale oni nie mogą o tym wiedzieć. Musisz kreować swój wizerunek, nie? - odpowiedział tak samo konspiracyjnym szeptem, gdy Rita nachyliła się w jego kierunku. Woń perfum kobiety była miłą odmianą po smrodzie spalonych włosów i ciał, który towarzyszył mu przez niemal cały czas, odkąd Londyn zapłonął. - Ładnie pachniesz. Wnioskuję po tym, że łazienka ci nie spłonęła?
Zagadnął, lekko przekrzywiając głowę. Och, nawet nie miał pojęcia, jak bardzo się mylił - jego czcze nadzieje rozwiały się, gdy tylko Rita powiedziała, że jej dom spłonął. Westchnął cicho, bo chyba palnął głupstwo, ale tak już miał, że słowa wypływały z jego ust szybciej niż mózg je rejestrował.
- Wybacz. Nie wiedziałem - próbował się wytłumaczyć, gdy barman przesuwał czysty kieliszek wina w kierunku Rity. - Jebane pajace w szlafrokach i maseczkach upiększających. Pardą maj frencz, ale nie da się inaczej ich nazywać. Mam nadzieję, że jak już wpełzli z powrotem do swoich nor, to nie będą z nich wychodzić przynajmniej do świąt.
Dopił resztkę whisky jednym haustem i gestem znowu przywołał barmana, niemo prosząc o dolewkę. Jego twarz nieco zmarkotniała na kolejne pytanie kobiety.
- Nie wiem. Mógłbym zatrzymać się u siostry, ale z dwojga złego chyba wolę mieszkać z matką. Moja siostra jest walnięta i jestem pewny, że kazałaby mi czyścić kibel szczoteczką do zębów chwilę po tym, jak moja stopa przekroczyłaby próg jej mieszkania - McKinnon podrapał się po boku nosa w zamyśleniu. - Na razie śpię u znajomego. A ty? Macie gdzie się zatrzymać? Jakby co mogę popytać, dyskretnie oczywiście.
Nie byli tu mile widziani, ale na szczęście przez część społeczeństwa. McKinnon wydawał się mieć głęboko w nosie fakt, że Rita była półkrwi - zresztą on sam był pół, więc kim by był, gdyby mu to przeszkadzało? To już nawet nie podpadałoby pod hipokryzję.
- Może Selwyn ma coś na zbyciu, chłopak jest dziany a przy okazji ma wszystkie piąte klepki na swoim miejscu, na pewno by pomógł w razie czego - dobrze, że go znał, chociaż na ten moment nie zdarzyło mu się wykorzystywać jego pozycji i pieniędzy. Głównie dlatego, że Oliver lubił pieniądze, ale znacznie bardziej cenił sobie odpowiednie znajomości.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Oliver McKinnon (1262), Rita Kelly (844)

Wiadomości w tym wątku
[10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita - przez Oliver McKinnon - 21.06.2025, 10:57
RE: [10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita - przez Rita Kelly - 21.07.2025, 22:35
RE: [10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita - przez Oliver McKinnon - 01.10.2025, 14:00
RE: [10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita - przez Rita Kelly - 08.11.2025, 22:55
RE: [10.09.1972] Hate me too | Oliver, Rita - przez Oliver McKinnon - 17.02.2026, 12:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa