• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[ Pan Mruczkens ] – Dellian & Mackenzie – boczne uliczki

[ Pan Mruczkens ] – Dellian & Mackenzie – boczne uliczki
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
07.04.2023, 21:47  ✶  

Cicho się zaśmiałem pod nosem, gdy odpowiedziała mi o pluciu żołądka. Nie byłem pewny, czy ona naprawdę nie chciała spędzić ze mną czasu, czy po prostu nadal była ślepa i nieświadoma tego, że są ludzie, którzy chcą z nią po prostu spędzić czas.

— Masz racje, wybacz mi ponownie. – odpowiedziałem, ale uśmiech nie schodził mi z ust. Zawsze się przy niej tak głupawo uśmiechałem i nie wiedziałem, dlaczego. Dziewczyna była pocieszna i urocza w swoim braku umiejętności obcowania w społeczności. To ja byłem tu z defektem, ale miałem wrażenie, że więcej rozumiałem z takich relacji. Podobało mi się to w niej, ponieważ była wyzwaniem. – W takim razie może herbata? Chyba, że się spieszysz to nie będę cię namawiać już. – uniosłem dłonie w geście poddania się.

Nigdy nie miałem zamiaru wykorzystywać ludzi ze względu na ich sławę lub to, co reprezentowali sobą na językach innych osób. Dla mnie poznawanie ludzi było sztuką, obcowanie wśród nich i lawirowanie w słowach, aby nikogo nie urazić, aby zdobyć ich przyjaźń i uznanie było bardziej pożądane niż jakaś pusta fraza, że byłem z takim i tamtym. Lubiłem znać ludzi, lubiłem wiedzieć jaką kawę piją, co lubią jeść na śniadanie, co lubią dostawać w prezentach, czym lubią być zaskakiwani. Kochałem ludzi, bo byli niedoskonali w swoich doskonałościach i po prostu chciałem sprawiać przyjemność tym, którzy byli dla mnie ważni. Byłem Misjonarzem, który chciał dla każdego dobrze, ale byłem również świadomy, że nie każdego uda mi się pokochać, że nie każdego uda mi się zadowolić i zdobyć. Dlatego pozostawałem wśród przyjaciół i dawałem im drobne prezenty.

Zaśmiałem się cicho na wspomnienie tego nie fortunnego upadku ze schodów. Zdarzało mi się to rzadko, ale wtedy byłem naprawdę rozproszony, nieuważny. Zawsze starałem się sprawdzać, czy schodzenie ze schodów będzie dla mnie bezpieczne. Wtedy tego nie zrobiłem i nie dość, że sobie zrobiłem krzywdę to i prawie ją staranowałem w ostatnim momencie przeskakując ją.

— Oh, tak pamiętam ten dzień jakby był wczoraj. Naprawdę zaskakujący sposób poznawania ludzi nie sądzisz? Na szczęście cię nie wywalili i mogłaś dalej ukazywać swój perfekcjonizm murom zamku i przestrzeni nad boiskiem. – odpowiedziałem, a z ust nie schodził mi dobry uśmiech, szczery i pełen zadowolenia, że miałem ten zaszczyt ją poznać. – Jedną z wielu rzeczy jaką żałuję jest to, że nie mogę zobaczyć cię w akcji. – wyznałem szczerze.

Miotlara
krew
genetyka
zawód
Jasne włosy, niebieskie oczy, niezbyt wysoki wzrost - około 166 cm, szczupła, wysportowana sylwetka. Mówi niezbyt głośno, rzadko patrzy komuś w oczy, a w tłumie nie mówi za wiele.

Mackenzie Greengrass
08.04.2023, 18:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2023, 18:48 przez Mackenzie Greengrass.)  
Mackenzie miewała skłonności do mylnego odczytywania cudzych zamiarów i zachowań albo wręcz doszukiwania się w nich złych intencji. Było to częścią składową charakteru, sposobu, w jaki działał jej umysł, wychowania, wyjątkowo nieciekawej sytuacji rodzinnej oraz doświadczeń.
Tyle że tych mechanizmów nie rozumiała nawet sama Greengrass, nie mająca zbytnich skłonności do takich analiz. Ciężko było, aby mógł pojąć to ktokolwiek inny. Gdyby Dellian choć część swoich myśli wygłosił na głos, prawdopodobnie byłaby bezmiernie zdumiona, że w ogóle można podchodzić w ten sposób do ludzi. I raczej wzbudziłoby to w niej tylko jeszcze większe podejrzenia.
Mimo to uśmiechnęła się blado na jego propozycję.
- Może następnym razem. Muszę odebrać szaty od Rosierów. Inaczej bym się tu nie teleportowała – przyznała. Wolałaby podróż proszkiem Fiuu albo nawet jeszcze dłuższą i pozornie mniej komfortową, na miotle.
- Czy ja wiem? Często nokautuję ludzi przy pierwszym spotkaniu. Tylko zwykle siedzimy wtedy na miotłach.
W ustach kogoś innego mógłby to być żart. Może nawet całkiem udany. Ale Mackenzie mówiła absolutnie poważnie. Zresztą, po prawdzie, pewnie już wcześniej mijała Ollivandera na szkolnych korytarzach czy w Pokoju Wspólnym. Tyle że on jej nie zobaczył z przyczyn oczywistych, a ona nie zwróciła na niego uwagi, bo ludzie zwykle zlewali się jej z tłem. Nawet zapamiętanie twarzy bliższych znajomych było zaskakującym wysiłkiem.
Ostatnie zdanie zdołało jednak dokonać czegoś, co zdarzało się rzadko. Mackenzie, uświadomiwszy sobie (rzecz absolutnie oczywistą, ale o której jakoś nie pomyślała dotąd), że Ollivander po prostu nie może nie tylko grać w quidditcha, ale też obserwować rozgrywek, zaczęła mu odrobinę współczuć. Bo jak w ogóle bez tego żyć…?
- To trochę straszne. Móc słuchać co najwyżej komentatorów sportowych – powiedziała, marszcząc brwi. – Muszę lecieć, bo się spóźnię. Miłego dnia, Ollivander, Bell – rzuciła, po czym odbiła się od bruku. Uznała, że chrzanić, nie idzie po te szaty piechotą, a po prostu tam podleci.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (2042), Mackenzie Greengrass (1977)

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa