15.08.2024, 17:33 ✶
Ogólnie to przegadaliśmy to sobie i co do samych w sobie procedur nie chcemy ich do końca zmieniać i jako gracz znałaś je wcześniej, więc:
1. Dodamy w tym opisie, że z powodu dużego zapotrzebowania tych rekrutacji będzie więcej (i w ten sposób Richard złapie się na egzaminy na jesień - teraz ciężko cokolwiek nam już wcisnąć, strasznie chcemy dopiąć to lato, ale jak najbardziej we wrześniu cię zrekrutujemy).
2. Wejdź do gry z myślą, że dokładnie tak wyglądają oficjalne procedury - po dwóch latach możesz dostać się na szkolenie. Ale sama fabularna gra tak wyglądać nie musi. Pozapisuj się na eventy, pobiegaj tą postacią i się wykaż wysoką wiedzą, na pewno twoi przełożeni podejmą na tej podstawie decyzje odnośnie tego żeby gdzieś Richarda poprzesuwać poza oficjalnym systemem (no i na pewno zrzuci z siebie balast uprzedzeń).
3. Mam wrażenie, że ja się wcześniej sama zaplątałam we własnych opisach i się nawzajem wprowadziłyśmy w błąd (za co przepraszam, po prostu ostatnio nie czułam się najlepiej). Proces rekrutacyjny wygląda tak, że najpierw masz egzaminy wstępne do BUMu i po nich od razu jesteś w BUMie. Później po przepracowaniu tam swojego czasu możesz zapisać się na kurs aurorski po którym zostajesz aurorem. Ten mundur brygadzisty dodatkowy to mundur dla osób, które są na stażu (nie zdały jeszcze egzaminu), a twoją postać to omija, możesz się przygotować na egzaminy sama i tyle.
Mam nadzieję że teraz już wszystko jasne i przepraszam za kłopot, przyznaje że to był mój nieogar.