• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Electry

Sowa Electry
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
10.07.2024, 01:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.07.2024, 01:48 przez Electra Prewett.)  
Sowia poczta Electry
Spark - mała biała sówka
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
31.08.2024, 15:02  ✶  
Szanowna Pani Prewett,

Bardzo dziękuję za Pani list i gratulacje. Muszę przyznać, że spotykam się z mieszanymi reakcjami tak na moje wyroby, jak i na wywiad w Czarownicy, dlatego cieszę się, że są osoby takie jak Pani, które podzielają moje spojrzenie na świat czarodziejski, bez uginania się pod konserwatywną presją rodziny.

Choć Lammas i wywiad w Czarownicy pozwoliły mojemu biznesowi dotrzeć do większej ilości odbiorców, nie odmówię pomocy przy rozpromowaniu moich wyrobów i przede wszystkim, znalezienia sponsorów. Czy zechciałaby Pani rozwinąć temat, być może przy osobistym spotkaniu?

Pozdrawiam,
Charles R Mulciber

PS. W podzięce za miłe słowo załączam mały prezent.

Do paczki dołączono małą świeczkę
Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
23.09.2024, 23:49  ✶  
05.08.72, Aleja Horyzontalna

Moja droga,

czy ogłoszenie w najnowszej Czarownicy to Twój pomysł? Mam wielką nadzieję, że wykazałaś się jednak tutaj rozsądkiem i nie szukasz partnerki dla brata w ten sposób - doprawdy, jeśli chcecie poznać go z jakąś miłą dziewczyną, urządźcie przyjęcie i zaproście parę dziewcząt w jego wieku, zamiast sugerować całemu światu, że jeden z Prewettów poszukuje żony za pośrednictwem prasy.

Z pozdrowieniami
Florence
Czarodziej
*sigh*
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
23.09.2024, 23:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2024, 23:52 przez Basilius Prewett.)  
okolice 4 sierpnia
Ellie,
nie myśl, że nie spytałbym Cię o to osobiście, gdyby nie to że musiałem iść do pracy, a ty jeszcze spałaś.
Wiesz coś o tym ogłoszeniu? Możesz mi powiedzieć. Nie będę się gniewał.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
24.09.2024, 00:12  ✶  
4 sierpnia '72

Ella! Pamiętaj, gdyby ktoś próbował cię przesłuchiwać w związku z tą sprawą, to masz prawo zachować milczenie!!!

do listu zostało dołączone ogłoszenie matrymonialne Basiliusa z Czarownicy
Czarodziej
*sigh*
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
24.09.2024, 01:25  ✶  

4.sierpnia
Ellie,
zakończmy na tym, że był to głupi żart i nikt nikomu nie będzie nikogo szukał.
Pamietaj jednak, że próby swatania ludzi mogą być bronią obusieczną zwłaszcza, gdy ma się matkę tak chętną do znalezienia kogoś swojej córce i brata, który w razie czego chętnie tej matce pomoże.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
24.09.2024, 04:52  ✶  
4 sierpnia '72

Wybacz, to była dość nagła inicjatywa pod wpływem tego, jak żal nam naszego drogiego Basiliusa było. Czy wciągnąć do spisku - ja zawsze chętnie pójdę na współudział, ale Florence ma na mnie nastawione trzecie oko już od dawna, więc nie wiem czy zdałoby to egzamin. Dodatkowo - szczerze to nie wiem z kim wy byście chcieli go swatać, bo mam wrażenie że na rynku brak nam odpowiednich kandydatek.

Co do fotografii to nawet nie pamiętam skąd ją mam, ale wygląda jakby coś przegrał i ktoś go przebrał bo aż za dobrze wygląda.
Atre
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
24.09.2024, 11:14  ✶  

Londyn, koło 4 sierpnia 1972

Droga Ellie,

Przyznaję, że wraz z Atreusem napisaliśmy to ogłoszenie. Zarówno on, jak i ja byliśmy w stanie intoksykacji (pijani w trzy dupy) i być może postąpiliśmy troszkę nierozważnie. Ale nie martw się, wieczorek singli odbędzie się bez zakłóceń. Możemy to potraktować jako sprytną strategię odwrócenia uwagi. Grajmy kartami, które dostaliśmy i wszystko się ułoży.

Pozdrawiam,
Icarus Prewett

Czarodziej
Less colours but still colorful
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
02.10.2024, 12:33  ✶  
Sowa pojawiła się pod oknem pokoju Electry rankiem. Oprócz listu, przyniosła jeszcze woreczek, z którego Electra wyjąć mogła trzy Czekoladowe Żaby. Jeżeli Electra zdecydowała się pogłaskać Marvina, sowa zaczęła się łasić.

Aleja Horyzontalna, 23/08/1972

Hej, Iskierko.

Jak się miewasz? Spotkałaś się z Charlesem, tym od świeczek? Nadal czekam na nowości! Jak poszło? Przeczytałem ten artykuł o świeczkach. Jesteś pewna, że nie kontaktowałaś się z nim tylko przez zdjęcia? I jak idzie szukanie dziewczyny dla twojego brata?

Wspomniałem o Tobie Królowej Workowych Sukni, potocznie zwanej moją Mamą. Możliwe, że trochę się zdziwiła, że moi znajomi nie ograniczają się jedynie do goblinów, z którymi pracuję.

Co powiesz na herbatkę? W ten piątek?
Liczę, że znajdziesz dla nas chwilkę. Miałabyś okazję ją poznać, jak chciałaś. Obiecała być miła. Będzie nam towarzyszył również jeden z moich wujków, Anthony.

Buziaczki,
Jessie
Czarodziej
Less colours but still colorful
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
03.10.2024, 23:54  ✶  
23/08/1972

Iskiereczko,

mam nadzieję, że się nie przepracowujesz. Pamiętaj, że stres związany z przepracowaniem może doprowadzić do powstania zmarszczek, pojawienia się siwych włosów albo ich wypadania. Szkoda by twoich było.

Charlie? Powinienem być zazdrosny? Nie jestem zboczuchem. Nie takim jak ty :*

Czy w takim razie powinienem spodziewać się w następnym numerze Proroka artykułu o bardzo dziwnym wydarzeniu, którego nie powinienem opisywać i nazywać liście w obawie, że twoi bracia mogliby przeczytać ten list i zabronić ci się ze mną zadawać? Jeśli potrzebujesz ramienia do wypłakania, to wiesz, gdzie mnie znaleźć.

>.< Oczywiście, że mam innych znajomych! Tylko niekoniecznie utrzymuję z nimi kontaktu, z chłopakami z pracy średnio się teraz dogaduję, a reszta to gobliny.

Ubierz się w coś ładnego i wygodnego.

Buziaczki,
Jessie
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa