• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Pączek - sowa Nory

Pączek - sowa Nory
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
31.03.2024, 01:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.04.2024, 17:36 przez Erik Longbottom.)  

—13/08/1972—

sowa dostarczyła do list do Nory tuż przed zamknięciem klubokawiarni

Noro,

wszystko wskazuje na to, że znalazłem w końcu kogoś, kto rozwiąże dręczący nas problem. Zgodnie z pierwotnymi ustaleniami, zarezerwowałem nam termin wizyty... U znajomej klątwołamaczki ze Szpitala św. Munga. To znajoma Patricka, a poza tym leczyła mnie z efektów innej klątwy parę miesięcy temu. Jeśli ktoś ma nas wyswobodzić z tego nieprzyjemnego układu, to właśnie ona.

Prawdę mówiąc, nie spodziewałem się, że to będzie takie łatwe. Szkoda, że wcześniej nie pomyśleliśmy o tym, że uzdrowiciele z Kliniki tak szybko znajdą sposób na przełamanie rytuałów kowenu z Beltane. Zawsze sądziłem, że magia tego typu będzie nieco bardziej trwała. Ale już i tak pozwoliliśmy, aby nam mieszała w głowach wystarczająco długo, czyż nie? Nie, żebym żałował tego, że wyczuwam, kiedy tasak minimalnie potnie ci palec lub gorąca blacha oparzy ci ręce, jednak...

Myślę, że to najwyższy czas, żeby odciąć się od rytuału z Beltane grubą kreską. Już i tak wpadamy w kłopoty wystarczająco często. Dodawanie sobie nawzajem kolejnych zmartwień nie jest w porządku. Przynajmniej dzięki temu będziemy spokojniejsi, dopóki nie powiemy sobie czegoś w twarz lub listownie. I może żołądki nie będą już wykręcały nam się na drugą stronę w pewnych chwilach.

Do zobaczenia,
Erik

PS. Mam cię odebrać z klubokawiarni czy chcesz przyjść oddzielnie? Jeśli zależy nam na dyskrecji, to lepiej, żebym przyszedł jako pierwszy... Albo jako drugi. Dzisiaj pojawiłem się tam z ranną znajomą i od razu wszyscy zwrócili uwagę.

PPS. A, wstępnie wpisali nas na piętnastego sierpnia. Uda ci się załatwić kogoś na zmianę? Kto wie, jak będziemy się czuli, kiedy to... minie?

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
04.04.2024, 00:28  ✶  
18.07.1972, New Forest

Kochana Noro,

wiesz, że nie jestem amatorem słodkości, ale byłem we Włoszech, przechodziłem obok mugolskiej cukierni i napotkałem lokalne wypieki. Od razu pomyślałem o tobie. Właściciel był na tyle miły, że podzielił się ze mną przepisem. Ciastka mają naprawdę cudowny, specyficzny smak.

P.S. Może dla Mabel polecę wersje bez rumu.

Całuję,
Laurent Prewett
Do listu załączono przepis na klasyczne włoskie biscotti podawane na ciepło z rumem. Ponadto przyszła paczka z niewielką butelkę dobrego rumu, malutką buteleczkę soku z cytryn prosto ze słonecznej Sycylii i kilka waniliowych lasek w fioleczce.

○ • ○
his voice could calm the oceans.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
04.04.2024, 18:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.04.2024, 17:37 przez Erik Longbottom.)  

—13/08/1972—

Wydaje mi się, że najlepiej będzie to załatwić przed południem na wypadek gdybyśmy odczuli jakieś nieprzewidziane skutki przerwania więzi. Nie miałem okazji za bardzo wypytać medyków, jak odbywa się cała procedura.

Erik

odpowiedź na wiadomość

❞
Crow
If you catch me trying to find my way into your heart, scratch me out, baby. As fast as you can. My pretty mouth will frame the phrases that will disprove your faith in man.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
21.04.2024, 18:44  ✶  
Landryna, bo jeszcze pomyślą, że się we mnie zakochałaś? Odpowiedź na to czego nie potrafiłaś się domyślić, znajduje się na placu Charing Cross Road. Jutro wieczorem, niebieski namiot.

Brak podpisu i daty są celowe. List zapisany na kartce wyrwanej z dziennika, zostawiony w Norze Nory. Charakter pisma jest tragikomiczny - osoba, która go napisała, zdecydowanie nie chodziła do szkoły, albo była najmniej pilnym uczniem w historii Hogwartu.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you

Erik Longbottom
20.05.2024, 14:06  ✶  

—14/08/1972—

list trafił do Nory późnym wieczorem

Wiem, co dzisiaj robiłaś. Czułem to. Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta w Szpitalu św. Munga jest nadal aktualna? Sytuacja powoli wymyka się spod kontrolu.

Pozdrawiam,
Erik

PS. Czy to znaczy, że pogodziłaś się z Samem i wszystko sobie wytłumaczyliście?

PPS. Nienawidzę siebie za te pytania.

❞
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you

Erik Longbottom
20.05.2024, 14:19  ✶  

—15/08/1972—

Noro,

bardzo cieszę, że udało ci się pogodzić z Samem. Wiedziałem, że rozwiązanie tego problemu będzie bardzo proste i wszystko wskazuje na to, że zwykła rozmowa pozwoliła zażegnać niesnaski, jaki między wami narosły.

Nie podoba mi się jednak twój ton. Doskonale wiesz, co miałem na myśli. Wgląd w twoje przeżycia nie jest czymś, co mogę po prostu wyłączyć. Ty zresztą też, więc myślę, że możemy uznać, że oboje wiemy najlepiej, co się u nas dzieje.

Pozdrawiam,
Erik

PS. Będę czekał przy recepcji.

❞
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
05.06.2024, 11:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.06.2024, 11:46 przez Anthony Shafiq.)  

—15/07/72—

Gigantyczna harpia wywołała niemały popłoch na tyłach kawiarni, dostarczając jednak nie martwą mysz (czy szczura) a całkiem maluśki jak na rozmiary ptaka liścik na elegancko złożonym czerpanym papierze zapisany granatowo-lśniącym atramentem.

Londyn, 15.07.72

Szanowna Panno Figg,

z wielkim niezadowoleniem przyjąłem fakt, że nie mogliśmy dokończyć naszej rozmowy u Abbotów kilka dni temu. Niestety, moja praca uniemożliwia mi obecnie niezobowiązujące spotkania, więc jeszcze nie zaproponuję wspólnej kawy by nadrobić te zaległości. Pozwoliłem sobie zatem przejść w tym liście od razu do interesów, zważywszy na upływający w zastraszającym tempie czas zbliżający nas do pierwszego sierpnia.

Pierwsza kwestia związana jest bowiem bezpośrednio z nadchodzącymi obchodami Lammas. Chciałbym zamówić na 31 lipca świąteczny chleb ozdobiony plecionką oraz kilkanaście croisantów pozbawionych nadzienia. Dotarły do mnie również wieści, że spod pani rąk nie wychodzą li tylko wypieki, ale i inne produkty. Czy zatem mógłbym liczyć o dołączenie do owego chleba rytualnej lammasowej świecy, albo dwóch od razu? Preferuję kolorystykę niebieską, ale biały i żółty też są akceptowalne.

Druga kwestia związana jest stricte z cukiernictwem. Winien jestem detektywom Brygady Uderzeniowej wdzięczność za działania w pewnej mojej sprawie. Chciałbym uprzyjemnić im lipcową służbę przesyłką ich ulubionych łakoci w liczbie podwójnej, tak aby i po pracy mogli się nimi cieszyć. Zależałoby mi jednak na absolutnej dyskrecji, nie chciałbym aby ten drobny gest sympatii z mojej strony poczytany był przez nieprzychylne mi osoby jako próba przekupstwa szlachetnych stróżów prawa. Jeśli mogłaby pani dodać do kosza woreczki z suszem dobrego earl grey'a, byłbym podwójnie zobowiązany.

Proszę spisaną wycenę przekazać Ptolemeuszowi. Był przed chwilą karmiony, więc nie powinien sprawiać kłopotu. Liczę, że po święcie zbiorów uda nam się wspólnie znaleźć moment na spotkanie.

Z wyrazami szacunku,

Anthony J. Shafiq
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
11.06.2024, 10:43  ✶  
Londyn, 26 VII 1972
Szanowna Noro,

nie wiem, że masz czas i czy byłabyś skłonna stworzyć dla mnie świecę rytualną na Lammas? Potrzebowałbym je z wyciągami z roślin przynoszących protekcję oraz z makami. Dałabyś radę? Jeśli nie, może być jakakolwiek duża świeca centralna, byle nie pozostałości z Beltane, czuję, że nie przyniosłyby tego, czego szukam.

Z wyrazami szacunku,
[Obrazek: pde6aMt.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.06.2024, 12:08  ✶  
15.07.72

Norka, skarbie,

czy istnieje jakiś eliksir, który odgania senność? A jeśli tak, jak skomplikowane byłoby jego przygotowanie? Jakieś ziółka albo kadzidła ułatwiające skupienie?

Bren

PS. Nie że planuję nie sypiać. To tak na wszelki wypadek, gdybym na nocnym dyżurze zaczęła robić się zbyt zmęczona, wiesz, zawsze dobrze być przygotowanym na każdą ewentualność.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.06.2024, 12:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.06.2024, 12:48 przez Brenna Longbottom.)  

Skarbie,

nie potrzebuję eliksiru na bezsenność, potrzebuję raczej czegoś, co pomaga nie zasnąć, gdy nie chcesz spać.

B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (12): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 12 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa