• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Jessiego

Poczta Jessiego
Czarodziej
Less colours but still colorful
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
15.06.2024, 17:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.11.2024, 12:13 przez Jessie Kelly.)  
Jessie Kelly
Marvin
Sowa o jasnobrązowych piórach, wpadających w beż, i dużych, złoto-brązowych oczach, które ze zbyt dużą uwagą obserwują adresata i nadawcę. Uwielbia herbatniki.
Czasami zdarza mu się dziobać, kiedy czyjaś ręka znajdzie się za blisko jego dzioba. Do osób, które zna i lubi, lubi się łasić.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
15.07.2024, 18:02  ✶  

—20/07/72—

W godzinach wieczornych pojawił się Ptolemeusz. Ogromna harpia zwiastowała nadejście koperty strzeżonej srebrzystogranatową pieczęcią z trójgłowym smokiem, zawierającym elegancki liścik spisany mieniącym się lazurowym atramentem. Wujek nie pisał zbyt często, zwłaszcza przez ostatnie miesiące, które głównie przebywał poza krajem, oddany żałobie za starszym bratem.

Little Hangleton, 20.07.72

Jessie,

dawno się nie widzieliśmy i miałem w planie zaprosić całą Waszą trójkę na obiad, ale czas to trudny dla mnie, a kalendarz nieprzerwanie zapchany. Pojawił się niesamowicie istotny temat, w którym będę potrzebował Twojej eksperckiej pomocy. Wynająłem pewną firmę i nie jestem pewien jej skuteczności, wobec dość spontanicznego projektu, który musi niestety pozostać w formie korespondencyjnej tajemnicą. Niemniej jutro o świcie, spotkajmy się jutro przy Śniącym, pamiętasz w której części ogrodu stoi? Za łaźnią w części dla gości. Ubierz się wygodnie, możesz mieć tylko różdżkę.

Czy mogę liczyć na Twoją dyskrecję i - a może przede wszystkim - obecność?

Ten nudniejszy wujek

ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
21.07.2024, 09:36  ✶  
Warownia, 21 VIII 1972

Jessie,

jak zapewne wiesz od mamy lub wujków, kupuję mały zameczek w Little Hangleton. Urocza posiadłość w ogródku Anthony'ego, z porządną wieżą astronomiczną, nic płaskiego, jak jego posiadłość. Bardziej dążąca w górę, niż rozpływające się  jak naleśnik patio. Zobaczysz sam, co mam na myśli. Chciałbyś zerknąć tam przy okazji, żeby sprawdzić, czy nie wisi nad tym jakaś klątwa? Bogowie wiedzą, że mam ich dość w swoich życiu.

Jaki dzień by ci pasował?

Niechaj gwiazdy jasno świecą nad Tobą,

Morpheus

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Evil Queen
Kill them with success and bury them with a smile
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
23.07.2024, 21:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2024, 21:45 przez Charlotte Kelly.)  
16.08

Jessie.
Czy Twój ojciec chrzestny kupił Ci smoka?
Nie próbuj kłamać. I tak się dowiem.
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
28.07.2024, 21:58  ✶  
16.08.72, wczesne popołudnie
Jessie,
czy Twoja matka nie wydaje się być bardziej wściekła na mnie, niż zwykle? Proszę, niech ta wiadomość pozostanie jedynie pomiędzy naszą dwójką.
Jonathan

Do listu zostały dołączone fasolki wszystkich smaków – mogło wyglądać to na przekupstwo, gdyby nie to, że Jonathan często zostawiał takie upominki w listach dla chrześniaka.
Czarodziej
Some legends are told
But you will remember me
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
28.07.2024, 22:53  ✶  
Wiadomość przyszła niemal od razu
16.08.72, wczesne popołudnie
Jessie,
Tego się obawiałem. Nie martw się, Twoja matka prędzej nam by coś zrobiła, niż my jej. Nie daj się żadnej wrednej klątwie w pracy.
Jonathan
PS.: Czyli nie klnęła na mnie, ani nie wyrzucała jakiś perfum? Albo nie zrobiła się dziwnie miła?
Czarodziej
Some legends are told
But you will remember me

Jonathan Selwyn
04.08.2024, 04:36  ✶  
16.08.72
Jessie,
przepraszam jeśli moje pytanie zabrzmiało niepokojąco. Po prostu ja i Twoja matka mieliśmy trochę zamieszania na naszej wycieczce do Mediolanu. Nic strasznego, ani wartego opowiadania. Nie przejmuj się, gdyby coś się działo dałbym Ci znać.
Jonathan
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
24.09.2024, 12:51  ✶  
14.07.72

Jessie,

wampir, który Cię zaatakował został aresztowany, reszta już zależy od Wizengamotu oraz prawników. Być może będziesz musiał wziąć udział w rozprawie, ale podejrzewam, że ze względu na jego młody wiek mogą pójść na jakąś ugodę. W każdym razie - to recydywa, a dowody są na tyle mocne, że moim zdaniem albo trafi do więzienia, albo przynajmniej zostanie obłożony zaklęciem lokalizacyjnym i otrzyma zakaz wychodzenia do mugolskich dzielnic.
Dostaniesz prawdopodobnie oficjalne informacje wkrótce.

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
03.10.2024, 23:07  ✶  
Do listu została dołączona paczka herbatników.

23.08.1972

Hej Jess,

dzięki za żaby słodziaku! Przesyłam ciastka dla Ciebie i Marvina. U mnie dużo się dzieje, ale jakoś daję radę. Wczoraj spotkałam się z Charliem i jak na razie nasza świeczkowa współpraca zapowiada się naprawdę dobrze. Ty zboczuchu, wątpisz w moje bezinteresowne wsparcie dla młodych przedsiębiorców? Jeśli chodzi o szukanie dziewczyny dla Basila, to wielka wtopa nie do końca wyszło tak jak planowaliśmy, ale o tym muszę Ci już opowiedzieć osobiście.
Czuję się zaszczycona, że mogę poznać Twoją mamę i Pana Shafiqa! Nie dziwię się jej, czy ty w ogóle masz jeszcze jakiś innych znajomych? Bardzo chętnie przyjdę na herbatkę, piątek jak najbardziej pasuje.

XOXO
Ellie
PS Jak ja mam się ubrać?
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
04.10.2024, 00:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.10.2024, 16:14 przez Electra Prewett.)  
23.08.1972

Jaspisie ty mój,

czy Ty mnie posądzasz o nie dbanie o siebie? Przecież twarz to moja wizytówka! Tak na serio, to byłam ostatnio zajęta bardziej prywatnymi sprawami, ale jak już pisałam, jest to temat na dłuższą rozmowę bo zrobiła się prawdziwa telenowela.
Spokojnie słońce, nieważne ilu facetów poznam, zawsze będziesz mężczyzną nr 3 w moim życiu (zaraz po braciach).
Nie musisz się też martwić o żadne potencjalne artykuły. I Ty śmiesz przeczyć, że jesteś zboczuchem? Owszem, może nie aż takim jak ja, ale zdecydowanie jesteśmy siebie warci.
Nie uwierzę, że masz innych znajomych, dopóki ich nie poznam (ale przykro mi, że w Twojej pracy nie ma fajniejszych osób).

Twoja jak zawsze,
Iskierka
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa