• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kulka - sowa Olivii

Kulka - sowa Olivii
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
01.10.2025, 09:54  ✶  
17.09
Livy,

byłam dzisiaj u Nory Figg - w klubokawiarni pojawiły się takie same ręce, o jakich wspominałaś wtedy podczas spotkania. Oglądali je podobno wczoraj specjaliści od klątwołamania i twierdzą, że być może tę klątwę da się złamać w któryś z sabatów (nie znam się na tym, ale może chodzi o jakieś granice między światami i tak dalej). U niej będą próbować w Mabon. Wiem, że to nie jest pocieszające, jeśli okaże się, że trzeba będzie u Was czekać do Samhain, ale przynajmniej wygląda na to, że ten stan nie jest permanentny. Gdybyś potrzebowała, prosiłam ją też o przygotowanie świec (i środków na bezsenność, bo chyba w niektórych domach to problem, ale z tymi jestem pewna, że dasz sobie radę sama.
Czy czegoś Wam w tej chwili potrzeba? Domyślam się, że Wasze wspólne prace z Dorą teraz zeszły na dalszy plan, ale mam załatwić jakieś składniki albo coś przy okazji bieżących rzeczy?

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
03.10.2025, 08:32  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2025, 08:34 przez Brenna Longbottom.)  

Na litość Merlina, Liv, dlaczego nic nie mówiłaś?! PRZEPRASZAM, sądziłam, że Wasze mieszkanie stoi i nie wiedziałam, że jest tak źle!!!
Mam kamienicę w Londynie, na razie jest tam dziwna runa, która wędruje, ale podobno podczas Mabon mogę się jej pozbyć. Ty i Twoi rodzice możecie się wprowadzić w sabat, jak tylko ją ogarnę, kamienica jest jeszcze w remoncie, ale dwa mieszkania są już doprowadzone do porządku. Czy dziś i jutro macie gdzie spać? Jeśli nie, daj znać, załatwimy to. Mam przyjść i pomóc?

wiadomość napisano dość byle jak i w wyraźnym pośpiechu.

Chichot losu

Brenna Longbottom
03.10.2025, 10:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2025, 10:10 przez Brenna Longbottom.)  
Druga wiadomość przyszła jakiś czas później, już porządniej napisana.

19.09.72
Livy

przepraszam jeszcze raz, że nie odezwałam się wcześniej, i że nie do końca odpowiedziałam Ci na tamtą wiadomość, ale przejęłam się stanem Waszego domu na tyle, że nie odpisałam na wszystkie pytania...

Dom został zaatakowany i cóż, część spłonęła, a remont musi poczekać aż zdejmiemy klątwę - trochę paskudniejszą niż te dłonie, bo najwyraźniej coś zagnieździło się w ścianach. Dorę zaatakowano... właściwie dwukrotnie i dlatego proszę, nikomu o niej nie wspominaj. Oficjalnie najlepiej, aby wszyscy uznali, że zginęła lub zaginęła podczas Spalonej Nocy. Rodzice zdążyli uciec przed ogniem i zabrali psy. Kilka osób ucierpiało, ale dochodzą już do siebie. Mnie nic nie jest, chociaż zatrzymano mnie na chwilę w szpitalu, trochę poddusiłam się dymem, ale od połowy września już znowu działam.

Gdybyście potrzebowali, oferta jest aktualna, jeżeli tylko uda mi się ogarnąć tę runę. Nie wiem czy zadziała to samo, co podobno ma zadziałać na te wszystkie ręce, opowiadałam o niej innemu klątwołamaczowi. Wciąż nie mam pojęcia, co ona robi. I niestety nie mogłam pokazać jej specjalistom inaczej niż na rysunku, by przyjrzeli się na własne oczy, bo kiedy próbowałam pokazać ją mojemu ojcu, to ona… poszła sobie. Jakkolwiek dziwnie to nie brzmi, widzę ją tylko ja. Także trochę boję się kogoś tam wpuścić, póki ona krąży po tych ścianach. Mamy trochę materiałów na temat tych klątw i run, które są badane.

Nie wiem czy to normalna klątwa, ale podobno da się ją złamać. Nie mam też pojęcia, dlaczego w sabat – mogę rzucać teorie, że na przykład V. użył tu mocy zdobytych w Beltane albo że sabaty mają swoją magię, ale podobno klątwołamacz postawił u Nory takie wnioski, a z tego, co mówiłaś, objawy są bardzo podobne. Może też powinniście spróbować? Nie znam tego klątwołamacza, więc nie mam pojęcia, na ile można polegać na jego zdaniu, ale Nora jest nim zachwycona.

Czy byłabyś zainteresowana małym zleceniem, płatnym z góry? Chętnie zapłacę też za usługi Tristana, bo jeśli dobrze pamiętam, na Lammas wystawiał swoje wytwory? Mogą się przydać. Byłam ledwo co w Hogsmeade, żeby kupić materiały, więc mogę dostarczyć trochę zasobów. Gdybyś nie miała gdzie pracować, to też da się załatwić.

Jeśli Ministerstwo ma swoje podejrzenia, to nic o tym nie wiem. Niektórzy je mają, ale wolę nie pisać o szczegółach w liście.

Daj mi proszę znać, jak mogę pomóc. Wpaść do Ciebie?

B.

PS. Spal ten list.

constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
04.10.2025, 13:50  ✶  
Dobra Livka, bierzemy zapasy, ciuchy, żarcie i jakieś okultystyczne buty, żeby skopać tej klątwie dupsko. Będziemy u Ciebie o trzeciej. Postaram się skołować Wam dach nad głową jeśli nie uda się rozwiązać problemu od ręki. Daj mi znać gdzie Cię szukać.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa