• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Casper - ptak Philippy

Casper - ptak Philippy
Lady Omenella
Wear your ambition like
a crown - unapologetically.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Spirytystka
Philipa jest szczupłą kobietą, która mierzy 170 cm wzrostu. Jej włosy są w kolorze miodowego blondu, sięgają jej za ramiona, zawsze ma je starannie uczesane. Oczy kobiety są w nienaturalnym, stalowym kolorze przez to, że od dziecka choruje na srebrzycę. Dba o swoją aparycję, zawsze nosi się elegancko. Pachnie kadzidłami, jej głos jest zachrypnięty, niski przez to, że od lat pali papierosy, warto wspomnieć, że jest to jej znak charakterystyczny - ciągle pali. Porusza się powoli, dostojnie. Na szyi zawsze ma wisiorek z wahadełkiem, które jest jednym z głównym narzędzi jej pracy, a na nosie okulary - bez których praktycznie nie widzi.

Philippa Barclay
24.10.2025, 17:09  ✶  
Philippa Barclay
Casper

Casper jest całkiem młodym, żwawym ptaszkiem, którego Barclay dostała od swojego syna.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
29.10.2025, 18:43  ✶  
5.10.72

Kochana Philippo,

zajęło mi to więcej niż powinno, bo... no cóż, sama wiesz, ile rzeczy poszło z dymem i w pierwszej kolejności najważniejsze są rzeczy związane ze Spaloną Nocą i naprawy tam, gdzie domy mocno ucierpiały. Ale udało mi się w końcu odkupić Ci fotel. I od razu drugi, bo ten pierwszy wygląda teraz trochę inaczej, więc by nie pasował do końca. No i ten dywan, żeby dobrze z nimi współgrał no i nie jestem pewna, czy nie nadpaliłam tamtego.
Zamówiłam też stół, chociaż zostanie dostarczony za jakiś czas, z przyczyn w sumie to oczywistych.

Całuję i jeszcze raz dziękuję za pomoc
Brenna

Karteczkę dołączono do mebli, dostarczonych na miejsce tych, które uległy zniszczeniu.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
29.10.2025, 19:55  ✶  
05.10.72

Droga Philippo,

będzie bezczelne, jeśli odpowiem "tylko mnie kochaj?".
(Tak, to pewnego rodzaju żart. Mam nadzieję, że nie planujesz uduszenia mnie.)
Uznaj to proszę za ukłon w stronę uspokojenia mojego sumienia.
Ciociu kochana, jestem pewna, że bardzo niewiele osób traktuje zaproszenie do teatru jako oświadczyny. Mam poważne obawy, że gdybym ja to za takie uznała, szybko okrzyknięto by mnie szaloną. I byłam tam z aurorem, o którym pewnie kiedyś słyszałaś - było o nim dość głośno po Beltane.

Całusy
Brenna

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
11.11.2025, 21:58  ✶  
List przyszedł rano 9 października.

8.10.72

Kochana Philippo,

wybacz, że pytam tak nie owijając w bawełnę, ale czy istnieje możliwość, że gdy kazałaś mi zapomnieć o tym, co muszę, by nie bać się ognia... mogłam zapomnieć coś jeszcze? Wydaje mi się, że zapomniałam o czymś, co nie dotyczyło Spalonej Nocy i co powinnam pamiętać, a no... nie pamiętam. I nie mam pojęcia, czy ktoś robi sobie ze mnie paskudne żarty, czy to może jakieś skutki uboczne?

Z pozdrowieniami
Brenna

Do listu dołączono bukiecik jesiennych kwiatów, zapewne zerwanych własnoręcznie gdzieś, gdzie nie dotarł popiół Spalonej Nocy.

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
05.12.2025, 12:27  ✶  

22.09.72

Wszystkiego najlepszego z okazji Mabon, dla Ciebie i całej rodziny.
Całusy
Brenna

Liścik dołączono do paczki, zawierającej słoik konfitur z dyń oraz szal w jesiennych kolorach, zdobiony we wzór liści i lisów.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa