• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kliper - sowa Erika

Kliper - sowa Erika
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.06.2024, 08:47  ✶  
02.08.72

Dostałeś pudełko z lunchem. Na twojej kanapce wypisano ketchupem:
Kanapka Mistera Magii.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
21.06.2024, 11:37  ✶  
02.08.72

Mój kochany braciszku,

nie wiem, czy to zaobserwowałeś, ale na tegorocznej loterii Lammas pojawiły się bardzo intrygujące nagrody. Nie żebym narzekała, że wpadło mi kilka porcji eliksiru wielosokowego, ale że takie cuda jak veritaserum i wielosokowy może mieć teraz całkiem sporo londyńczyków, chyba trzeba będzie spodziewać się większych problemów w pracy. I tak poza pracą zachować większą ostrożność.

Całusy
Twoja najwspanialsza siostra
Brenna

PS. Czy powinnam czuć się dogłębnie zraniona, że wybiegłeś na scenę dla Gerry, a pewnie gdybym ja Cię chciała na nią wyciągnąć, marudziłbyś przez tydzień...?

Chichot losu

Brenna Longbottom
18.07.2024, 14:50  ✶  
07.08

Isaac chce pisać artykuły potępiające Voldemorta i publikować je w gazetach.
Nie próbowałam odwieźć go od tego pomysłu, ale raczej jest jasne, że narazi się na niebezpieczeństwo.
Zastanawiam się, co z tym zrobić. Zaoferować mu ochronę? Dyskretnie obserwować? Wciągnąć go? Zdaje się być... po właściwej stronie, ale też jego rozgadaniem i tym jak łatwo ufa ludziom, nie wiem, czy to ostatnie jest dobrym pomysłem. Znałeś go lepiej - jakie jest Twoje zdanie?

Notatka podrzucona do pokoju Erika, która znikła jakiś czas po przeczytaniu.

Chichot losu

Brenna Longbottom
18.07.2024, 20:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2024, 21:00 przez Brenna Longbottom.)  
Braciszku,

nie proszę, żebyś podejmował decyzję za mnie - zbieram informacje. Isaac ma potencjalnie przydatne umiejętności i wyraźnie jest gotów zaryzykować. Ale ostatni raz widziałam go, kiedy miałam szesnaście lat. Nie mogę zdecydować o włożeniu mu czyjegoś życia w jego ręce, zanim nie sprawdzę paru rzeczy dokładniej, a Ty mieszkałeś z nim przez siedem lat.

Nie sądzę, żebyśmy ograniczyli sobie możliwości: źle ulokowane zaufanie może zabić nas wszystkich, a nawet wśród naszych przyjaciół są osoby, które może nie popierają Voldemorta... ale pomogą jego zwolennikom, bo ich kochają i ta pomoc może zabić w efekcie któreś z nas. Ale wiem, że potrzebujemy ludzi, nie tylko w naszym Departamencie. Nawet nie chcesz wiedzieć, ile osób sprawdzam teraz tak, jak Isaaca.

Dzięki za informacje. Przydadzą się.
B.
PS. Spal to.

god (self-diagnosed)
Suffering feels religious if you do it right. Reach out and touch faith!
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
19.07.2024, 10:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.07.2024, 10:07 przez Vakel Dolohov.)  
5 sierpnia, Londyn

Eriku,

nie zamierzam rozwodzić się nad treścią tego wywiadu, załączam po prostu fragment dzisiejszego wydania Czarownicy. Martwię się o bezpieczeństwo tego chłopaka, a oni jeszcze obok tych zdjęć wydrukowali jego nazwisko. Jeżeli przyjdzie do mnie jakakolwiek związana z tym wizja, dam Ci o tym znać. Piszę o tym do Ciebie, bo wiem, że ani Ty, ani Twoja rodzina nie zignorujecie tej sprawy.

V. D.

with all due respect, which is none
Chichot losu

Brenna Longbottom
22.07.2024, 18:42  ✶  
07.08.72

Widziałeś ostatnio Thorana Yaxleya?

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
24.07.2024, 10:21  ✶  

—02/08/1972—

Normalnym było wysyłanie sobie w Ministerstwie Magii samolocików. A jednak, na biurku Erika w okolicach południa przysiadł papierowy żuraw, z ukrytym wewnątrz krótkim pytaniem skreślonym znajomym charakterem pisma.

frytki i precle, czy dziś ja mogę wybrać?

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
24.07.2024, 13:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.07.2024, 13:31 przez Anthony Shafiq.)  

—02/08/1972—

Drugi żuraw wylądował na biurku niewiele dłużej po uzyskaniu przez odbiorcę jakże soczyście treściwej odpowiedzi.

Może sushi?
znam dobre miejsce w Soho

ps dobrze wiedzieć, że choć sowy nie domagają, to żurawie całkiem nieźle sobie radzą

odpowiedź na wiadomość

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,

Anthony Shafiq
24.07.2024, 13:39  ✶  

—02/08/1972—

...i trzeci...

dobrze, ale ja wybieram wino

ps  tempura istnieje

odpowiedź na wiadomość

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,

Anthony Shafiq
24.07.2024, 13:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.07.2024, 13:54 przez Anthony Shafiq.)  

—02/08/1972—

...a potem czwarty. Ten tym razem po rozwinięciu i przeczytaniu wiadomości, złożył się na powrót w origami.

Szczęśliwie nic magicznego, tylko ciasto i głęboki tłuszcz, który skutecznie przemienia stan ryby z surowego w usmażony. Żałuję, że nie dałeś się namówić na degustację w 68. jak byliśmy w Japonii. Myślę, że wtedy przeszkadzałyby Ci w daniu już tylko wodorosty.

Ale to na kiedyś, dziś patronować będzie nam makaron lub pizza i obowiązkowe amaretti do herbaty! Nie mogę się doczekać.

odpowiedź na wiadomość

...i bardzo, bardzo niedługo potem piąty, posiadający cechy samoskładającego się origami poprzednika

niebezpieczne rozrywki tylko po wcześniejszym uprzedzeniu i wyraźnej zgodzie
obiecuję

odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (16): « Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 16 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa