• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 16 Dalej »
[28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella

[28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella
Urokliwa wiolonczelistka
to piekło - nie raj, to tutaj się kończy świat
krew
genetyka
zawód
Stella mierzy 165 centymetrów wzrostu, należy raczej do szczupłych kobiet. Buzię ma okrągłą, posiada pucułowate policzki, które dodają jej uroku. Oczy ma w kolorze orzechowym, włosy długie, jasne, najczęściej nosi je rozpuszczone. Ubiera się bardzo starannie, dba o to, aby zawsze wyglądać nienagannie. Pachnie cytrusami.

Stella Avery
18.03.2023, 16:43  ✶  

Zauważyła, że zignorował jej pytanie o rodzinę. Nie naciskała, najwyraźniej nie byli ze sobą na tyle blisko, żeby chciał z nią rozmawiać na takie tematy. To było zrozumiałe, miał prawo nie chcieć się przed nią otwierać. W końcu była tylko jego znajomą, co próbował jej co chwilę usilnie uświadomić.

- To ja po prostu czekam, ciągle czekam na to, aż rodzice znajdą mi odpowiedniego kandydata. - Nie widać było po niej, żeby była z tego powodu specjalnie zadowolona. - W Hogwarcie każdy to przeżywał, wiadomo jak to jest z nastolatkami, hormony buzują. - Sama pamiętała ten czas, jako bardzo kochliwy, pewnie nie potrafiłaby nawet policzyć z iloma chłopakami się wtedy spotykała.

- Tak, nawet mnie da się czasem zaskoczyć. - Odparła spoglądając na Stellę ze wspomnienia. Wino zawsze było lekarstwem na wszystko.

- Czy Ty się ze mnie nabijasz? - Posłała mu zabójcze spojrzenie, jakby miała pioruny w oczach, po chwili jednak przestała udawać zdenerwowaną. - Wszystko musi być dokładnie przygotowane, a jak nie, to musi wyglądać tak, jakby było. - Nawet i ona czasem traciła grunt pod nogami, nigdy jednak nie dawała po sobie tego poznać. Nie miała najmniejszego problemu z opanowaniem. Zresztą lata występów przed publicznością ją tego nauczyły.

- Nie ma co rozważać nad tym, co by było, gdyby nie moje opanowanie, grunt, że wszystko wyszło tak, jak chcieliśmy, to najważniejsze.- Nie lubiła gdybać, myśleć o tym, co by się wydarzyło, gdyby rzeczy potoczyły się inaczej. Najważniejsze było to, jak faktycznie się wszystko zakończyło.

- Tak, czułam, że chcesz się mnie pozbyć. - Miała wrażenie, że najchętniej by ją w tamtej chwili wystawił za drzwi, ale się tak łatwo nie dała. Nie mogła odpuścić tortu czekoladowego - za bardzo kochała czekoladę.

- Prawie zawsze jestem przecież miła. - Nie do końca potwierdzały to dzisiejsze wspomnienia, no ale trudno. - Tak, wydaje mi się, że jeszcze chwila i będziemy przed moim domem.

Znali już schemat tego, jak to wszystko działało. Nadal nie wiedziała dlaczego, ale przynajmniej trochę się to wszystko rozjaśniło. Wspomnienie się rozmyło, a oni wrócili do rzeczywistości. Stella bez żadnych nieprzewidzianych efektów, Stanley z bólem głowy.

Pomogła mu, kiedy wracali do rzeczywistości, w końcu nie mogła pozwolić, żeby wylądował twarzą na asfalcie, jeszcze by sobie porysował tą ładną buźkę. Szkoda by było. - Nie ma sprawy, czasem i ja się do czegoś przydaję. - Uśmiechnęła się do niego przyjaźnie.

Poczuła, jak przeczesuje jej włosy, dlaczego to zrobił? Zaczynała się zastanawiać nad wszystkimi gestami, które ku niej kierował. W końcu uznawali siebie tylko za znajomych, czy znajomi się w ten sposób zachowywali?

- Nie, chyba zniknęła. - Może to i lepiej. Miała wrażenie, że dziewczynka była z tymi wydarzeniami powiązana. - Tak, przyspieszmy, nie chciałabym znowu się gdzieś przenieść. - Tak też zrobili i udali się w kierunku kamienicy w której mieszkała Avery.

- Było to ciekawe doświadczenie. - Powiedziała jeszcze nim znaleźli się przed kamienicą. - Ja również dziękuję, było miło. - Powiedziała jeszcze uśmiechając się przy tym ciepło. Pozwoliła sobie uścisnąć Borgina na pożegnanie, a następnie ruszyła w kierunku swojego domu.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Stanley Andrew Borgin (6341), Stella Avery (6342)

Wiadomości w tym wątku
[28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 14.03.2023, 23:36
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 15.03.2023, 00:39
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 15.03.2023, 21:09
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 15.03.2023, 22:17
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 15.03.2023, 23:23
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 16.03.2023, 00:14
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 16.03.2023, 17:08
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 16.03.2023, 20:01
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 16.03.2023, 21:21
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 16.03.2023, 22:05
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 16.03.2023, 23:51
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 17.03.2023, 00:32
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 18.03.2023, 00:31
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 18.03.2023, 11:03
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stanley Andrew Borgin - 18.03.2023, 12:27
RE: [28 września 1969] Dziewczynka z zapałkami || Stanley & Stella - przez Stella Avery - 18.03.2023, 16:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa