• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody

[12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
11.03.2026, 01:21  ✶  
- Dostałam niedawno jajko! - oznajmiła wesoło Dora, stojąc z Woodym przed wejściem do Księżycowego Stawu. Przed nimi rozpościerał się widok na tyły posiadłości, gdzie po burzliwym wrześniu dało się zauważyć znaczące zmiany. Część chwastów została wykarczowana, a trawa doprowadzona do rozsądnej długości, chociaż było widać że zdążyła już nieco odrosnąć. Pojawiły się też ciemne placki ziemi, które zwiastowały miejsce wygospodarowane na zasadzenie nowych ziół i magicznych roślin. Nie było tego sporo, bo Crawleyówna większość planowała na planowaną szklarnię. - Wyglądało jak taki spalony ziemniak, a że jakiś czas temu coś sobie czytałam gdzieś o podobnych fenomenach, no to stwierdziłam że wsadzę je do ognia. I wiesz co? Wykluł się z tego pisklak. Dzisiaj przyniosłam go tutaj, bo wrzuciłam jajko do ognia u Brenny. I jak rozmawiałam z Bren, to w sumie by było dobrze zaaranżować jakąś sowiarnię chyba, bo coraz więcej tych ptaków. A jak dobrze pójdzie i ten mój pisklak podrośnie to będzie taki cały czarny i będzie sypał iskrami. Głównie będzie ładnie wyglądać - założyła ręce za siebie, lekko kołysząc się z pięt na palce, kiedy opowiadałam Tarpowi o nowym pupilu. - Tylko nie wiem co wtedy z tym poltergeistem co go mamy na strychu. Ja jestem za tym, żeby go zostawić i zbudować ptakom coś nowego.

!Zakon A1

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dora Crawford (1419), Pan Losu (93), Woody Tarpaulin (1334)

Wiadomości w tym wątku
[12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Dora Crawford - 11.03.2026, 01:21
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Pan Losu - 11.03.2026, 01:21
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Woody Tarpaulin - 12.03.2026, 15:53
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Dora Crawford - 21.03.2026, 05:50
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Woody Tarpaulin - 22.03.2026, 15:47
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Dora Crawford - 23.03.2026, 09:02
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Woody Tarpaulin - 29.03.2026, 17:19
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Dora Crawford - 30.03.2026, 05:25
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Woody Tarpaulin - 09.04.2026, 10:18
RE: [12.10.72, Księżycowy Staw] Circle of pine and red oak | Dora & Woody - przez Dora Crawford - 10.04.2026, 16:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa