• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Alice Bletchley

Alice Bletchley
bestseller actress
155 cm wzrostu, blond włosy, błękitne oczy.

Alice Bletchley
18.12.2024, 13:39  ✶  
Alice Bletchley
Lotka
Z pierwszych stron gazet
I just wanted you to know
That baby, you the best
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
18.12.2024, 13:46  ✶  
1 września 1972,
Dolina Godryka

Droga Alice,
Ostatnio tak się zdarzyło, że udało mi się znaleźć czas aby spożytkować go na obcowanie ze sztuką, więc wybrałem się do teatru The Globe i to na sztukę, w której to ostatnio można cię oglądać! Chciałem wiec osobiście wyrazić swój podziw nad twoim kunsztem aktorskim, bo całość poruszyła me serce dogłębnie i wrażenia z pokazu zostaną ze mną jeszcze na bardzo długo. W podzięce wysyłam koszyk moich najnowszych słodyczy, ale także domowych wypieków i trochę dżemów po letnich zbiorach.

Pozdrawiam,
Bertie Bott

w nadesłanym koszyku znalazły się nowe smaki fasolek, przeróżne czekolady i cukierki, a do tego faktycznie słoik dżemu malinowego i porzeczkowego, słoiczek miodu i butelka lawendowego syropu
smocze serce
ach, długo jeszcze poleżę
w szklanej wodzie, w sieci wodorostów
Ta dziwna pannica, która zawsze nawijała o latających gadach; rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm i zawsze nosi materiałową rękawiczkę na prawej dłoni.

Mona Rowle
10.03.2025, 16:20  ✶  
Kruk przyniósł odpowiedź tego samego dnia.
Droga Alice, moje słoneczko, geniuszu, najdroższa perło w koronie brytyjskiej, gwiazdo na nocnym niebie,

to przez tę książkę dla Twojej mamy? Bo chciałabym przypomnieć, że Smocze przeznaczenie to literatura wysokich lotów i absolutnie zasługiwała na to, aby trafić w ręce kobiety o tak wyrafinowanym guście jak ona. Nie moja wina, że w mojej skromnej ocenie zasłużyła na coś więcej niż kryminały i poradniki ogrodnicze. I POWIEDZMY sobie szczerze, czy nie pokochała tego charyzmatycznego, aroganckiego bohatera tak jak ja? Czy nie spojrzała na swojego męża i nie pomyślała: na bogów dlaczego?

Jeśli nie o to chodzi, to muszę rozwiać Twoje wątpliwości. Nie zeszliśmy się z Icarusem, bo nie byłoby mnie stać na kolejną rundę tej emocjonalnej katastrofy. Już ze mną teraz średnio. Po prostu miałam bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ceglaną ścianą, a on akurat przechodził obok i postanowił mnie pozbierać z bruku. Koniec historii. Ale jeśli trzeba, to mogę odpokutować. Kawa 9 września? Mogę nawet nie wspominać, że jest już drugi tom.

Mona Rowle
Ps. Uważaj na siebie, w Londynie ostatnio dzieje się coś niedobrego.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa