• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne [Zamknięte] Pierwsze urodziny SoLa

[Zamknięte] Pierwsze urodziny SoLa
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
01.11.2023, 21:03  ✶  

Ankieta

Przyszła pora głosowania - oto plebiscytowa ankieta. Pamiętajcie o wpisaniu na końcu swojego nicku, jeżeli chcecie dostać odznakę Obowiązek obywatelski (więcej informacji znajduje się w pierwszym poście). Oczywiście zagłosować może każdy gracz, nie tylko osoby, które zgłaszały kandydatów. Serduszko Czas na wypełnienie: do soboty 4 listopada. Kto otrzyma fancy ramki wokół odznak? Dowiemy się już niedługo...

[+]Pingi
@Lorraine Malfoy @Avelina Paxton @Loretta Lestrange @Geraldine Yaxley @Ururu Marquez @Stanley Andrew Borgin @Laurent Prewett @Vakel Dolohov @Brenna Longbottom @Erik Longbottom @Victoria Lestrange @Augustus Rookwood @Atreus Bulstrode @Mavelle Bones @Philip Nott @Eden Lestrange @Perseus Black @Elliott Malfoy @Cynthia Flint
[+]Przy okazji
Cytując pierwszy post: Kategoria Patrzę, dotyczy sesji, w których gracz zgłaszający nie brał udziału i go bezpośrednio nie dotyczyły - jest to sposób na docenienie wątków, które śledziliśmy z zapartym tchem, chociaż nie są częściami historii naszych postaci. - Niestety nie wszyscy się tego trzymali. To zabawny plebiscyt, więc darowałam sobie usuwanie takich nominacji, ale proszę z całego serduszka, żeby następnym razem uważnie czytać takie posty, bo potem wychodzi kaszana.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
05.11.2023, 02:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.11.2023, 15:21 przez Eutierria.)  

Wyniki pierwszego SoLowego plebiscytu

Drogi ludu SoLa, zadecydowaliście o wrzuceniu wszystkich wyników od razu, więc porzuciłam pisanie pracy licencjackiej na rzecz opracowania wyników naszego upośledzonego badania socjometrycznego. Mam nadzieję, że ten post da wam wiele radości. Odznak spodziewajcie się na swoich profilach już niedługo. Jeżeli w jakiejś kategorii był remis, to odznakę dostają wszyscy. Nie wyobrażam sobie robienia tutaj dogrywek.

ZAPRASZAM WAS NA ROZDANIE WRÓŻEK 2023
[Obrazek: TVCBMfK.png]
ekhm ekhm

* F A N F A R Y *

Patrzę na to, jak piszesz

Miejsce 3
Cynthia Flint
Loretta Lestrange
Atreus Bulstrode

Miejsce 2
Sauriel Rookwood

Miejsce 1
Brenna Longbottom
Vakel Dolohov

[Obrazek: WHLQznX.png] [Obrazek: VRkyhuM.png]

Patrzę na to, jak się wznosisz

Miejsce 3
Brenna Longbottom
Laurent Prewett

Miejsce 2
Alastor Moody

Miejsce 1
Erik Longbottom

[Obrazek: Am6U6sS.png]

Patrzę na to, jak spadasz

Miejsce 3
Stanley Borgin

Miejsce 2
Louvain Lestrange

Miejsce 1
Sauriel Rookwood

[Obrazek: BpBENW3.png]

Patrzę na to, jak kwitniecie

Miejsce 3
Heather Wood i Cameron Lupin
Vakel Dolohov i Annaleigh Dolohov
Stella Avery i Stanley Borgin

Miejsce 2
Pandora Prewett i Hjalmar Nordgersim
Brenna Longbottom i Atreus Bulstrode

Miejsce 1
Eden Lestrange i Alastor Moody
Elliott Malfoy i Erik Longbottom
Sauriel Rookwood i Victoria Lestrange

[Obrazek: Q0GKXoR.png] [Obrazek: BZs5MJ1.png] [Obrazek: eqqWGFf.png]

Patrzę na to, jak błyszczycie

Miejsce 3
Louvain Lestrange i Anthony Borgin
William Lestrange i Perseus Black
Victoria Lestrange i Cynthia Flint
Brenna Longbottom i Heather Wood
Vakel Dolohov i Peregrinus Trelawney

Miejsce 2
Stanley Borgin i Anthony Borgin

Miejsce 1
Erik Longbottom i Brenna Longbottom
Stanley Borgin, Atreus Bulstrode, Laurent Prewett, Sauriel Rookwood i Louvain Lestrange

[Obrazek: PXMZjfl.png] [Obrazek: iyJvvGo.png]

Przekazywałam info grafikowi na haju, więc wspólna statuetka dla reszty będzie jutro, a dzisiaj macie uwaga osobne XDDD.

Patrzę na to, jak krwawicie

Miejsce 3
Atreus Bulstrode i Brenna Longbottom
Cynthia Flint i Louvain Lestrange
Oleander Crouch i Desmond Malfoy

Miejsce 2
Elliott Malfoy i Eden Lestrange
Avelina Paxton i Augustus Rookwood
Brenna Longbottom i Anthony Borgin
Victoria Lestrange i Sauriel Rookwood

Miejsce 1
Brenna Longbottom i Stanley Borgin

[Obrazek: nj4X8Eb.png]

SERDECZNIE WSZYSTKIM GRATULUJĘ...
...ale to jeszcze nie wszystko!

Hogwart w wydaniu SoLa

Podczas wypełniania plebiscytowej ankiety mieliście okazję wypełnić niesamowicie poważną ankietę udającą badanie socjometryczne. Na jego podstawie możemy zbudować obraz naszej małej, Hogwartowej społeczności...

Kto jest prefektem na naszym roczniku?

Według nas jest to... Erik Longbottom! Zapisany jako: Erik, Erik Długi Tyłek, bo piszczą do niego wszystkie nastolatki a i tak jest gejem (bo to produkcja Netflixa, tak?), Erik, Erik Longbottom

Inne odpowiedzi to: Atreus Bulstrode, Augustus Rookwood, The Edge bo skoro już trafił do hogwartu i nauczyl się czytać to niech chłopak ma, Ulysses Rookwood, bo inaczej jego tata się wkurzy, Elliot, Elliott Malfoy, Atreus, Patrick Steward, Augustus Rookwood, Alastor Moody, Vakel Dolohov, twoja stara, Stanley, Brenna, Twoja stara. Jak widać twojej starej udało się zremisować z kanclerzem skarbu...

Kto jest prefektką na naszym roczniku?

Jest to pani stróż Brenna Longbottom! Zapisana jako: Brenna, Brenna Longbottom, Brenna, Brenna Longbottom, Brenna Longbottom, Brenna Longbottom.

Inne odpowiedzi: Victoria Lestrange, Lorka-potworka, Victoria, Vespera Rookwood, Victoria Lestrange, bo inaczej jego mama się wkurzy, Severine Crouch bo ma vibe takiej hot dominy, Victoria, Florence Bulstrode, bo kto inny ogarnie ten burdel jak nie ona?, Florence Bulstrode, Cynthia Flint, twuj stary, Ta hotuwa Vicc. Jak widać walka pomiędzy dwiema przyjaciółkami była bardzo wyrównana.

Kto jest kapitanem naszej drużyny?

Tutaj wygrała miłość. Zanim wywrócicie oczami, to Philip Nott i Atreus Bulstrode zremisowali i muszą teraz lecieć na jednej miotle... Wpisani jako: Atreus Bulstrode żeby mógł dalej wysyłać tłuczki w stronę Brenny, Jakiej drużyny? Boże, nie wiem, może drugie bożyszcze nastolatek Atreus? (skoro nie mamy czarnego do obsadzenia...), Atreus Bulstrode, IT'S ATREUS BITCH, Philip, Philip Nott, Philip Nott, Philip.

Inne odpowiedzi: Alastor NAPIERDALACZ, Sauriel Rookwood, Aury Selwyn, Alastor, Louvain, Louvain, Stanley Borgin, Anthony Borgin, ja jestem zawsze, Laurent Prewett, Geraldine, bo Philip i L. Lestrange zostali wykopani z drużyny za wzajemną wrogość. Jak widać wygrali najbardziej męscy mężczyźni.

Kto spędza najwięcej czasu w szkolnej bibliotece?

Zwyciężają najmądrzejsze uczennice z najbardziej całuśnymi ustami w Hogwarcie - Avelinka Paxton z jakże zacnymi opisami: Avelina Paxton zdecydowanie (nie wiem czy dlatego że jest mądra czy daltego że to fajny spot na całowanie się z Augustuem może bothSerduszko), Avelina, Avelina i Augustus (udają, że się uczą, ale to randka) oraz Victoria Lestrange jako Mocna konkurencja, walczą o prowadzenie Victoria, bo musi być najlepsza, Brenna, bo absolutnie musi przeczytać tę powieść, Sauriel, bo chce zostać ulicznym prawnikiem i Vakel, bo uczy się znaczeń miliona symboli, Victoria Lestrange, Vika.

