• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.10.2022, 21:11  ✶  
Na Flo widzę czat forumowy, na Brennie nie. Podobny problem ma np. Erik. Czy to może być kwestia uprawnień Ruchu oporu? Szeroki uśmiech

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Morgan Chang
22.10.2022, 21:30  ✶  
A ja mam bardziej prośbę niż pytanie - w relacjach dodawanych do profilu brakuje tak przyziemnej relki jak "rodzeństwo". Wiem że zostali dodani "członkowie rodziny" ale to jednak trochę zbyt ogólnie moim zdaniem - szczególnie gdy np. relacje zakochanych mają aż tyle różnych wariantów w zależności od rodzaju i stopnia uczucia. Dałoby radę dodać to rodzeństwo Serduszko?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
22.10.2022, 22:33  ✶  
(22.10.2022, 21:11 )Brenna Longbottom napisał(a): Na Flo widzę czat forumowy, na Brennie nie. Podobny problem ma np. Erik. Czy to może być kwestia uprawnień Ruchu oporu? Szeroki uśmiech
Osiągnęłam chyba limit przypału z tą grupą. XD Tak, to była kwestia uprawnień. Już powinno być git.

Cytat:A ja mam bardziej prośbę niż pytanie - w relacjach dodawanych do profilu brakuje tak przyziemnej relki jak "rodzeństwo". Wiem że zostali dodani "członkowie rodziny" ale to jednak trochę zbyt ogólnie moim zdaniem - szczególnie gdy np. relacje zakochanych mają aż tyle różnych wariantów w zależności od rodzaju i stopnia uczucia. Dałoby radę dodać to rodzeństwo Heart?
Dodałam! Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje, to śmiało podrzucajcie.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Morgan Chang
23.10.2022, 03:17  ✶  
Dzień dobry, to znów ja Nyan
Chciałam zapytać o kwestie kupowania lokali może jest to gdzieś wytłumaczone a ja jestem debilem, ale wolałam sie upewnić - z tego co zrozumiałam, dom jest za darmo, ale lokal do prowadzenia interesów trzeba już wykupić, tak? A jak wygląda sytuacja, jeśli postać prowadzi działalność we własnym domu? Czy nadal należy wykupić lokal za PD? I jak to się ma później do ewentualnych ulepszeń? Czy można ulepszać 'lokalo-dom"?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
23.10.2022, 09:01  ✶  
(23.10.2022, 03:17 )Morgan Chang napisał(a): z tego co zrozumiałam, dom jest za darmo, ale lokal do prowadzenia interesów trzeba już wykupić, tak?
Masz po prostu poziomy lokacji. Poziom zerowy jest przewidziany dla osób, które nie chcą sobie nic wykupować, albo wystarczą im dwa zabezpieczenia. Poziomy wyższe są przewidziane dla osób, które chcą sobie rozwijać jakiś biznes, bunkier albo cośtam, na co mają pomysł w ramach mechaniki.

Cytat:A jak wygląda sytuacja, jeśli postać prowadzi działalność we własnym domu? Czy nadal należy wykupić lokal za PD?
To jaki charakter ma lokacja i czy ktoś tam sobie fabularnie mieszka nie ma dla mnie większego znaczenia. Chcesz mieć mechaniczne ulepszenia to sobie kup. Nie chcesz ich mieć, to sobie nie kupuj.

Cytat:I jak to się ma później do ewentualnych ulepszeń? Czy można ulepszać 'lokalo-dom"?
Tak. Możesz też ulepszać sobie po prostu dom, bo masz wizję tego, że obok jest sad i sadzisz sobie jabłka i składniki do eliksirów (produkcja). To nie musi być lokal usługowy.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
23.10.2022, 19:03  ✶  
W sumie pytanie - czy będzie jakiś dział na dzienniki? Szeroki uśmiech Albo ta oś czasu w jakiś sposób podpięta?

Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.10.2022, 19:08  ✶  
(23.10.2022, 19:03 )Brenna Longbottom napisał(a): W sumie pytanie - czy będzie jakiś dział na dzienniki? Szeroki uśmiech Albo ta oś czasu w jakiś sposób podpięta?

Dzienników nie ma (i osobiście nie czuję potrzeby ich robienia przy istnieniu profilu i kolejki postów - jeżeli macie inne zdanie to dajcie znać). Oś czasu pojawi się kiedy tylko skończę kody. Jeżeli istnieje potrzeba notowania sesji na czas mojego dłubania, sugeruję założyć na to tymczasowy temat w offtopie (przeniosę go później do archiwum lub usunę), notować w osobistym notatniku tutaj lub po prostu zapisać post jako szkic (szkice pojawiają się tu, można je swobodnie edytować).

Folklore Shafiq
23.10.2022, 20:43  ✶  
Mam pytanie dotyczące rodzin fabularnych. Jak rozumiem nie posiadamy na forum dziedziczenia, a więc dziecko aktualnej głowy rodu nie musi zostać jego następcą. Jednakże czy będąc w rodzinie jako pierwszy członek, można uznać, że jest się dzieckiem głowy rodziny? Czy jeśli tak to czy taki zabieg daje jakieś dodatkowe profity? Dla przykładu: moja rodzina posiada posiadłość, która wygląda niemalże jak muzeum - czy domyślnie mogą w niej mieszkać wszyscy członkowie rodziny czy jedynie głowa rodu i jego najbliżsi?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.10.2022, 20:59  ✶  
(23.10.2022, 20:43 )Folklore Shafiq napisał(a): Mam pytanie dotyczące rodzin fabularnych. Jak rozumiem nie posiadamy na forum dziedziczenia, a więc dziecko aktualnej głowy rodu nie musi zostać jego następcą. Jednakże czy będąc w rodzinie jako pierwszy członek, można uznać, że jest się dzieckiem głowy rodziny? Czy jeśli tak to czy taki zabieg daje jakieś dodatkowe profity? Dla przykładu: moja rodzina posiada posiadłość, która wygląda niemalże jak muzeum - czy domyślnie mogą w niej mieszkać wszyscy członkowie rodziny czy jedynie głowa rodu i jego najbliżsi?
Możesz. Nie ma za to żadnych profitów, po prostu kręcisz sobie fabułę. O tym kto i dlaczego mieszka w tej posiadłości-muzeum oraz o tym kto będzie nową głową rodu możecie zdecydować razem jako rodzina (skoro mają dużo kasy, to równie dobrze możecie tam mieszkać w 12 osób, kto bogatemu zabroni?). Dział na dodatkowe opisy rodzin jest dedykowany wam i waszym fantazjom. Nie narzucam wam tutaj nic poza tymi opisami, które znajdują się w dziale z opisami uniwersum. Jedyne czego wolę na forum nie widzieć to blokowania rodzin dla innych graczy - niech ta głowa rodu ma braci i siostry, coby się nowi gracze mogli tworzyć jako wasi kuzyni.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
23.10.2022, 21:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.10.2022, 21:08 przez Brenna Longbottom.)  
Cytat:O tym kto i dlaczego mieszka w tej posiadłości-muzeum oraz o tym kto będzie nową głową rodu możecie zdecydować razem jako rodzina (skoro mają dużo kasy, to równie dobrze możecie tam mieszkać w 12 osób, kto bogatemu zabroni?). Dział na dodatkowe opisy rodzin jest dedykowany wam i waszym fantazjom.

To w sumie od razu dopytam, czy jeśli dobrze zrozumiałam (bo że na sam opis posiadłości czekamy, to wiem):
-> w dziale dodatkowe opisy rodzin mogę zamieścić krótkie informacje o postaciach, które już zrobiły się u Longbottomów?
-> możemy uznać, że posiadłość rodowa jest dostatecznie duża, by mieszkało tam więcej osób i też wyliczyć, kto tam mieszka, dla wygody wobec nowych graczy, chcących się zrobić u Longbottomów? (bo np. fabularnie chce zamieszkać u nas Mav, która ma matkę Longbottomównę, a z cechą skrzat półkrwi Erik i Brenna mogą sprowadzić do tego domu kogoś jeszczeXD)

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa