• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
30.08.72 (Alice & Baldwin) – W krainie baśni

30.08.72 (Alice & Baldwin) – W krainie baśni
bestseller actress
sława
—
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Aktorka
155 cm wzrostu, blond włosy, błękitne oczy.

Alice Bletchley
27.07.2025, 10:42  ✶  
Dla Alice Bletchley świat nie był monolitem, podobnie jak ludzie. W każdym był potencjał do zmiany - na lepsze lub na gorsze. Postawy można było zmieniać, nawet te najbardziej zastałe. Takie coś stanowiła niechęć środowisk czarodziejskich do mugoli. Dało się to zmienić. Wystarczyło tylko, żeby zacząć empatyzować z innymi ludźmi. Pokazać, że inność wcale nie jest zła.

- Moi dziadkowie to mugole, Baldwinie. Nie będę wyrzekać się tego, dlatego że ktoś może krzywo na mnie spojrzeć - wzruszyła ramionami, choć wiedziała, że mówienie takich rzeczy nie zawsze było bezpieczne. - My, artyści, możemy zmieniać świat. Ty masz pędzel i teatr, a ja... - zawiesiła się na chwilę. Nie mogła przecież powiedzieć pióro. Wtedy Baldwin mógłby się czegoś domyślić. - ... tylko teatr. Chodzi mi o to, że artysta nie może się bać zmiany.

Myślała przy tym o swoim rękopisie nowej części "Kronik". O romansie czarownicy z mugolem. Wiedziała, że spowoduje to kontrowersje, ale może też zmieni nastawienie wielu czarownic (również czystokrwistych), które zaczytywały się w jej książkach? Przecież pokazanie, że coś może być normalne i nieszkodliwe powinno pomóc, prawda? Każda idea potrzebowała pracy. I Alice zamierzała uczciwie wykonać swoją część. I w The Globe, i za pomocą pióra.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alice Bletchley (1384), Baldwin Malfoy (2200)

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa