• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Sowa Christophera

Sowa Christophera
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
13.04.2026, 11:47  ✶  
Christopherze,

bardzo dziękuję Ci za okazaną troskę. Sukienka jest przepiękna, jesteś niebywale utalentowanym krawcem. Gdybyś Ty lub ktoś Ci bliski potrzebował wsparcia w zakresie moich kompetencji, chętnie pomogę.

Ściskam,
Primrose

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
30.05.2026, 01:05  ✶  
29.09.1972

Chris,

wiem, że nigdy nie byliśmy szczególnie blisko, ale mam do Ciebie ogromną prośbę. Pożary mocno odbiła się na mojej najbliższej rodzinie i przydałoby się nam dodatkowe źródło zarobku. W związku z tym chciałabym spróbować pracy w Domu Mody Rosierów.

Naprawdę jestem gotowa zajmować się wszystkim: od modelingu po poprawki krawieckie. Sprawnie sobie radzę z igłą, a mama nawet nauczyła mnie paru rodzinnych sztuczek związanych z szyciem. Mam też doświadczenie w projektowaniu i pozowaniu do zdjęć, jeśli będzie taka potrzeba to mogę przesłać moje portfolio.

Niezależnie od mojej reputacji, w pracy potrafię być obowiązkowa oraz wypełniać powierzone mi zadania na czas. Jeśli zgodzicie się mnie zatrudnić, to na pewno was nie zawiodę. Poza tym znam Dom Mody jak własną kieszeń, bo byłam tam wiele razy.

Zdaję sobie sprawę, że nie Ty jesteś osobą decyzyjną w kwestii zatrudniania nowych pracowników, ale będę bardzo wdzięczna za przekazanie tej prośby dalej i wstawienie się za mną.

Wysyłam dużo siły oraz zdrowia w tym trudnym czasie.

Twoja kuzynka,
Electra Prewett

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
30.05.2026, 19:40  ✶  
25.10.1972, Londyn

Panie Christopherze Rosier,
zwracam się z uprzejmą prośbą o wykonanie dla mnie szaty stagnacji. Wiem, że jest dość późno jak na składanie takich zamówień, nie przychodzę jednak z pustymi rękoma. W ramach udanej współpracy chętnie zaoferuję Panu najnowszy twór mojego ojca (jak wiadomo nie ma lepszych mioteł od naszych).

Heather Wood
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
30.05.2026, 19:45  ✶  
25.10.1972, Londyn

Christopherze Rosier,
przykro mi, że nasza współpraca nie doszła do skutku. Nadal bawi mnie fakt, że panienka Merkuria widziała we mnie modelkę, chociaż nie mogę powiedzieć, że nie było to dla mnie zaszczytem, być może kiedyś jeszcze uda nam się doprowadzić do tej kooperacji.
Piszę jednak w innej, dość naglącej sprawie. Z racji zbliżającego się Samhain, chciałam zamówić dwie szaty stagnacji dla mnie i mojego wspaniałego towarzysza zawodowego - Benjy'ego Fenwicka. Jak wiadomo jestem kobietą o dość niestandardowej sylwetce, więc potrzebuję mieć doskonale skrojony płaszcz, mój przyjaciel jest jeszcze wyższy ode mnie, więc również potrzeba będzie na ten twór sporo materiału.
Zdaję sobie sprawę, że możecie mieć problem z uzyskaniem komponentów, chętnie więc je Wam dostarczę w ramach współpracy, oczywiście też odpowiednio zapłacę za wszystko - wiem, że jest dość późno jak na składanie takich zamówień.

Geraldine Greengrass-Yaxley
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
30.05.2026, 21:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.05.2026, 21:32 przez Atreus Bulstrode.)  
23.10.1972

Chris,
piszę do ciebie bo mam taką małą prośbę, która nazywa się szaty stagnacji. Chętnie przygarnąłbym coś takiego - myślisz, ze dałbyś radę mi to uszyć?
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
01.06.2026, 21:25  ✶  
23.10.1972

Drogi Chrisie,

czy znalazłbyś trochę czasu, żeby przygotować dla mnie szaty stagnacji z okazji zbliżającego się Samhain?

Czy zdążyłeś się już wprowadzić do swojego nowego domu? Mam nadzieję, że zdrowie Ci dopisuje.

Z pozdrowieniami,
Astoria

learn the rules
then
break some

Biznesmen - Uzdrowiciel
Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
15.06.2026, 16:18  ✶  
Dolina Godryka 24 października 1972r.

Szanowny Panie Rosier,

W związku ze zbliżającym się sabatem Samhain, chciałbym zamówić u Pana Szatę Stagnacji. Mam szczerą nadzieję, że zdąży Pan ją dla mnie uszyć.

Z pozdrowieniami,
Laurence Lestrange

@Christopher Rosier
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa