![]() |
Ogłoszenia - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Departament nadgryzionych ołówków (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Ogłoszenia (/showthread.php?tid=6) |
Ogłoszenia - Strażnik Tajemnic - 20.05.2022 OgłoszeniaRE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 18.10.2022 Ogłoszenie #1Tak, to ten moment. Forum zostało otwarte. Dziękuję każdemu, kto mi kibicował, w szczególności licznym pomocnikom, którzy pomagali mi uzupełniać brakujące treści. Na ten moment forum umożliwia już stworzenie karty postaci. Na dniach będę uzupełniała je o osiągnięcia, przepisy i brakujące lokacje na mapie - nie dałam rady skończyć wszystkich elementów, dlatego będę pracowała nad nimi jeszcze jakiś czas. W niedzielę na forum pojawią się pierwsze eventy, scenariusze, osiągnięcia i zadania, a wraz z nimi tekstowe kości, które staną się uzupełnieniem niektórych zagadnień mechaniki oraz ubarwią nieco fabułę.
Skoro forum zostało otwarte, zachęcam do napisania do mnie na PW w sprawie stania się moderatorem lub mistrzem gry. Chętnie przygarnę pomoc w aktualizacji kart i spisów, rozliczeniach i prowadzeniu rozgrywek. Będę również wdzięczna za wysyłanie mi na PW pomysłów na poprawę rzucających się w oczy błędów i niedziałających elementów mechaniki gry. Proszę tylko aby robić to poprzez system forum, a nie Discorda, bo mam przykry nawyk gubienia tam wiadomości. 3 Na dniach możecie spodziewać się więc uzupełnień: - surowców - pieczęci - przepisów na rzemieślnictwo, rytuały, klątwy - osiągnięć i scenariuszy - ukończonej liczby lokacji O wszystkich aktualizacjach będę powiadamiała was tutaj i na discordzie. Gdyby ktoś napisał kartę wyjątkowo szybko i aktualizacja zepsuła mu jakiś plan, będzie ją można oczywiście edytować. B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 19.10.2022 Ogłoszenie #1.1Przekazuję dalsze informacje odnośnie otwarcia forum. Po pierwsze dziękuję za tak aktywne zgłaszanie mi błędów i przemyśleń, dzięki temu udało mi się poprawić naprawdę wiele błędów technicznych. Po długiej rozmowie z osobami, które pomagały mi w testowaniu tworzenia kart byłam też zmuszona przyznać rację, że przesadziłam z pakietem startowym. Wrzucam więc krótką, ale ważną aktualizację.
Po pierwsze i najważniejsze: początkowa waga przewag na start zostaje zredukowana do 6. Sprawdzę karty wszystkich osób, które zgłosiły je do sprawdzenia i nie zamknę żadnej karty przyjętej do gry, abyście mogli to poprawić albo zadecydować o wydaniu punktów doświadczenia. Jeżeli w karcie nie ma żadnych błędów poza tą wagą, zostanie przeze mnie przyjęta do gry, rozdam wam kolorki, ale nie zmienię autora postu dopóki gracz nie zmieni przewag i zawad lub nie wyda startowych pd. Dodaję również do opisu w sklepiku, że maksymalna waga przewag na postać wynosi 12. Po drugie, do ekipy forum dołączyły Cat (Eunice Black), Daissy (Zeneida Moody), Fela (Loretta Lestrange), Agnis (Viorica Zamfir) i Kogi (Aaron Skeeter). Wszyscy jako moderatorzy. Kiedy ostatecznie podzielimy się zadaniami ich funkcje będą wyświetlały się w temacie z Ekipą forum. B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 22.10.2022 Ogłoszenie #1.2Ciąg dalszy informacji związanych z otwarciem.
1. Zmiana regulaminu forum. Został dodany punkt: e. Nowe postacie przez pierwszy kwartał swojego istnienia mają prawo do zmian początkowego rozdania statystyk i przewag. Jeżeli gracz w toku gry zmienił zdanie co do ich rozłożenia, może w każdej chwili skontaktować się z administracją. Zauważyłam, że dużo z was waha się rozdać sobie te kropeczki żeby nie zrujnowało mu to gry i mam wrażenie, że na poprzednich forach gdzie grałam to zjawisko też było dosyć powszechne. To forum miało być luźne, więc wprowadzam też taką luźną zasadę. Mniej stresu, więcej gry. Zwłaszcza, że mechanika jest poprawiana. 2. Została dodana przeoczona przeze mnie przewaga wilkołaka. 3. Doprecyzowałam ścieżkę stania się Aurorem. Dwa lata w Brygadzie, trzy lata rygorystycznego kursu, egzamin i postać staje się Aurorem. (Opis widnieje już na liście zawodów.) 4. Mung dostał w temacie z zawodami nowe opisy. Po pierwsze zostały dodana pozycja wykładowcy. Wykładowca to uzdrowiciel, który oprócz wyrabiania godzin w klinice prowadzi wykłady dla stażystów. Po drugie został dodany opis Akademii. Cytat:Absolwenci szkół, którzy zdali egzamin wstępny, przyjmowani są na trwający trzy lata staż, podczas którego uczęszczają na wykłady, pracują samodzielnie z dostarczonymi materiałami i odbywają w klinice praktyki pod okiem bardziej doświadczonych uzdrowicieli. Następnie, aby przejść dalej, czarodziej musi ukończyć teoretyczny egzamin pisemny. Po ukończeniu pierwszej części stażu, postać rozpoczyna specjalizowanie się w wybranej dziedzinie. Uzdrowiciel pod okiem ordynatora działu i wykładowców przez dwa lata szkoli się dodatkowo z chorób charakterystycznych dla wybranej specjalizacji. Po ukończeniu takiego kursu, trwającego łącznie pięć lat, postać otrzymuje dyplom (magisterium uzdrowicielskie) honorowany w Wielkiej Brytanii i wielu innych państwach. Jeżeli ktoś chce w świetle tego nanieść zmiany na swoją postać, to wiadomo - niech da znać. (Wakat nauczyciela jest otwarty dla postaci graczy, a wydaje mi się to fajną opcją, bo będziecie mieć graczy-stażystów. Super sprawa dla starszej postaci.) 5. Przez weekend będę nadal pracowała nad usprawnieniami i poprawkami, żeby rozwiewać wasze wątpliwości przez rozpoczęciem gry. W niedzielę dostaniecie już wstęp fabularny na kwartał, zadania, które umożliwią zdobycie pierwszych PD i pierwsze zadanie dla organizacji - ustawienie swojej postaci w hierarchii i wybranie tego, jak głęboko postać zdążyła w to wsiąknąć. B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Morgana le Fay - 30.10.2022 Ogłoszenie #2Do dyspozycji graczy oddano temat ze Spisem przyjętych postaci. Można w nim odnaleźć nie tylko informacje nt. zawodów postaci, ale również genetyk i kiedy dana postać uczęszczała do szkoły.
Chcesz, żeby Twoja postać w latach szkolnych była prefektem bądź członkiem domowej reprezentacji qudditcha? Nic prostszego - po prostu zarezerwuj pozycję w temacie ze spisem. Gdyby w tabeli coś się nie zgadzało, to uwagi proszę kierować na PW konta Morgana le Fay. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 02.11.2022 Ogłoszenie #31. Został zaktualizowany i rozbudowany temat z dodatkowymi kodami.
2. Dodałam wstęp do możliwych do zdobycia odznak oraz (dla tych którzy być może to pominęli) pierwsze scenariusze dla nowych postaci. 3. Rozbiliśmy dział ogłoszenia użytkowników. Wszelkiego rodzaju poszukiwania zostały umieszczone w tym dziale, natomiast fabulane ogłoszenia i wydarzenia graczy umieszczono w dziale szpalta. 4. Na waszą prośbę utworzone zostało konto universal person. 5. W ustawieniach konta możecie teraz ustawić swój unikalny tytuł, a także podpiąć linki do korespondencji i tematu gracza. 6. Zmieniły się zasady zgłoszeń nowych rodzin fabularnych. 7. Wszyscy moderatorzy otrzymali swoje funkcje. Nowi członkowie ekipy będą dodawani do tego tematu po przejściu okresu próbnego. 8. Nadal pracuję nad nowymi mechanikami. Jeżeli oczekiwanie na rodowe posiadłości opóźnia jakieś wasze sesje i wydarzenia, skontaktujcie się ze mną przez PW. 9. Zostały dodane nowe działy fabularne (między innymi na największe magiczne puby). Dodatkowo linki do głównych znajdują się teraz na górze w zakładce świstoklik. B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 05.11.2022 Ogłoszenie #4Moduł na rzuty kością już działa, więc wraz z nim pojawiła się instrukcja jak rzucać kością na czarowanie. Opisy rzutów na wróżbiarstwo, cechy lokacji i inne rzeczy pojawią się wkrótce.
B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 06.11.2022 Ogłoszenie #51. Wszystkie skomplikowane genetyki i postacie drugoplanowe mają już opisane to, jak napisać kartę postaci.
2. Wstępnie poprawiłam listę postaci niezależnych. Dostały one też swoje kategorie, żeby się nie zlewały. 3. Chciałabym zwrócić waszą uwagę na nowy temat - zaczepki. Wpiszmy się tam wszyscy, będzie nam łatwiej poszukać znajomych i relacji. B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 12.11.2022 Ogłoszenie #6Przychodzę z fajnymi aktualkami wizualnymi.
1. Mamy nowe kolory grup!! No dobra, tak naprawdę to mamy stare kolory grup przeniesione na nowe forum. Ale to jak nowe! Zasady kwalifikacji znajdują się tutaj. Przenosiliśmy was do grup w nocy (jak widać po godzinie publikacji tego posta), więc mogły wkraść się w to jakieś pomyłki lub niedopatrzenia. Dajcie znać w zgłoszeniach, jeżeli trzeba was przenieść. 2. Pojawiły się... pola profilu! Tylko jest z nimi mały problem - jeszcze nie działają w nich poprawnie mycode i enter. W podglądzie profilu wszystko działa, a w podglądzie posta nie. Sugeruję wypełnić je sobie tekstem bez ozdóbek. Jak tylko ozdóbki zaczną działać, to dam wam znać. Profil możecie zaktualizować w tym miejscu. 3. W podpisach działa już znak ". 4. Mamy już osie czasu do notowania sesji i obrazki wtapiające się w tekst do ozdabiania osi i profilu. W temacie z dodatkowymi kodami pojawiło się kilka fajnych ozdobników. 5. Edytor tekstu został nieco odpicowany i posiada teraz między innymi guziki do robienia akapitów. Graficzki mogą się w nim jeszcze psuć, ale nie powinno to przeszkadzać w korzystaniu (jak się najedzie myszką, to pokazuje się opis). Miłej zabawy. B. RE: D. Ogłoszenia administracji - Eutierria - 12.11.2022 Ogłoszenie #6 i 3/4Pola profilu wyświetlają się teraz poprawnie we wszystkich miejscach. Można korzystać w nich z mycode ([i][b] i tak dalej).
To wszystko dzięki Tyru |