02.05.2026, 22:21 ✶
Kruk przyniósł list 2 października 1972 r. w godzinach porannych. Pergamin miał urzędowe logo Ministerstwa Magii.
Ari,
pamiętasz, jak ta wróżbitka opowiadała o tej kapsule czasu? Myśl o niej nie daje mi spokoju od tamtego wieczoru.
Chciałabym stworzyć ją z tobą. Chciałabym zostawić coś, co przetrwa.
Myślałam o tym, co moglibyśmy w niej zamknąć. Wrzuciłabym do niej wszystkie listy, które nigdy nie dotarły, ponieważ zatrzymała je cudza ręka. Pozwólmy im wreszcie spocząć tam, gdzie nikt więcej ich nie dosięgnie. Niech ziemia przyjmie je łagodniej niż my.
Sądzę, że byłoby w tym coś na kształt spóźnionej sprawiedliwości.
Otworzymy ją za lat dziesięć, jeśli bogowie okażą się dla nas łaskawi. Chcę wierzyć, że uczynimy to razem.
Co myślisz?
pamiętasz, jak ta wróżbitka opowiadała o tej kapsule czasu? Myśl o niej nie daje mi spokoju od tamtego wieczoru.
Chciałabym stworzyć ją z tobą. Chciałabym zostawić coś, co przetrwa.
Myślałam o tym, co moglibyśmy w niej zamknąć. Wrzuciłabym do niej wszystkie listy, które nigdy nie dotarły, ponieważ zatrzymała je cudza ręka. Pozwólmy im wreszcie spocząć tam, gdzie nikt więcej ich nie dosięgnie. Niech ziemia przyjmie je łagodniej niż my.
Sądzę, że byłoby w tym coś na kształt spóźnionej sprawiedliwości.
Otworzymy ją za lat dziesięć, jeśli bogowie okażą się dla nas łaskawi. Chcę wierzyć, że uczynimy to razem.
Co myślisz?
M.
Sweet, mourning lamb
There's nothing you can do
Bound to suffering eternal through
the sins of their fathers committed
long before their conception
There's nothing you can do
Bound to suffering eternal through
the sins of their fathers committed
long before their conception