Inne odpowiedzi: Cynthia Flint, Florence Bulstrode, Patrick, Cathal (boże, tu pasują Cynthia i Pandora, ale głupio na siebie xD), The Edge. No co? Biblioteka jest tak duża, że między regałami można robić różne fajne rzeczy..., Cameron Lupin, Olivia Quirke, Perseus Black, Olivia Quirke, jakies madre osoby, Nora Figg, Marquez, Elaine rycząca na dksiążkami których nie umie przeczytać XDD. Jak widać czytanie nie należy do najczęściej kojarzonych z biblioteką czynności...

Kto wyciągnąłby cię na wycieczkę do Zakazanego Lasu?

Zwyciężyła pani prefekt Brenna Longbottom! Wpisana jako... Brenna Longbottom, Oczywiście że Brenna, Brenna, Brenna Longbottom, Brenna Longbottom.

Inne odpowiedzi: Anthony Ian Borgin, Stanley Borgin bo założył tam pewnie plantację ogórów, Nikt, bo to ja wyciągam ludzi na takie wycieczki, moj chop bo lubi furactwo, Laurent Prewett, Lorraine Malfoy mówiąc o tym, że ma tam piwnicę, a w piwnicy małe kotki: jeden nazywa się Hera, drugi Koka a trzeci LSD. Podobno to greckie imiona, ale na grece się nie znam, Stanley, Elliotta i Eden, Sauriel Rookwood, Loretta Lestrange lol, Loretta Lestrange, To ja wyciągałem Bandę Borgina, Kim, Aragog. Strzeżcie się potworów czających się w lesie...

Kto najczęściej spóźnia się na zajęcia?

...albo może po prostu nigdy na nie nie przyszli? Bo wybraliśmy Stanleya i Anthony'ego Borginów. Wpisanych jako: Anthony Ian Borgin, Stanley, Stanley i Anthony, Anthony, Stanley Andrew Borgin.

Inne odpowiedzi: ja bo mam adhd, Leo O'Dwyer, Dellian bo sie zgubil na korytarzu xddd, Diana Mulciber razem ze mną (ćpaliśmy w łazience), Prawdopodobnie banda Borgina, bo akurat kogoś dręczą albo są na jakiejś randce, Leta, Sauriel Rookwood, Brenna, bo pomaga wszystkim po drodze, Elaine Bell, bo na nie nawet nie przychodzi. Stary jej nie kochał i nie nauczył jej czytać, Charlie Rookwood, Leo O'Dwayer, The Edge, bo jest taki edgy czaicie hehe, Sauriel Rookwood, Alastor. Jak widać Hogwart to labirynt, w którym nie tak ciężko się zgubić.

Kto stracił najwięcej punktów naszego domu?

Nauczyciele chyba nie ufają mu tak bardzo jak Viki, bo zwycięża Sauriel Rookwood, wpisany jako: Sauriel, Sauriel, Sauriel Rockwood. W wiszeniu na maszcie towarzyszyć mu będzie Stanley Borgin wpisany jako: Stanley Borgin, Stanley Borgin, Stanley Borgin.

Inne odpowiedzi: Atreus co sie teleportowal do nauczyciela i zaczal go napierdalac piesciami, Banda Borgina, Banda Borgina, Maeve Chang, bo zmieniałaby się w glupich nauczycieli i odejmowała wszystkim punkty, Edge, pewnie tez ja bo mam teksty zajebiste ale nauczyciele nie sa fank, Charles Rookwood, Maeve Chang, bo kolejny raz próbowała udawać dyrka żeby nam oceny podwyższyć. Wyszło jak zawsze., Ja (Persjan) za chodzenie po nocy po zamku, Edge, Louvain Lestrange, Marquez. Przed utratą punktów nie uchroni człowieka nawet PO w Wiedzy o Świecie.

Kto zyskał najwięcej punktów dla naszego domu?

Jest to znów pani prefekt - Brenna Longbottom! Wpisana jako: Victoria i Brenna, Brenna Longbottom, Brenna Longbottom again, Brenna Longbottom.

Inne odpowiedzi: Victoria Lestrange, bo mamusia kazała jej być grzeczna, Avelina Paxton, Edward Prewett jakoś tak ufam jego starczej życiowej mądrości, Florence, Cynthia, Pandora Prewett, William L., Danielle Longbottom, Peregrinus Trelawney, ktos madry, Vespera, Eric, Cain bo wszystko pamieta XDDD. Ta dziewczyna musi mieć układy.

Kto ma zamknięte oczy na portrecie rocznikowym?

Walka wampira z wilkołakiem - są to Erik Longbottom wpisany jako: Erik, Erik Longbottom i Sauriel Rookwood wpisany jako: Sauriel, Sauriel myślący że to koniec jego marnego żywota.

Inne odpowiedzi: Maeve Chang, The Edge, Rabastan Lestrange bo się przebodźcował bez swoich słuchawek eboya influencera radiowca, Nikt, to przecież ruchomy portret!, Ulysses, ja lub muj ziomeq, Cameron Lupin, Nora i Alastor, nie mogę zdecydować, Chester Rookwood, ale to tylko dlatego, że go nie lubię, Alice Greengrass, co druga osoba, Anthony Borgin, Lycoris, Sarah. Niezależnie od tego co tu wpisaliście, to zawsze będziecie WY!

Widzisz, jak ktoś bije pierwszoklasistów, żeby ukraść im pieniądze. Kiedy się temu przyglądasz, dociera do ciebie, że jest to...

Prawdzia walka czarnych charakterów, ale zwyciężył... bogacz Louvain Lestrange! Ten to musi mieć dramatyczną twarz... Wpisany jako: Louvain, Louvain Lestrange, Louvain Lestrange.

Inne odpowiedzi: Sauriel Rookwood, The Edge, Bellatrix Lestrange bo to zła kobieta była, ...nie wiem kto, bo zanim sprawdzę, kim jest, będę się z nim biła, Łobuzy z Kongresu Piwnicznego, Sauriel, Czarny Pan. Jakoś trzeba było zacząć tą politykę terroru i zdobyć doświadczenie, Gęś od Charlesa, Chester Rookwood, Chester Rookwood, STANLEY BORGIN, Maeve Chang, frajer glupi bo kto bije slabszych honestly, that’s so weak. Trzeba mu najebac rekreacyjnje, William, S. Borgin, Elliott Malfoj zbierający podatki. Ale w was agresji...

Jedziecie wozami na wycieczkę do Hogsmeade. Obok kogo siadasz (możesz wybrać TYLKO JEDNĄ koleżankę...).

Zwyciężyła Nora Figg, wymieniona jako... Nora Figg, Nora Figg, Koło Nory Figg, bo kurwa zawsze ma najlepsze ciasteczka! Jak widać panna Figg trudni się nie tylko zawodem piekarza.

Inne odpowiedzi: Stella Avery, Alexander Bell, Loretta Lestrange bo będziemy lożą szyderców i oplotkujemy wszystkich równo, Idę piechotą, żeby żadnej koleżance nie było przykro, Brenna!, Sarah, Avelina Paxton, Victoria, jak koleżankę :X Jak kolegę, to Stanley, Lycoris, Olivia Quirke, Diana Mulciber FOR SURE, Cynthia Flint, a co jak to kolega??? im gay, Chcę koło Vespery, ale muszę koło, Loretty, Mayę, Laurent. Homoseksualna część forum nie wytrzymała napięcia.

Po lekcji latania na miotle poszedłeś do szkolnej szatni i okazało się, że ktoś ukradł ci buty na zmianę. Kogo z klasy podejrzewasz?

Stupkarzem forum okazał się być Stanley Borgin - Stanleya, bo nawet jeśli tego nie zrobił, to na pewno chciał. I wrzucił je potem do jeziora, Stanley, Stanley Borgin, Stanley. Nie wiem czemu, ale to na pewno był Stanley. Serdeczne gratulacje.

Inne odpowiedzi: Philip Nott, Bellowie, To pytanie powinno brzmieć "kto na SoLu wygląda na stópkarza" and thats the secret I will never tell xoxo, Cain, Leo O'Dwyer, nikt mi nie przychodzi do głowy, Edge, Alastor Moody, Chestera Rookwooda, Alexander Mulciber ech końskie zaloty, kazdego, nikt nie jest bezpieczny, Duszę Antka, żeby Staszek wydał Atreusa, Elliot Malfoy, Perseus, Orion wygląda na stupkarza xD. Myślę, że dla wielu z nas jest to czas głębokich przemyśleń.

Za pomoc w organizacji plebiscytu dziękuję: Lorettcie, która co miesiąc pytała kiedy będzie plebiscyt i narysowała naszą statuetkę, Erikowi, który jako jedyny pamiętał kiedy otworzyło się forum, Saiko, która pomogła obrobić te grafiki, żeby każdy dostał swój png do pamiętniczka, a także Saurielowej, która siedziała i sprawdzała, czy na pewno wszystkich wypisałam w ankiecie śmierci.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
05.11.2023, 02:45  ✶  
Dzięki za zagłosowanie na mnie jako na największego stupkarza... nie spodziewałam się takiego wyróżnienia, ale zapiszę je sobie głęboko w sercu.

fear is the mind-killer.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.11.2023, 19:50  ✶  
Przyjmuję zapisy na wycieczki do Zakazanego LasuXD

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa