08.06.2026, 14:41 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2026, 15:02 przez Elliott Malfoy.)
Zapieczętowana jadeitowym woskiem koperta w kolorze kości słoniowej, a w jej środku list na papierze z tłoczoną tarczą herbową Malfoyów.
Październik 1972
Szanowna Panno Rowle,
Droga Mono,
mieliśmy przyjemnośc wymienic uprzejmosci oraz dyskutowac o magicznych stworzeniach przy paru oficjalniejszych okazjach. Należy również wspomniec, że w przeszłości korzystałem z wiedzy oraz doświadczenia Twojej kuzynki, Reginy.
Poza działalnością charytatywną na rzecz abraksanów, koni i stworzeń spokrewnionych, przyjmuje je również pod dach swojej stajni oraz ośrodka, aby, z pomocą specjalistów, byc w stanie zaangażowac się osobiście, a nie polegac jedynie na zawartości skarbca.
Zdaję sobię sprawę, że Twoja ekspertyza leży w smokach, ale z racji aktualnej, dośc gwałtownie zmieniającej się sytuacji politycznej w kraju, najsensowniej jest mi się zwrócic do lokalnego specjalisty. Wielu eksperów, z resztą zachowawczo, nie chce aktualnie podróżowac w te strony. Mam nadzieję, że nie weźmiesz mojej propozycji za obelgę, szanuję i doceniam Twoje umiejetności, własnie dlatego zaznaczam, iż zdaje sobię sprawe z rożnicy w specjalizacjach.
Jeżeli bylabyś w stanie wspmóc mnie w kontekscie leczniczym i behawioralnym, byłbym dozgonnie wdzięczny. Jeżeli o wynagrodzenie chodzi, jestem otwarty na wszelkie propozycje. Czas nie jest tanim towarem.
Jeżeli interesuje Cię przedstawiona oferta, proszę podaj w korespondencji swą dostepnośc w najbliższych tygodniach, abym mógł zorganizowac tour po ośrodku oraz stajniach, które mam pod opieką.
Z wyrazami szaczunku i pozdrowieniami,
Elliott Malfoy
“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