Sebastian
![[Obrazek: dad86294eaa046a3eae80213cbebb05d.jpg]](https://i.pinimg.com/564x/da/d8/62/dad86294eaa046a3eae80213cbebb05d.jpg)
Sebastian ma dosyć.
[koperta]
[align=right][podpis="Londyn, .1972"][/align]
[i]X[/i]
[align=right]Najserdeczniejsze pozdrowienia,[/align]
[podpis="Penelope Potter"]
[/koperta]
[i]Odpowiedź na [url=link]wiadomość[/url][/i]
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku.
169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy
25.05.2023, 20:03 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.02.2024, 15:26 przez Peppa Potter.)
Sebastian![]() Sebastian ma dosyć. Kod: [koperta] rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos
13.02.2024, 01:47 ✶
—11/08/1972—
Szanowna Pani Potter,
doceniam troskę Panienki o mój fizyczny stan zdrowia. Niestety żaden ze mnie wzorowy pacjent i do lekarza żadnego nie udałem się po naszym wspólnym incydencie. Na szczęście ten drobny upadek okazał się tylko tym, czym wydawał się na pierwszy rzut oka - zwykłym wypadkiem, jakich wiele na tym świecie. Co zaś tyczy się zaklętej szpilki... Owszem, utrzymała ona swój kształt, chociaż powoli zdaje się kurczyć, zwłaszcza jeśli wystawiona na parapet w słoneczny dzień. Nie ma co się jednak dziwić; nasza sytuacja nie należała do standardowych, toteż zaklęcie nie będzie trzymało tak długo, jak można się tego spodziewać. Czy mam przesłać Panienki ''artefakt'' z powrotem na badanie? Biorąc pod uwagę, że najwidoczniej oboje paramy się sztuką Transmutacji, z pewnością chciałaby Panienka sprawdzić, co też dzieje się z tą zaklętą kulką. Z wyrazami szacunku,
Rabastan Lestrange
PS. W paczce przesyłam ciasto wiśniowe. Wiśnie kupujemyod najlepszych sadowników w regionie! odpowiedź na wiadomośćMaya wygląda bardzo młodo i krucho. Jest niska, bo mierzy tylko 146 centymetrów i warzy niecałe 38 kilogramów. Dziewczyna ma niedowagę, bardzo mało je i jest to widać na pierwszy rzut oka. Jest drobnej budowy i dosłownie ginie w tłumie. Czasami można jej nie zauważyć. Kiedyś ubierała się w długie suknie i szaty czarodziejskie. Starała się zawsze biec za modą czarodziejską, ale wplatała w swoje stroje odrobinę chińskiej kultury, aby z pozoru dawać złudzenie osoby zagranicznej. W lipcu jak poznała Leo zaczęła nosić szerokie spodnie i duże swetry, pod które nakłada ładne, białe koszule lub po prostu koszulki lub koszule z krótkim rękawem jeśli jest cieplejszy dzień. Wokół niej unosi się woń jaśminu, paczuli, cytrusów, granatu – jest to olejek, który sama nauczyła się robić.
18.02.2024, 14:46 ✶
04.07.72
Kochana Świnko, Mam problem, ale w sumie nie wiem czy to problem. Poznałam pierwszego dnia Lipca pewnego chłopaka. Na początku myślałam, że to zboczeniec, bo mnie złapał i... no dotknął, ale nie zrobił mi krzywdy, bo pojawiła się moja ciocia. Wczoraj pojawił się pod postacią kota w Nokturnie. Poszłam za nim, bo nie wiedziałam, że to on. Na dachu ze mną rozmawiał i wydaje się okropnie dziwny. Chyba się ze mną umówił na spotkanie. Zaprosił mnie do kawiarni, ale nie wiem czy przyjdę. Dostałam od niego dziwną kartkę. Dołączyłam jej kopię. Jest przystojny, ale moja ciocia mówiła, że nie powinnam z nim rozmawiać. Znaczy w sumie nic takiego konkretnego nie powiedziała, ale kłóciła się z nim. Znała go. Nie wiem, co o tym myśleć. Spotkać się z nim? Pójść do tej kawiarni? Kawiarnie wydają się takie dziwnie nudne. Co o tym sądzisz? Co u ciebie? Dawno się nie widziałyśmy, aż kilka dni od zakończenia roku. Całuję,
Maya W kopercie znalazłaś kopię kartki od Leo – klik Dobrze ubrany, żywiołowy dzieciak mierzący 169 centymetrów wzrostu. Wysportowany, w dobrej kondycji fizycznej. Jeżeli widzisz go poza Hogwartem w trakcie wakacji, dzwoń po magimilicję, bo to wagarowicz!
09.11.2024, 00:51 ✶
Siostrzyczko, zrobiłem coś bardzo głupiego. Spóźniłem się na pociąg do szkoły. Nie martw się, piszę to do Ciebie ze szkoły. Ktoś pomógł mi dotrzeć na miejsce, ale tego szczęścia nie miała druga część mojego bagażu. Przesyłam Ci adres, pod którym znajduje się druga z walizek. Błagam, dostarcz mi ją do Hogsmeade, zrobię wszystko, WSZYSTKO. NIE MÓW NIC RODZICOM. BĘDĘ TWOIM DŁUŻNIKIEM. Ściskam,
James |
|