• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
krew
genetyka
zawód
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
28.01.2024, 03:19  ✶  
(28.01.2024, 03:11 )Philip Nott napisał(a):
Cytat:Jej przebieg jest powolny, polega na stopniowym osłabieniu połączeń nerwowych, a pierwsze objawy pojawiają się zazwyczaj pomiędzy 15 a 40 rokiem życia.

Czy w takim razie pierwsze objawy petryfikacyjnych zaników nerwowych mogą wystąpić znacznie później niż ta górna granica liczona w latach życia?

Tak. Analogicznie chorobę można wykryć też u dziecka.

Matthias Delacour
28.01.2024, 22:11  ✶  
Cytat:Carrowowie potrafią teleportować się z dowolną ilością osób na zasadach pojedynczej teleportacji. Nie ulegają roszczepieniu.
Z opisu przewagi wnioskuję, że Carrowowie nie ulegają roszczepieniu podczas teleportacji, a co z osobami które im towarzyszą? Też ich to obejmuje czy już mogą się roszczepić?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
28.01.2024, 22:22  ✶  
Nic im się nie stanie. Jedyne co, to niektórzy mają zawady, przez które nie mogą się teleportować bez skutków ubocznych - no u nich te skutki uboczne się oczywiście pojawią.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
29.01.2024, 21:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.01.2024, 21:45 przez Brenna Longbottom.)  
Zauważyłam przy relacjach jedną rzecz, która chyba nie powinna tak działać - kiedy przestawiam niektórych w panelu u siebie w relacjach, to... zmienia się też moje miejsce W ICH relacjach w ich profilach. Szeroki uśmiech Przed chwilą się tym celowo bawiłam, by się upewnić i wrzuciłam na drugie miejsce, to u kogoś też weszło na drugie, wrzuciłam na szóste, to ja też weszłam na szóste - psując zapewne ludziom układXD U mnie też w sumie wcześniej kilka razy zauważyłam zmiany, ale myślałam najpierw, że niechcący przestawiłam coś, ale to chyba sprzężenie.
(A - działa to tylko tak, jeśli obie osoby dokonały jakichkolwiek zmian pozycji, zdaje mi się.)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
29.01.2024, 21:45  ✶  
Przekazałam Tyru. Serduszko

Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
29.01.2024, 21:47  ✶  
Dodam do słów Brenny, że wystarczy aby to jedna osoba coś poprzestawiała.
Przykład: ja nie zmieniałem nic ale na przykład Brenna już tak i wskoczyła na sam dół relacji.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód

The Edge
29.01.2024, 23:58  ✶  
Dostałam info, że błąd jest naprawiony, więc potestujcie i dajcie znać...

Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
30.01.2024, 10:17  ✶  
Z tego co poklikałam na szybko, chyba jest już ok
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
01.02.2024, 23:57  ✶  
Mam pytanie dotyczące transmutacji. Ona nie działa wiecznie, więc przemienione rzeczy wracają do swoich pierwotnych form po jakimś czasie.

1. Czy przy zmianie rzeczy w coś żywego żywe stworzenie ma potrzeby jak jedzenie, picie itp?

2. Czy jak poduszkę zmienię w psa i nakarmię tego psa zwykłym ciastkiem. To jak transmutacja przestanie działać będę miała przed sobą tylko poduszkę czy będę miałą poduszkę, a dookoła niej okruszki zjedzonego ciastka?
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
02.02.2024, 21:26  ✶  
Pytanie odnośnie tych walentynek:
Czy to można zająć jeden prompt na jedną postać? Czy można jedną postacią więcej i iloma się chce multikami, tylko pd i odznaka mogą przypaść tylko na wybraną postać?

○ • ○
his voice could calm the oceans.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 84 85 86 87 88 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa