• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne [Zamknięte] Miesiąc miłości 2024

[Zamknięte] Miesiąc miłości 2024
hedera
how i delight
in serene melancholy
krew
genetyka
zawód
Wysoki (185 cm) i szczupły mężczyzna o urodziwej, choć zmęczonej twarzy w odcieniu porcelany. Spojrzenie mętne, włosy potargane, odzienie pomięte i niepasujące do siebie.

Laurence Selwyn
03.02.2024, 12:44  ✶  
!miesiącmiłości

the others say
that i’m just good enough to cut the cats’ throats
but i never killed a cat
Czarodziejska legenda
Przeciwności losu powodują, że jedni się załamują, a inni łamią rekordy.
krew
genetyka
zawód
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu
03.02.2024, 12:44  ✶  
Wylosowałeś prompt! Rozpocznij wątek, w którego nagłówku umieścisz następujący cytat. Musi stać się myślą przewodnią sesji. Interpretacja jest oczywiście dowolna.

Uderzyło mnie, że jest kotem: obc*, opanowan*,
zawsze samotn* i spostrzegawcz*.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
03.02.2024, 13:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2024, 13:51 przez Eutierria.)  
W związku z szerokim zainteresowaniem zmieniłam zasady gry. Wstępnie zwiększyłam liczbę slotów o jeden (czyli teraz każdy może wziąć sobie trzy sesje). Odrobinę poprawiłam też treść pierwszego posta. Mam nadzieję, że jest teraz bardziej zrozumiały. Dziękuję osobom, które zaoferowały swoją pomoc, ale generalnie jestem już od wczoraj w trakcie tworzenia nowych scenariuszy. Jeżeli się rozejdą i będziecie chcieli ich więcej, to wyciągnę rączkę po wasze pomysły. Serduszko Nowa pula pojawi się dzisiaj (ale o której - nie wiem, bo wieczorkiem mnie nie ma).

Aha - wcześniej mówiłam, że każdy scenariusz dostanie swoją unikalną odznakę. Liczę jednak na zrozumienie - to się nie uda, bo jest tego za dużo, a ja jeszcze muszę mieć pulę ładnych obrazków do aktualizacji osiągnięć. Sorka za narobienie smaka.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
03.02.2024, 14:45  ✶  
!miesiącmiłości (1 za mną)
Czarodziejska legenda
krew
genetyka
zawód
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu
03.02.2024, 14:45  ✶  
Wylosowałeś prompt! Rozpocznij wątek, w którego nagłówku umieścisz następujący cytat. Musi stać się myślą przewodnią sesji. Interpretacja jest oczywiście dowolna.

Uderzyło mnie, że jest kotem: obc*, opanowan*,
zawsze samotn* i spostrzegawcz*.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
03.02.2024, 17:17  ✶  
!miesiącmiłości
Czarodziejska legenda
krew
genetyka
zawód

Pan Losu
03.02.2024, 17:17  ✶  
Stwórz moodboard lub playlistę dla siebie i swojego partnera. Jeżeli nie masz żadnego, możesz stworzyć moodboard związany z samotnością lub poszukiwaniem miłości.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
03.02.2024, 17:41  ✶  
!miesiącmiłości
Czarodziejska legenda
krew
genetyka
zawód

Pan Losu
03.02.2024, 17:41  ✶  

Nie ma czegoś takiego jak za dużo miłości, nawet za dużo to za mało.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
03.02.2024, 18:43  ✶  
Dodałam dziewięć nowych scenariuszy. Możecie sobie kulać, mnie wieczorem nie będzie, ale jak wrócę, to zobaczę, jak sprawy się mają i podejmę dalsze kroczki. Przesyłam moc.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (51): « Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 51 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa