• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Dearg Dur

Dearg Dur
Diva
I felt my heart crack -
slowly like a pomegranate,
spilling its seeds.
Burza czarno-srebrnych loków, blade lico, gwiazdozbiory piegów. Oleander jest młodym mężczyzną o 183 centymetrach wzrostu i nienagannej posturze. Jego oczy zmieniają kolor w zależności od nastroju, dnia, pogody, miesiąca - lawiruje pomiędzy odcieniami z pomocą metamorfomagii. Dłonie ma smukłe, palce długie. Nosi biżuterię i kolczyki, ale zazwyczaj tylko wieczorami bądź na występy. Gustuje w perłach, złocie i szafirach. Na pierwszy rzut oka uśmiechnięty, pełny życia i pasji młody człowiek, który nie stroni od tłumów i rozgłosu.

Oleander Crouch
26.11.2024, 01:14  ✶  
Hej!! Nie było mnie chwilę i mi przeleciało zgłoszenie tego, sorki. Brałem udział w Śnie Nocy Letniej, możnaby jeszcze dodać punkty za to?

Zgłoszenie po odznakę za wydarzenie - Sen Nocy Letniej

Link lub linki do fabularnych postów: 6 postów.

1. 498
2. 500 (opisuje z kim postać stoi i rzucam kostka, wiec jest 525 na liczniku)
3. 227
4. 471
5. 500 (tak samo jak wyżej, 518, bo opisuje co postac robi)
6. 406

W sumie 2,602 słów.

Dodatkowe aktywności:
  • przygotowanie wystąpienia - sama gra oraz towarzyszące temu 'efekty' specjalne (choreografia powinienem to nazwać, bo też nie widzę sytuacji, w której Oleander dałby komukolwiek innemu wtrącać się w jego poczucie estetyki, chyba, że w kontekście praktycznym)
  • Samo wystąpienie - gra na fortepianie,
  • Zaproszenie na wydarzenie Desmonda, matki oraz Severine (siostra)
  • Otrzymanie Lauru od Camille, Beatrice (matka NPC) oraz od Pani Burke (NPC)
  • Powrót/zaproszenie do powrotu do członkostwa Muzy (rozmowa z Avery po występie)
  • Zakładam też, że podbicie sobie popularności w kontekście muzyki/sztuki (post z plotkami od MG - rzut)
  • Bycie ulubionym artystą stanowczo starszych od siebie kobiet
  • Flirtowanie z Desmondem ze sceny

“Why can't I try on different lives, like dresses, to see which one fits best?”
♦♦♦
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
27.11.2024, 14:20  ✶  
(26.11.2024, 01:14 )Oleander Crouch napisał(a): Hej!! Nie było mnie chwilę i mi przeleciało zgłoszenie tego, sorki. Brałem udział w Śnie Nocy Letniej, możnaby jeszcze dodać punkty za to?

Zgłoszenie po odznakę za wydarzenie - Sen Nocy Letniej

Link lub linki do fabularnych postów: 6 postów.

1. 498
2. 500 (opisuje z kim postać stoi i rzucam kostka, wiec jest 525 na liczniku)
3. 227
4. 471
5. 500 (tak samo jak wyżej, 518, bo opisuje co postac robi)
6. 406

W sumie 2,602 słów.

Dodatkowe aktywności:
  • przygotowanie wystąpienia - sama gra oraz towarzyszące temu 'efekty' specjalne (choreografia powinienem to nazwać, bo też nie widzę sytuacji, w której Oleander dałby komukolwiek innemu wtrącać się w jego poczucie estetyki, chyba, że w kontekście praktycznym)
  • Samo wystąpienie - gra na fortepianie,
  • Zaproszenie na wydarzenie Desmonda, matki oraz Severine (siostra)
  • Otrzymanie Lauru od Camille, Beatrice (matka NPC) oraz od Pani Burke (NPC)
  • Powrót/zaproszenie do powrotu do członkostwa Muzy (rozmowa z Avery po występie)
  • Zakładam też, że podbicie sobie popularności w kontekście muzyki/sztuki (post z plotkami od MG - rzut)
  • Bycie ulubionym artystą stanowczo starszych od siebie kobiet
  • Flirtowanie z Desmondem ze sceny

Punkty i odznaka wleciały <3 , mecenasi dopisani do zamknięcia sesji.

@Oleander Crouch
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
30.11.2024, 23:33  ✶  
Mam pytanie, jak po evencie wygląda sytuacja z osobami, które kojarzyły Thorana jako brata bliźniaka Geraldine? Czy zniknął on z ich pamięci?
Czarodziejska legenda
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
01.12.2024, 15:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2024, 15:16 przez Dearg Dur.)  
(30.11.2024, 23:33 )Geraldine Yaxley napisał(a): Mam pytanie, jak po evencie wygląda sytuacja z osobami, które kojarzyły Thorana jako brata bliźniaka Geraldine? Czy zniknął on z ich pamięci?

Nie zniknął. Osoby, które kojarzyły Thorana jako brata bliźniaka Geraldine nadal go pamiętają. Raz włożone do głowy postaci fałszywe wspomnienia zostają tam, są trwałe. Podobnie jak inne wspomnienia można usunąć je za pomocą hipnozy.

@Geraldine Yaxley
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
18.05.2025, 17:52  ✶  
Moje uszanowanko,
Przychodzę z pytaniem, ponieważ wraz z Menodorą wybraliśmy przemoc i Crawleyówna próbuje nagle się bawić w budowlankę, więc potrzebuję podpowiedzi. Jak wygląda sprawa z akcją? Czy w momencie mojej odpowiedzi ściana jest już "postawiona" czy mam jeszcze akcję zanim ten mur powstanie?

Pozdrawiam serdecznie

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda

Dearg Dur
20.05.2025, 16:19  ✶  
(18.05.2025, 17:52 )Stanley Andrew Borgin napisał(a): Moje uszanowanko,
Przychodzę z pytaniem, ponieważ wraz z Menodorą wybraliśmy przemoc i Crawleyówna próbuje nagle się bawić w budowlankę, więc potrzebuję podpowiedzi. Jak wygląda sprawa z akcją? Czy w momencie mojej odpowiedzi ściana jest już "postawiona" czy mam jeszcze akcję zanim ten mur powstanie?

Pozdrawiam serdecznie

O sukcesie podjętej akcji decyduje podsumowanie mistrza gry, więc na tym etapie mur jeszcze nie powstał, ale zaklęcie przeciwniczki "jest rzucane". Ponieważ zaklęcia nie wymagają słów, Twoja postać wie tylko tyle, że Dora chce coś wyczarować i masz przestrzeń opisać swoją reakcję na to. Akcja Dory i reakcja Stanleya dzieją się niemal w tym samym momencie, podobnie jak w poprzedniej turze miało to miejsce z akcją Stanleya i reakcją Dory.

Twój następny post z reakcją na działanie Dory ma miejsce zanim mur powstanie.

@Stanley Andrew Borgin
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
21.05.2025, 21:56  ✶  
Moje uszanowanko ponownie.
Przychodzę z dwoma pytaniami odnośnie pokedynku.
Pytanie numero uno - w poście jest wspomniane, że mur przestał wzrastać wraz z upadkiem Menodory. Zakładam, że zdążył wznieść się do poziomu, który uniemożliwia po prostu przejścia nad nim?
Pytanie numero dos (jeżeli pytanie numer jeden okaże się prawdą) - czy można użyć rozproszenia na czar Menodory, który utworzył ścianę? Czy w grę już raczej wchodzą tylko środki przymusu wyburzeniowego (np. kształtowanie)?

Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę smacznej kawusi

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda

Dearg Dur
21.05.2025, 22:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.05.2025, 22:11 przez Dearg Dur.)  
(21.05.2025, 21:56 )Stanley Andrew Borgin napisał(a): Moje uszanowanko ponownie.
Przychodzę z dwoma pytaniami odnośnie pokedynku.
Pytanie numero uno - w poście jest wspomniane, że mur przestał wzrastać wraz z upadkiem Menodory. Zakładam, że zdążył wznieść się do poziomu, który uniemożliwia po prostu przejścia nad nim?
Pytanie numero dos (jeżeli pytanie numer jeden okaże się prawdą) - czy można użyć rozproszenia na czar Menodory, który utworzył ścianę? Czy w grę już raczej wchodzą tylko środki przymusu wyburzeniowego (np. kształtowanie)?

Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę smacznej kawusi

1. Rzeczywiście przeskoczenie muru przy Aktywności Fizycznej [k1] może nastręczać trudności
2. Fizyczne efekty Kształtowania i Transmutacji można jak najbardziej zniknąć/cofnąć Rozproszeniem.

@Stanley Andrew Borgin

Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.07.2025, 23:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.07.2025, 23:40 przez Brenna Longbottom.)  
Pytanie - czy istnieje możliwość namierzenia (oraz sprawdzenia, ale pewnie zanim zbierze się jakieś info, trzeba wiedzieć, gdzie mieszkają/pracują) braci Bumfuzzle i co należałoby zrobić w tym kierunku? (Grałam póki co tylko sesję, że chce ich znaleźć, nie z samym szukaniem, bo nie wiem, jak się za to zabrać - czy jakieś podstawowe dane po prostu można wziąć z Ministerstwa i uznać, że się je posiada bez wielkich kampanii? Albo są regularnie zatrudniani na takich imprezach, więc jakiś artysta/mecenas może ich kojarzyć i uderzać do tych osób z sesjami? Czy może trzeba jakieś dane próbować kraść albo sprawdzać kroniki Hogwartu za nazwiskiem, co by poznać daty ich urodzenia i szukać wspólnych znajomych lub jeszcze inaczej kombinować? Mam tu rozegrać jakąś konkretną sesję/rzucać na coś konkretnego?)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda

Dearg Dur
15.07.2025, 10:17  ✶  
(14.07.2025, 23:37 )Brenna Longbottom napisał(a): Pytanie - czy istnieje możliwość namierzenia (oraz sprawdzenia, ale pewnie zanim zbierze się jakieś info, trzeba wiedzieć, gdzie mieszkają/pracują) braci Bumfuzzle i co należałoby zrobić w tym kierunku? (Grałam póki co tylko sesję, że chce ich znaleźć, nie z samym szukaniem, bo nie wiem, jak się za to zabrać - czy jakieś podstawowe dane po prostu można wziąć z Ministerstwa i uznać, że się je posiada bez wielkich kampanii? Albo są regularnie zatrudniani na takich imprezach, więc jakiś artysta/mecenas może ich kojarzyć i uderzać do tych osób z sesjami? Czy może trzeba jakieś dane próbować kraść albo sprawdzać kroniki Hogwartu za nazwiskiem, co by poznać daty ich urodzenia i szukać wspólnych znajomych lub jeszcze inaczej kombinować? Mam tu rozegrać jakąś konkretną sesję/rzucać na coś konkretnego?)

Dane braci Bumfuzzle są dostępne w aktach zamkniętej sprawy. Jeśli chcesz (sama lub z kimś) rozegrać wykradzenie pozyskanie tych akt w całości, potrzebna będzie sesja z mg. Jeżeli chcesz tylko podejrzeć dokumenty dla uzyskania wspomnianego adresu - możesz założyć, że go masz.

Podjęcie próby skontaktowania się z nimi i dostania kolejnych informacji wymaga przeprowadzenia Śledztwa. To może być sesja z mg, ale też może być tylko jeden post z deklaracją jak to Śledztwo jest przeprowadzone. W takim poście musisz opisać jak chciałabyś podejść do tej rozmowy, ewentualnie z jakich umiejętności magicznych skorzystać w ramach infiltracji rodzeństwa. Możesz to robić sama lub z kimś - do dwóch dodatkowych osób.

Podlinkuj mi potem w temacie konsultacji start sesji lub post_y z deklaracją. W przypadku drugiego dam znać na którą Cechę rzucić w zależności od fabularnego opisu podjętych działań.

@Brenna Longbottom
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa