• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,161
17.06.2024, 21:03  ✶  
,,Aby dostać się do Ministerstwa jako interesant, należy udać się do zniszczonej londyńskiej budki telefonicznej, znajdującej się w niezbyt ciekawej okolicy"

Czy do ministerstwa można dostać się tylko przez 1 budkę? Czy jest ich więcej? Bo nie chcę sobie wyobrażać jak bardzo niepodejrzana byłaby kilometrowa kolejka do jednej budki np w okresie północy, jak do ministerstwa schodzą się nie tylko wszelacy interesanci w sprawach urzędowych, ale i wilkołaki i wszyscy inni. XD Czy faktycznie jest tylko jedna budka?
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
krew
genetyka
zawód
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
#1,162
17.06.2024, 21:22  ✶  
Akapit niżej w tym samym temacie:

Cytat:Pracownicy Ministerstwa mogą skorzystać z Sieci Fiuu, w celu dostania się do pracy przez kominki, wyskakując z tych, które znajdują się w atrium po lewej stronie. Te po prawej służą do wydostania się z Ministerstwa Magii. Alternatywnie można skorzystać z sieci toaletowej znajdującej się w opuszczonych toaletach na Whitehall, wchodząc do muszli klozetowej i spuszczając się spłuczką… by wyjść w kominku w atrium. Poza tym pracownicy Ministerstwa mogą się również do atrium teleportować.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,163
17.06.2024, 21:30  ✶  
(17.06.2024, 21:22 )Rowena Ravenclaw napisał(a): Akapit niżej w  tym samym temacie:

Cytat:Pracownicy Ministerstwa mogą skorzystać z Sieci Fiuu, w celu dostania się do pracy przez kominki, wyskakując z tych, które znajdują się w atrium po lewej stronie. Te po prawej służą do wydostania się z Ministerstwa Magii. Alternatywnie można skorzystać z sieci toaletowej znajdującej się w opuszczonych toaletach na Whitehall, wchodząc do muszli klozetowej i spuszczając się spłuczką… by wyjść w kominku w atrium. Poza tym pracownicy Ministerstwa mogą się również do atrium teleportować.

O, ale ja pytam tylko o osoby co nie są pracownikami. Że dla osób takich jak moja postać jest tylko ta jedna budka?
Czy te toalety też są dla wszystkich nie tylko dla pracowników? Bo są w akapicie o pracownikach ministerstwa, to założyłam, że tylko dla nich jest ta opcja.
Czarodziejska legenda
this howl
isn't from a dog
—
krew
—
genetyka
—
zawód
wilkołak; mitologiczny władca tronu Arkadii; założyciel kultu Zeusa Lykajosa; zabił własnego syna i pomieszał jego ciało z mięsem zwierząt ofiarnych, a następnie podał do jedzenia bogom; za ten czyn spadła na niego klątwa likantropii

Król Likaon
#1,164
17.06.2024, 21:51  ✶  
Złoty środek: można zacząć sesję w trakcie swojej wizyty w Ministerstwie Magii i ominąć aspekt czekania w kolejce do kibla.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,165
17.06.2024, 21:55  ✶  
Znaczy mi nie chodzi o złoty środek i opisywanie kolejki, tylko chcę zrozumieć jak to działa. Żeby potem nie napisać, że moja postać przez kibel się dostała do ministerstwa, chociaż to jest wejście tylko pracownicze.

Czyli jedyna budka jest tylko dla cywili, a sieć fiuu i toalety tylko dla pracowników?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,166
17.06.2024, 22:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.06.2024, 22:22 przez Eutierria.)  
Czyli jedyna budka jest tylko dla cywili, a sieć fiuu i toalety tylko dla pracowników?
Tak. Jest to po prostu jeden z lekkich absurdów materiału źródłowego. Nie rozbudowaliśmy tego w żaden sposób, więc uznaj, że postać dostała się do ministerstwa budką (ale nie, nie musiało być przy niej kolejki).
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,167
17.06.2024, 22:16  ✶  
OKOOK. No ta kolejka to w sumie myślę, pajac jestem, bo w urzędach też jest jedno wejście i nie zawsze są kolejki nie wiadomo jakie, ale to ministerstwo w sumie obsługuje w drugiej strony cały kraj, to tak nie wiedziałam. XD Więc dzięks!!!
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,168
17.06.2024, 22:22  ✶  
Obsługuje cały kraj, ale też czarodziejów jest mniej niż mugoli, więc myślę, że damy radę przymknąć na to oko. Pjerosek Jak zrobimy wybory nowego Ministra Magii, to jednym z postulatów będzie zwiększenie liczby budek i stanowisk recepcyjnych w Atrium.
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
#1,169
17.06.2024, 23:23  ✶  
Krótki opis:
Oko - organizacja przestępcza działająca na wzór mafii. Stworzona w Londynie dziesiątki lat temu przez głowę rodu Prewett jest nierozerwalnie związana z tym nazwiskiem. Prewett z kilkoma członkami rodziny zaczynał od małego gangu zbierającego haracze, co przeszło do obstawiania zakładów bukmacherskich. Po nitce do kłębka nie tylko przejął interesy związane z kasynami i bukmacherką na własność, ale i dorobił się niezłej fortuny. Przez lata organizacja ewoluowała, przybierając strukturę włoskiej mafii. W końcu rozrosła się siatką po całej Anglii, a nawet sięga poza nią tam, gdzie udało się wcisnąć odpowiednio obrotnego Prewetta, albo przyjechać ze swoimi abraksanami. Pozostał zwyczaj - nazywają się nadal Rodziną. Zrzeszają nie tylko drabów z Nokturnu, którym zleca się najczarniejszą robotę czy informatorów, ale również szerokie spektrum ludzi przy pieniądzu takich jak przedsiębiorcy, właściciele ziemscy, a nawet prawnicy czy brygadziści. W Oku rządzi pieniądz. Według maksymy organizacji: każdego  można kupić, kwestia ceny (która nie zawsze musi być podana w galeonach). Trzymają w swoich szponach bukmacherkę i kasyna. Bezwzględnie pilnują swoich terenów i gaszą konkurencję - mówi się tutaj, że jeśli nie jesteś z nami, jesteś przeciwko nam. Dziś Prewettowie oficjalnie nie mają nic z Okiem wspólnego, a nieoficjalnie wdrożone w sprawę służby specjalne głowią się, jak udowodnić Prewettom odpowiedzialność za tego zorganizowanego przestępczo molocha.

Link do osobnego posta całego opisu Oka:
http://secretsoflondon.pl/showthread.php...4#pid46624

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,170
18.06.2024, 01:43  ✶  
@Laurent Prewett

Wrzuciłam twój opis tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 115 116 117 118 119 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka