![]() |
Wendelina - sowa Bellatrix Black - Wersja do druku +- Secrets of London (http://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Spis powszechny (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28) +---- Dział: Korespondencja (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Wendelina - sowa Bellatrix Black (/showthread.php?tid=1448) |
Wendelina - sowa Bellatrix Black - Bellatrix Black - 30.05.2023 ![]() Wendelina - czarna płomykówka Trixie Black RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Anthony Ian Borgin - 15.08.2023 Londyn 6 Czerwca 1972
I to jest jedyny ranking, który ma dla mnie jakieś większe znacznie. Bądź gotowa za kwadrans. Twoje pierwsze miejsce nie może Cię rozczarować. Tony RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Louvain Lestrange - 15.09.2023
Słodka kuzynko,
mam nadzieję że wpadł Ci w ręce najnowszy numer Proroka. Serdecznie zapraszam Cię na widowisko podczas którego zamierzam odzyskać honor mojej bliźniaczki. Nie może Cie zabraknąć! ściskam,
Louvain do listu dołączone jest imienne zaproszenie wraz z osobą towarzyszącą. RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Laurence Lestrange - 27.09.2023 Londyn 16 maja 1972r.
Bellatrix, kuzynko, Z Louisem mamy się dobrze. Zdrowie dopisuje. Dziękuję, że pytasz. Na Twoją prośbę, stworzyłem Eliksir Słodkiego Snu, na bezsenność. Ten problem dotyka nas wielu. Mam nadzieję, że pomoże Ci spokojnie przespać noce. Dbaj o siebie.Pozdrów siostry. Twój kuzyn,
Laurence Do listu została dołączona mała paczuszka, która wagowo nie była problemem do udźwignięcia przez sowę. Wewnątrz znajdują się dwie buteleczki Eliksiru Słodkiego Snu. RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Eutierria - 04.10.2023 Rachunek Sumienia - Przetasowanie kart
Informacje o mugolach dostrzegających przedziwne rzeczy w Dolinie Godryka szybko obiegła wszystkich amnezjatorów z twojego biura. Śmierciożercy chcieli wiedzieć o tym więcej, sensownym było zrekrutowanie się do grup, które miały na pewien okres maja przenieść się w tamte okolice i nadzorować proces zamknięcia osady, a później strzec jej granic. Podczas jednej z nocy, jakie tam spędziłaś, obudził cię dźwięk rozmowy. Grupa mugoli zebrała się w okolice domu, który wynajęło wam Ministerstwo Magii, nie wiedziała, że stoi obok ukrytej zaklęciami budowli i wybrała to miejsce, aby się tutaj naradzić. Byli wyjątkowo niepocieszeni tym, że czarodzieje chcieli usunąć ich pamięć. Ba! To było delikatne ujęcie niewybrednych w wulgaryzmy słów, jakimi się częstowali. Szybko zdałaś sobie sprawę z tego, że knują przeciwko Ministerstwu, aby w jakiś sposób uciec, zwieść ich, zachować wspomnienia o czarodziejskim świecie, a w późniejszym czasie wykorzystać tę wiedzę w nienawistny sposób. Taka grupa zbuntowanych mugoli byłaby doskonałym narzędziem propagandowym do użycia w przyszłości i chociaż Lord Voldemort nie wysłał ci konkretnego zadania, wiedziałaś, że wykazanie się w tym temacie zostanie przez niego solidnie nagrodzone. Wystarczyło nie kasować im pamięci, albo pozwolić im po cichu opuścić Dolinę i zachować kontakt... Wkrótce świat mógłby dowiedzieć się o tym, jak fałszywi i niebezpieczni byli niemagowie. Wystarczyło tylko poczekać, podsycić ich działania, a później dać rozgłos temu, co sami uczynią. Dowolną ilość rozgrywek i listów w tej sprawie o objętości (łącznej) minimum jednej pełnej sesji, zbierz i zalinkuj w moim temacie konsultacji. Możesz rozegrać je z dowolnym graczem, czarodziejską legendą lub bardem. Wiadomość jest częścią wielowątkowego wydarzenia, jakim jest rachunek sumienia. Rozgrywki mają zawierać minimum jeden rzut kością na akcję. Twoja sesja dotyczy samego wydostania (lub nie) mugoli z usuniętą pamięcią z Doliny. Kwestia nadania im rozgłosu (jeżeli wykonasz zadanie) jest wątkiem do poruszenia w fabularne lato. RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Septima Ollivander - 31.10.2023
30.05.1972
Szanowna Panno Black, Opracuję na dniach prototyp i wyślę sowę z potwierdzeniem. Zależy Pani na jakimś szczególnym wykończeniu? Rodzaju drewna? Rozmiarze? Z wyrazami szacunku,
Septima Ollivander RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Sauriel Rookwood - 01.11.2023 list dotarł 4.07.1972
milady moich ciemności i królowo wszystkich niecności, zapraszam cię na trochę radości!
(zaimponowałem ci, co? bo samemu sobie nawet zaimponowałem, że tak potrafię) burdello bum bum otwieramy ze Staszkiem, no weź wpadnij, zatańczymy sobie na Kogresie Nowej Piwnicy p.s. to jutro chodź szybko nie zastanawiaj się już czekam chociaż wcale mnie tam nie ma RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Sarah Macmillan - 07.11.2023 RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Septima Ollivander - 08.11.2023 Ollivanderówna po zaopatrzeniu się w drewno, które wcześniej już zostało wysuszone, zasiadła w swoim warsztacie i zabrała się do pracy. Pocięła drewno na niewielkie, okrągłe plastry, następnie wyszlifowała i zaimpregnowała. Po nałożeniu zaklęć i wyżłobieniu malutkiej dziurki, przełożyła skromny sznurek. Londyn 1 Czerwca 1972
Szanowna Panno Black, Załączam do listu dwa z wisiorów, proszę dać znać czy odpowiadają, a wyślę trzeci. Z wyrazami szacunku, Septima Ollivander do listu dołączono dwa skromne i niczym niewyróżniające się wisiory oraz fakturę za wykonaną usługę RE: Wendelina - sowa Bellatrix Black - Septima Ollivander - 08.11.2023 Londyn 1 Czerwca 1972
Panno Black, Niezmiernie się cieszę, że wisiorki przypadły do gustu. Załączam trzeci i polecam się na przyszłość. Z wyrazami szacunku, Septima Ollivander do koperty dołączono trzeci wisiorek |