• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Poszukiwania Poszukiwania innych relacji

Poszukiwania innych relacji
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
23.03.2026, 12:47  ✶  

współpaca naukowa i nie tylko

czyli dołącz do mojego projektu

Pisane przeze mnie fabuły doprowadziły do miejsca, kiedy oficjalnie mogę ogłosić, że Dolohov otwiera swój instytut naukowy. Uczelnia wyższa zbiera stempelki od mistrzów gry, a co za tym idzie szukam osób, które chciałyby brać w tym udział. Mam już pierwsze pomysły na wątki uniwersyteckie, a otwarcie Ætherii będzie wiązało się małym eventem detektywistycznym (Coś w stylu murder mystery! Oczywiście bez obaw, tak naprawdę nikomu nie stanie się krzywda…), który przybierze formę imprezy towarzyskiej. Oprócz potencjalnych studentów i uczniów, chętnie zaangażuję w to również inne postacie w takim stopniu, jaki będzie was interesował. Pwease

Działać będziemy w ramach katedr:
Neotyki i sztuk wyzwolonych
Atronomii i kosmologii
Chronomancji i energii magicznej

Kim potencjalnie możesz być:
Wykładowcą jakiegoś szalonego przedmiotu
Studentem lub badaczem pozyskującym granty
Pracownikiem administracyjnym (sekretarzem, prawnikiem, marketingowcem, bibliotekarzem – jestem otwarta na różne propozycje)
Wszechogarniaczem (poczynając na konserwatorach powierzchni płaskich, na opiekunach zwierząt kończąc – w formie stałego miejsca pracy i stabilnego zarobku)
Konsultantem w sprawach ONMS lub Zielarstwa – bo Vakel nakazał zbudować w kopule wielki ogród z drzewami i ptactwem wszelkiej maści, coby studenci mogli uczyć się w raju
Twórcą mechanizmów, malarzem, rzeźbiarzem – który chciałby przyjmować zlecenia na ulepszanie i upiększanie przestrzeni
Bogaczem, który chce rzucić projektowi trochę grosza

Mam gotowe plotki, zostaną też przygotowane publikacje prasowe. Twoja postać mogłaby dowiedzieć się o projekcie z prasy, od Vakela, od innych naukowców. Mogła być zwyczajnie chętna, albo zostać zmuszoną przez rodziców, sytuację fabularną (dostać np. przykaz z Ministerstwa albo od organizacji, żeby się u Dolohova zatrudnić i szpiegować co oni tam w ogóle robią) i tak dalej. Wystarczy wyrazić na PW zainteresowanie wspólną grą, to coś się wymyśli. Zapraszam do kontaktu. Serduszko

aktualne na 23.03.26

with all due respect, which is none
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Poszukiwania innych relacji - przez Eutierria - 02.11.2022, 20:27
RE: Poszukiwania innych relacji - przez Vakel Dolohov - 23.03.2026, 12:47

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny