• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise

[01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
24.02.2026, 12:25  ✶  
Nie była pewna, czego spodziewała się po Helloise. Być może niczego: wiedźma ze skraju Kniei należała do istot chaotycznych, może nawet trochę szalonych, a tacy ludzie bywali nieprzewidywalni. Nie zdziwiłoby jej, gdyby Helloise minęła stosik bez zastanowienia i namysłu, nie poświęcając mu ani jednej myśli, ani gdyby wręcz przeciwnie, zniszczyła go w złości. Zachowała się jednak tak, jak pewnie zrobiłaby większość ludzi: zatrzymała się nad „prezentem” i przypatrywała mu długą chwilę.
Brenna nie była pewna, czym się zdradziła, ale też nie próbowała schować się z wielkim zaangażowaniem, a może i tu, na tym obszarze, rzucono jakieś zaklęcia i Helloise i od początku wiedziała, że ma towarzystwo.
Żółknące paprocie zaszeleściły, kiedy wilczyca dźwignęła się na łapy. Ku Helloise ruszyło zwierzę, ale parę sekund później stanęła koło niej kobieta.
– Podobno świat zwraca nam to, co ofiarowaliśmy. Nie jestem pewna… chyba nazywają to karmą? – spytała, marszcząc brwi, a potem uśmiechnęła się do Helloise.
Była zmęczona, i psychicznie, i fizycznie. Niewyspana, wyczerpana omami, lękiem, zaszczepionym gdzieś w jej głowie, ciągłym napięciem i wyczekiwaniem, co jeszcze ich wszystkich spotka. Żalem, złością, rozpaczą, i tymi własnymi, i tymi cudzymi, gdy wziąć w karby próbowała i jedne, i drugie, i odnosiła porażkę raz za razem. Ale jej uśmiech był równie pogodny jak zwykle, spojrzenie spokojne, bo nie chciała, nie zamierzała, pokazać tego wszystkiego niemal nikomu: a na pewno nie komuś, kto przyniósł czaszki pod ich dom. Nie była już pewna, czy to miało być ostrzeżenie albo próba przerażenia ich, w przypadku Helloise równie dobrze mógł to być jakiś rytuał, być może pozbawiony choćby śladu magii.
– A tak naprawdę… ja je tu przyniosłam zamiast po prostu wyrzucić, jak zrobili to pewnie inni. Może też chcę zrozumieć? – dodała po chwili. Dłonią wskazała na ten makabryczny kopczyk, chociaż spojrzenia ciemnych oczu nie oderwała od Helloise. Wiedziała, że podobne pojawiły się w innych miejscach, Victoria wspominała jej o ruinach w domu Lestrangów… a chodziły przecież jakieś plotki i o tym, że kogoś w Mabon widziano w okolicy mieszkania Bletchleyów. W ilu miejscach pojawiły się podobne rzeczy? – Przeraziły kilka osób w Dolinie. Jeśli chodzi o mnie, wolę zadawać pytania niż tylko się bać. Więc chciałam spytać… dlaczego je tam zaniosłaś?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2047), Helloise Rowle (2125)

Wiadomości w tym wątku
[01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Brenna Longbottom - 21.02.2026, 21:21
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Helloise Rowle - 22.02.2026, 17:32
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Brenna Longbottom - 24.02.2026, 12:25
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Helloise Rowle - 25.02.2026, 15:19
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Brenna Longbottom - 26.02.2026, 11:25
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Helloise Rowle - 03.03.2026, 12:41
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Brenna Longbottom - 05.03.2026, 16:09
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Helloise Rowle - 13.03.2026, 23:29
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Brenna Longbottom - 19.03.2026, 12:35
RE: [01.10.72] Wyszłam do ciebie, Helloise - przez Helloise Rowle - 21.03.2026, 16:56

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa