• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16
[22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach

[22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach
Widmo
krew
genetyka
zawód
Brązowowłosy i niebieskooki mężczyzna, wyróżniający się z tłumu przede wszystkim za sprawą swojego wzrostu. Niewielka domieszka krwi olbrzymów sprawiła, że osiągnął nieco ponad 2 metry wzrostu. Łatwo z niego czytać, w przypadku Theona emocje praktycznie zawsze są wypisane na twarzy. Nie stara się z nimi kryć. Często można go spotkać z papierosem w ręku bądź wyczuć specyficzny zapach, niekiedy lekko dominujący nad pozostałymi.

Theon Travers
25.10.2022, 20:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.10.2022, 20:32 przez Theon Travers.)  

Również starałem się wierzyć w to, że mogę decydować o samym sobie. Chciałem, żeby to moje własne decyzje wpływały na to, jak będzie wyglądała moja przyszłość; którymi ścieżkami dane mi będzie podążać. Nie dostrzegałem tego, że za ich sprawą, za sprawą tych decyzji, już teraz przyszło mi zająć swoje miejsce. Wybrać stronę, którą będę wspierać. Miałem swoje zdanie, widziałem pewne sprawy w określony sposób, ale... jednocześnie unikałem angażowania się. Wolałem trzymać się na boku, obserwować.
W tamtym czasie nie byłem jeszcze gotowy na to, żeby się do tego przyłączyć.
Może zresztą wcale nie musiało do tego dojść?

Nie reaguje na wspomniane przez Brennę, podrobione zdjęcia. Słyszałem nie tylko o tym, ale też o innych działaniach, mających na celu zdyskredytowanie osoby ministra. Nie uważam jednak, żeby było tu o czym mówić. Nie widzę potrzeby dalszego strzępienia języka. Sprawy miały się tak, jak się miały. Zresztą... czy cokolwiek z tego by się udało, gdyby Nobby Leach był krystalicznie czysty? Nie żebym wierzył w istnienie ludzi bez skazy. Na to trzeba być znacznie bardziej naiwnym.

- Każdy korzysta z takich środków, jakie są dla niego dostępne. - Odpowiadam, choć zajmuje mi to znacznie więcej czasu, niż do tej pory zajmowało wszystkie inne. Jakbym potrzebował to przetrawić, przemyśleć? Jakby w tak krótkim czasie to drugie faktycznie było możliwe. Brzmię raczej pewnie. Konkretnie. Zdecydowanie.

Po tych słowach podnoszę się z huśtawki. Posyłam Brennie uśmiech. Nieco blady, nie taki jak dawniej, ale... nadal uśmiech. Może odrobinę smutny? Rozczarowany? Tylko czy znacznie bardziej rozczarowany nie byłbym, gdyby skorzystała z mojej rady, wycofała się, przestała grzebać i zadbała o swoje bezpieczeństwo? Swoje i swoich bliskich?

Nie byłaby wtedy tą samą Brenną, którą znałem przed laty. Teraz już mniej.

- Wiesz, mam... - Zaczynam mówić, po czym przerywam. Kręcę głową. Czy jakieś słowa są tutaj potrzebne? Mają sens? Mogą okazać się odpowiednimi? Może lepiej byłoby jednak zachować milczenie?
Decyduje się wreszcie na to ostatnie. Zostawiam ją. Wracam do Londynu.

Do mojego miejsca.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2071), Theon Travers (2017)

Wiadomości w tym wątku
[22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Theon Travers - 23.10.2022, 21:47
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Brenna Longbottom - 23.10.2022, 22:14
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Theon Travers - 24.10.2022, 19:51
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Brenna Longbottom - 24.10.2022, 20:07
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Theon Travers - 24.10.2022, 20:44
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Brenna Longbottom - 24.10.2022, 21:02
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Theon Travers - 25.10.2022, 18:21
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Brenna Longbottom - 25.10.2022, 18:35
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Theon Travers - 25.10.2022, 20:27
RE: [22 sierpnia 1968 roku, posiadłość Longbottomów] Nobby Leach powinien gryźć piach - przez Brenna Longbottom - 25.10.2022, 20:54

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa