• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Zoilus - Sowa Tristana

Zoilus - Sowa Tristana
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący aż 193 cm wzrostu. Długość włosów często sięga mu karku. Zazwyczaj goli się na gładko, bądź pozwala sobie utrzymać zarost. Ostatnie wydarzenia spalonej nocy doprowadziły do tego, że zapuścił brodę. Twierdząc, że być może w ten sposób, nie zostanie rozpoznany przez oprawców. Ubiera zwyczajnie jak każdy mugol. Posiada bardzo dobrze zbudowaną sylwetkę, co zasługą jest wieloletnie ćwiczenie ciała.

Tristan Ward
07.11.2023, 10:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2024, 13:25 przez Tristan Ward.)  
[Obrazek: 2UqGwF1.png]

Zoilus

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn 13 xxx 1972r.[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]
[podpis="xx"][/koperta]
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
10.12.2023, 00:48  ✶  
Londyn 22.06.1972

Tristanie,

myślałam trochę o naszej ostatniej rozmowie. Mam plan, tylko nie pytaj jaki, bo odpowiem że sprytny i i tak Ci nic nie powiem. Wyślij mi kiedy masz dni wolne, najlepiej dwa z rzędu, o ile u Ciebie to w ogóle możliwe. Poczekam ile będzie trzeba.

Ściskam,

Olivia
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
10.12.2023, 01:13  ✶  
Londyn 23.06.1972

Będzie cudownie, zaufaj mi. Przyjdź po mnie 1 lipca z samego rana, przed świtem. 2 muszę być z powrotem w Londynie, jakoś koło południa, ale to i tak się doskonale składa, zdążymy obrócić tam i z powrotem i przed południem będziemy w Londynie.

PS weź może jakieś kalosze do plecaka i koc.

PS 2 weź plecak i ubrania na zmianę. I garnitur przy okazji. Nie pytaj.

Olivia
Little miss borderline
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
14.08.2024, 08:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2024, 08:37 przez Lorien Mulciber.)  
List przyszedł z samego rana, przyniesiony przez Paula, który nie wydawał się szczególnie zadowolony z faktu, że od rana musi pracować. W eleganckiej kopercie, sygnowany prywatną pieczęcią pani Mulciber.

Londyn, 02.08.1972

Tristanie,
Mam nadzieję, że mimo wczorajszego przykrego zdarzenia Lammas upłynęło Ci spokojnie. Niestety odciągnięto mnie wyjątkowo nie w porę i zauważyłam, że omyłkowo zabrałam jeden z mierzonych pierścionków. Wybacz, nie zdążyłam go zdjąć w całym chaosie. Uświadomiłam to sobie dopiero późnym wieczorem i nie chciałam Cię niepokoić po pełnym pracy dniu.

Załączam czek na kwotę pierścionka jak i coś co (jak dobrze rozumiem) mugole określają słowem “na-piwek” (Czy napoje wyskokowe są wśród nich jakąś nową ustandaryzowaną jednostką miary?) Mam nadzieję, że wystarczy na pokrycie szkód, które niewątpliwie poniosło Twoje stoisko.
Nie krępuj się go zrealizować. Przykro mi, że nie mogłam bardziej pomóc.

Oczywiście poruszę kwestię bezpieczeństwa i ochrony wystawców na przyszłych sabatach, gdy tylko będę mieć okazję porozmawiać z Harper Moody. Wierzę, że nie musiało do tego dojść, gdybyśmy mieli odpowiedniejsze zabezpieczenia. Jeżeli chcesz wystąpić z oskarżeniem wobec tej kobiety - masz we mnie świadka zdarzenia; Jako prawnik radzę Ci jednak (ze względu na wyjątkowo aktywny udział w całej sprawie towarzyszącej Ci na stoisku partnerki biznesowej) pozwolić sprawie ucichnąć. Może ewentualnie porozmawiać z odpowiednimi ludźmi w sprawie patentu na wyroby.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Lorien M.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
21.05.2026, 12:08  ✶  
7 października

Tristanie!
Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz się na powierzchni po ostatnich wydarzeniach.

Szukam kogoś, kto wykona dla mnie małe zleconko. Trzeba by mi oprawić dwie perły w kolczyki. Obdarowywana dama nosi biżuterię w zgaszonym złocie, więc coby jej pasowało do reszty kolekcji, to w takim złocie powinny się znaleźć.
Reflektujesz?
Sam skombinowałem perełki, podrzucę na dniach, jak się zgodzisz.

Woody

piw0 to moje paliwo
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
01.06.2026, 10:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2026, 10:11 przez Brenna Longbottom.)  
23.10.72

Tristanie,

mam nadzieję, że Ty i Olivia dobrze się miewacie, i udało się Wam urządzić w nowym miejscu. Nie wiem, czy o tym słyszałeś, ale podobno gwoździe mają moc odstraszania upiorów podczas Samhain, a Samhain w tym roku pewnie będzie trudne… piszę więc, bo może warto, abyś wykonał taki komplet dla Was, by Olivia mogła użyć go w Pękatej Fiolce?
Nie sądziłam, że pierwszą rzeczą, o jaką Cię poproszę będą właśnie gwoździe, ale chyba ich teraz będziemy mocno potrzebować. Jeśli zdołasz wykonać ich dla mnie kilka kompletów, będę bardzo wdzięczna.
Dajcie proszę znać, gdybym mogła się za to w jakiś sposób odwdzięczyć.
Brenna

Pod rzuty: jak można, prośba o gwoździe dla Longbottomów (nie wliczam Woodyego i Tess, bo chyba idzie sam do ciebie?), Moodych, Norki, Dory, Heather i Tomka.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Fenwick
01.06.2026, 21:47  ✶  
26.10.1972

Szanowny Panie Ward,
chciałabym zamówić u Pana żelazne gwoździe z okazji zbliżającego się Samhain.

Prudence Fenwick

Confusion in her eyes that says it all

She's lost control

cupcake
Let's groove tonight
Share the spice of life
sława
VII
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
celebryta, cukiernik, kucharz
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
03.06.2026, 04:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2026, 04:06 przez Bertie Bott.)  
23.10.1972r.

Szanowny Panie Ward,
Doszły mnie słuchy, że jest pan niezwykle wprawnym kowalem. Z tego też powodu, a także że słyszałem iż żelazne gwoździe są w modzie w tym sezonie i parę by mi się przydało, chciałbym pana prosić właśnie o nie i ich wykonanie.

Z wyrazami szacunku,
Bertie Bott
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
03.06.2026, 11:23  ✶  
Londyn 22.10.1972r.

Szanowny Panie Ward,
polecono mu Pańskie usługi rzemieślnicze. Chciałbym więc zamówić u Pana zestaw żelaznych gwoździ w ramach obchodów Samhain. Cena nie gra roli.

Z wyrazami szacunku
Robert Crouch

Vox populi
Królami świata rządzi dziś strach
Bo gubią się we własnych sidłach i grach
W walce o to, by wciąż zajmować sam szczyt
Budują mur, by ukryć ból swój i wstyd.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści