• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Selena - sowa Pandory

Selena - sowa Pandory
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
07.10.2023, 23:39  ✶  
11.06.1972, New Forest

Kochana Pandoro,

wróciłem z Francji. Podróż była przepiękna, malownicza i... napisałem już kilka listów o tym miejscu i może powinienem był po prostu zrobić kopię moich zachwytów i rozwodzeniem się? Morze Śródziemne i wybrzeża są cudne. Miałem okazję zwiedzić Marsylię i chyba zabrałem jej część ze sobą w sercu. Popełniłem jeden błąd przez zbyt szybkie pakowanie się, żeby wyrwać się na te wakacje - nie zabrałem aparatu. Ale Orionowi podarowałem książkę, która pięknie obrazuje te regiony, więc może kiedyś uda Ci się go namówić, żeby się z Tobą podzielił?

Czuję się już dobrze, więc nie musisz się martwić. Jestem zwarty i gotowy do nowych wyzwań, jakie czekają przed nami wszystkimi. Zamierzam jutro pojechać na parę dni do Keswick, więc może to będzie idealne miejsce do spotkania? Edward wysłał nawet Aydaye do Turcji, ponoć na wakacje... przeczuwam, że wcale nie powiedział jej o tym, że będę przyjeżdżał. Wiesz, ostatnim razem trochę się z nią ściąłem. Nadal jest mi przykro z tego powodu, ale... ta frustracja wcale do końca nie zniknęła. Nie chcę zaostrzać między nami atmosfery. W ogóle nie chciałbym, żeby była napięta. Tak samo jak w zasadzie nie chciałem wylewać tych myśli na ten papier, skoro moim głównym celem było podzielenie się cudami Francji.

[W dalszej części listu znajduje się opis niektórych odwiedzonych miejsc we Francji, głównie skupiając się na Marsylii].

Kocham Cię,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Pan i Władca Prewettolandu
los chce ze mną grać w pokera
krew
genetyka
zawód
Elegancki, dumny, nienaganny. Wysoki (ok. 184 cm wzrostu), warzący ok. 85 kg. Dobrze zbudowany, co z reguły ukrywa pod markowymi ubraniami. Nie nosi niczego, co nie pochodziłoby od projektanta. Twarz ma zwykle bez wyrazu, chyba że w jego otoczeniu jest bliska rodzina - wtedy pogodny, dowcipny. Z resztą wedle uznania. Ocieka charyzmą na poziomie półboga. Pies na baby. I nie tylko. Włosy siwe, długie, w artystycznym nieładzie. Broda pedantycznie przycięta.

Edward Prewett
10.10.2023, 22:51  ✶  
List przyszedł wieczorem.

17 czerwca 1972 roku, Keswick

Pandoro,

Dotarły do mnie niepokojące pogłoski. Żywię nadzieję, że paskudne plotki. Oczekuję Cię w ciągu 24 godzin u siebie. Będę w Keswick. Uprzedź Winstona o godzinie wizyty, to przesunie inne spotkania.

Tatuś
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
12.10.2023, 23:07  ✶  
Pandoro,

to żaden problem i na litość boską, prędzej pójdę zjeść kilka kamieni niż powiem Ci, żebyś płaciła za lekcje. Pytanie, czy jesteś pewna, że szermierka to dobry wybór? Jeżeli tak, poniżej wypisałam kilka dat i godzin, kiedy znajdę trochę czasu. Postaraj się poćwiczyć wcześniej nadgarstki.

Bren

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
12.10.2023, 23:27  ✶  
12.06.72

Moja droga,

cieszę się, że praca przynosi Ci radość. W Walii być może tego tak nie czuć, ale w Londynie jest niespokojnie, a rzeczy, jakie dzieją się w Dolinie Godryka, nie napawają optymizmem. Jeżeli chodzi o Oriona i Atreusa, nie chcę Cię okłamywać - obaj sobie radzą, ale też sądzę, że wszystko, co się dzieje, odciska na nich swoje piętno.

Nie musisz dziękować mi za spotkania z Laurentem. Jest i zawsze będzie częścią mojej rodziny.
Chętnie się z Tobą spotkam, gdy odwiedzisz Londyn.

Pozdrowienia
Florence
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
12.10.2023, 23:42  ✶  
List dotarł 20.07.1972
Przeniosę się może na noc do Bulstrodów. Jutro pewnie poszukam prawnika, choć to i tak nie ma większego znaczenia. Nie udzieliłem takiego wywiadu. Nie w TAKIEJ formie.

Nic mi nie jest. Kocham Cię.

Laurent

○ • ○
Ulfhednar
a wolf will never be a pet
krew
genetyka
zawód
Hjalmar mierzy koło metra osiemdziesięciu ośmiu wzrostu i jest dobrze zbudowany dzięki ciężkiej harówce w kuźni. Przeważnie nosi swoje jasne włosy spięte w wikiński warkocz z wygolonymi lub krótko obciętymi bokami. Ma zadbany zarost w postaci wąsa i brody, chyba że akurat złapie go chęć na powrót do Islandzkich korzeni i pozwoli mu żyć własnym życiem. Jak na nordyckiego człowieka przystało - ma niebieskie oczy. Mówi w sposób spokojny i powolny z północnym akcentem - jego głos jest dosyć donośny. Na pierwszy rzut oka wydaje się być przyjemnym rozmówcą, który nie wykazuje agresywnych zachowań chociaż jego aparycja może niektórych pomylić.

Hjalmar Nordgersim
13.10.2023, 00:09  ✶  
Dolina Godryka, 8 czerwca 1972

Droga Pandoro,
Cieszę się niezmiernie, że znalazłaś chwilę aby napisać do mnie ten list. Jestem rad, że masz możliwość wykazać się w swojej sztuce i praca postępuje. Jednak proszę o jedno - bądź ostrożna, dobrze? Ożywające posągi nie brzmią jakby to było coś bezpiecznego, a dodając do tego Twój dar do ładowania się w kłopoty... Nie chcę nic psioczyć, ani źle wróżyć. Po prostu uważaj na siebie.
Odnośnie Lithy to szczerze nie wiem ale wątpię, że uda mi się wyrwać. Ostatnio Ivar miał coś do załatwienia w ministerstwie na wyspach i wpadli z Njalą i małą Lisą na chwilę. Już jest taka duża, że szok! Nie poznasz jej gdy ją ujrzysz. Mogę podpytać Ivara kiedy by im pasowały małe odwiedziny. Wiesz jaka jest Njala. Jakbym się jej zapytał to powiedziałaby, że możemy wpaść nawet teraz, nawet jeżeli miałaby pracy na następne dwa tygodnie. Dam Ci znać jak tylko coś się dowiem.

Ściskam,
Hjalmar
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
13.10.2023, 00:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2023, 00:11 przez Atreus Bulstrode.)  
20.07.1972

Droga Pandoro,
Cokolwiek dolega twojemu bratu - nie przejmuj się, może kiedyś mu przejdzie, chociaż obawiam się, że to niestety jakiś abraskan musiał go w którym momencie nieco za mocno kopnąć.
Nie będę stał pod niczyim domem, ale w nim już owszem, więc pojawię się jak będę, raczej szybciej jak później.

Na wódkę.

Całusy,
Atreus
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
13.10.2023, 22:32  ✶  
17.06.1972, New Forest

Kochana Pandoro,

ojciec pewnie już wysłał Ci list z prośbą (albo wręcz żądaniem) o spotkanie. Przygotuj się na trudną rozmowę, bo kiedy wspomniałem o tym, że chyba się ktoś do Ciebie zaleca - wpadł w szał.

Przepraszam. Nie spodziewałem się, że nie wie. I nie spodziewałem się, że tak zareaguje.

Nie gniewaj się,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
13.10.2023, 22:40  ✶  
18.06.1972, New Forest

Pandoro,

nie, niestety nie wiem o tym, jak reaguje na randki. Albo raczej - nie wiem, jak reaguje na randki Twoje. Teraz się dowiedziałem.

Naprawdę nie jesteś Jego dziewczyną? Kiepsko zaprzeczał, prawie wcale, swojemu ojcu, kiedy Cię takową nazywał. Co tu źle myśleć? Przecież widzę, jak na niego patrzysz. Widzę, jak on na Ciebie patrzy. W każdym razie nie naskarżyłem. Nie chciałem ingerować i nadal nie chcę. To wyszło przypadkiem. Jak pisałem - nie wiedziałem, że nic mu nie powiedziałaś, że spotykacie się z Hjalmarem.

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
21.10.2023, 00:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2023, 00:08 przez Brenna Longbottom.)  
28.05.72

Panda,

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Brenna

Poza listem sowa przyniosła lampę, udekorowaną gwiazdami, tak że po rozpaleniu rzucała przytłumione, ruchome światło i cienie gwiazd na ściany oraz sufit.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa