Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.
Droga Alice,
Ostatnio tak się zdarzyło, że udało mi się znaleźć czas aby spożytkować go na obcowanie ze sztuką, więc wybrałem się do teatru The Globe i to na sztukę, w której to ostatnio można cię oglądać! Chciałem wiec osobiście wyrazić swój podziw nad twoim kunsztem aktorskim, bo całość poruszyła me serce dogłębnie i wrażenia z pokazu zostaną ze mną jeszcze na bardzo długo. W podzięce wysyłam koszyk moich najnowszych słodyczy, ale także domowych wypieków i trochę dżemów po letnich zbiorach.
Pozdrawiam,
Bertie Bott
w nadesłanym koszyku znalazły się nowe smaki fasolek, przeróżne czekolady i cukierki, a do tego faktycznie słoik dżemu malinowego i porzeczkowego, słoiczek miodu i butelka lawendowego syropu
smocze serce
ach, długo jeszcze poleżę
w szklanej wodzie, w sieci wodorostów
Ta dziwna pannica, która zawsze nawijała o latających gadach; rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm i zawsze nosi materiałową rękawiczkę na prawej dłoni.
Droga Alice, moje słoneczko, geniuszu, najdroższa perło w koronie brytyjskiej, gwiazdo na nocnym niebie,
to przez tę książkę dla Twojej mamy? Bo chciałabym przypomnieć, że Smocze przeznaczenie to literatura wysokich lotów i absolutnie zasługiwała na to, aby trafić w ręce kobiety o tak wyrafinowanym guście jak ona. Nie moja wina, że w mojej skromnej ocenie zasłużyła na coś więcej niż kryminały i poradniki ogrodnicze. I POWIEDZMY sobie szczerze, czy nie pokochała tego charyzmatycznego, aroganckiego bohatera tak jak ja? Czy nie spojrzała na swojego męża i nie pomyślała: na bogów dlaczego?
Jeśli nie o to chodzi, to muszę rozwiać Twoje wątpliwości. Nie zeszliśmy się z Icarusem, bo nie byłoby mnie stać na kolejną rundę tej emocjonalnej katastrofy. Już ze mną teraz średnio. Po prostu miałam bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ceglaną ścianą, a on akurat przechodził obok i postanowił mnie pozbierać z bruku. Koniec historii. Ale jeśli trzeba, to mogę odpokutować. Kawa 9 września? Mogę nawet nie wspominać, że jest już drugi tom.
Mona Rowle
Ps. Uważaj na siebie, w Londynie ostatnio dzieje się coś niedobrego.