• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Listy do P.

Listy do P.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
02.06.2026, 12:59  ✶  
23 października

Trudno sobie wyobrazić, jak ciężkie i męczące musi być życie w Londynie. Nikt nie powinien być na to skazany.
Przykro mi.
Prośmy tego sabatu Bogów, abyś jak najprędzej mogła powrócić do domu.

Nie ma nic dziwnego w trosce o dom, nawet jeśli stoi w ruinie. Oby ci nikt nigdy nie odebrał tej wrażliwości.
Możesz zjawić się po lampiony w dowolnej chwili. Są gotowe.

Helloise

— hop —
@Primrose Lestrange

dotknij trawy
Biznesmen - Uzdrowiciel
Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
27.09.2026, 16:44  ✶  
List został dostarczony w godzinach południowych, przez Sowę z Ministerstwa Magii.

Londyn 29 października 1972r.

Szanowna Pani Primrose Lestrange,

Bardzo cieszy mnie Twoje zgłoszenia się do pomocy przy organizowanym namiocie uzdrowicielskim w Little Hangleton, na czas trwania Samhain.

Twoim zadaniem będzie asystowanie podczas szkoleń, jeżeli zajdzie taka potrzebna ze strony uzdrowiciela prowadzącego. Tutaj przydzieliłem Cię do Deirdre Malfoy. Poza tym bądź czujna na zgłoszenia, gdyby ktoś potrzebował pomocy.

Jako że pracujesz w Lecznicy Dusz, reprezentujesz tę instytucję. Być może podjedzie ktoś zainteresowany pracą albo miał pytania, to też będziesz ich udzielać.

Z naszej rodziny na miejscu będzie ciotka Ursula.  Mnie niestety z wami w Little Hangleton nie będzie. Zastępować mnie ma Prudence Fenwick. Swój dyżur będę miał w Dolinie Godryka. Gdyby coś się działo, informuj naszą ciotkę. 

Twój kuzyn,
Laurence Lestrange
Zastępca Szefa Departamentu
Magicznych Wypadków i Katastrof

@Primrose Lestrange
Żelazna Dama
Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power.
sława
—
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
magipsychiatra, uzdrowiciel
wysoka - około 180 cm, zazwyczaj dodatkowo podkreślany butami na rozsądnym obcasie / szczupła, ale nie przesadnie chuda / ciemnobrązowe, falowane włosy lekko za ramiona - zazwyczaj upięte albo elegancko wystylizowane / jasne, lodowatoniebieskie oczy / nosi ciężką, drogą biżuterię i eleganckie, szyte na miarę stroje w odcieniach granatu, szarości i brązów

Ursula Lestrange
28.09.2026, 02:41  ✶  
30 października 1972 r., Londyn

Droga Primrose,

Laurence uprzedził mnie o Twojej obecności w Little Hangleton podczas tegorocznych obchodów Samhain. Cieszę się, że będziemy miały sposobność spotkać się na miejscu i wspólnie dopilnować, aby powierzony nam namiot uzdrowicielski funkcjonował należycie. Przyznam jednak, że początkowo sądziłam, iż to właśnie Tobie przypadnie w udziale zastępowanie Laurence’a pod jego nieobecność, szczególnie skoro uznał za stosowne, abyś znalazła się w gronie osób zaangażowanych w całe przedsięwzięcie.

Nie ukrywam, że takie rozwiązanie wydałoby mi się znacznie bardziej naturalne. Twoje nazwisko, pozycja oraz dotychczasowe doświadczenie zdają się bowiem przemawiać za tym, aby właśnie Tobie powierzono funkcję wymagającą odpowiedniej roztropności, obycia i samodzielności. Skoro jednak Laurence zdecydował inaczej, pozostaje mi uszanować jego wybór i ufać, że Pani Fenwick właściwie wywiąże się z powierzonych jej obowiązków. Widocznie względy, którymi kierował się Twój kuzyn, były odmienne od tych, które sama uznałabym w tej sytuacji za najbardziej oczywiste.

Nie chciałabym jednak, abyś odbierała tę sytuację jako powód do zniechęcenia. Przeciwnie, tegoroczne wydarzenie może okazać się dla Ciebie dobrą sposobnością, aby przyjrzeć się pracy innych, wyciągnąć z niej właściwe wnioski i uczynić kolejny krok ku temu, by w przyszłym roku nie było już powodów, dla których Laurence miałby powierzać podobną funkcję komukolwiek innemu.

Kompetencję, jak zapewne sama wiesz, najłatwiej udowodnić czynami, nie zaś deklaracjami. Jestem przekonana, że przy odrobinie większej stanowczości, skupienia i konsekwencji w dążeniu do wyznaczonego celu nie powinno stanowić to dla Ciebie szczególnej trudności. Czas bywa zresztą bardzo dobrym nauczycielem, o ile tylko zechce się wyciągać z niego właściwe wnioski.

Do zobaczenia w Little Hangleton. Jestem przekonana, że Twoja obecność okaże się pożyteczna, nawet jeśli tym razem przypadnie Ci rola nieco skromniejsza, niż zapewne mogłabyś sobie życzyć.

Z serdecznym pozdrowieniem,

Ursula E. Lestrange

@Primrose Lestrange
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa