• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Nyx - kruk Prudence

Nyx - kruk Prudence
szekspirowski książę
words, words, words
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Szef zakładu pogrzebowego
Wysoki (192 cm) dżentelmen o aparycji przyjemnej, choć dość ponurej. Wystrojony w szaty czarne, pogrzebowe. Ciemne włosy, które w słońcu mogłyby wyjaśnieć, opadają mu często na czoło. Ma szare, podkrążone oczy, bladą cerę, która rzadko widzi słońce. W jego mowie, choć przesiąkniętej angielskością, co jakiś czas pobrzmiewa szkocki akcent.

Othello Fawley
02.06.2026, 17:02  ✶  
27.10.72

Szanowna Prudence,
niestety nie udało mi się wytworzyć świec, które nadawałyby się na Samhain. W ramach rekompensaty, masz u mnie zniżkę 20%, jeśli będziesz kiedyś potrzebowała.
Z wyrazami szacunku
Othello L. Fawley

Książę ciemności
Kiedy nareszcie zaśniesz, piękna pomrocznico,
W głębinie mauzoleum czarno-marmurowej,
Co wystarczy ci tedy za strojną alkowę,
I kiedy dół wilgotny ci będzie łożnicą.
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący aż 193 cm wzrostu. Długość włosów często sięga mu karku. Zazwyczaj goli się na gładko, bądź pozwala sobie utrzymać zarost. Ostatnie wydarzenia spalonej nocy doprowadziły do tego, że zapuścił brodę. Twierdząc, że być może w ten sposób, nie zostanie rozpoznany przez oprawców. Ubiera zwyczajnie jak każdy mugol. Posiada bardzo dobrze zbudowaną sylwetkę, co zasługą jest wieloletnie ćwiczenie ciała.

Tristan Ward
03.06.2026, 00:27  ✶  
Odpowiedź na ten list, została dostarczona przez Sowę Tristana z dołączoną paczuszką. W jej zawartości znajdowały się starannie wykonane gwoździe.

Londyn 27 października 1972r.

Szanowna Pani,

Z powodzeniem wykonałem dla Pani zlecenie na gwoździe. Koszt wykonania wynosi podana cena. Jeżeli wolałaby Pani zapłacić przekazem na skrytkę, proszę napisać, podam jej numer. Wtedy będę prosił o przesłanie wykonanego przekazu.

Tristan Ward

@Prudence Fenwick
Toska
I am the patron saint
of your demise.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Wytwórca różdżek
Przeciętnego wzrostu kobieta (175cm) o srebrnych oczach i burzy rudych włosów.

Larisa Gregorovitch
03.06.2026, 03:25  ✶  
26.10.1972

Szanowna Pani Fenwick,
Niestety muszę poinformować, że nie udało mi się z sukcesem podjąć zleconego przez panią zamówienia.

Larisa Gregorovitch
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
29.08.2026, 00:48  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.08.2026, 00:50 przez Bard Beedle.)  
30/09/1972, Londyn

Prue!

Też dostałaś ten dziwny list o wiecu na Horyzontalnej i czyż to nie brzmi trochę niesamowicie?

Nie tylko dlatego, że sam temat jest ważny, chociaż oczywiście!!! to liczy się właśnie przede wszystkim, ale też przez to, że wreszcie ktoś organizuje coś takiego otwarcie i powiem Ci szczerze, naprawdę chciałabym zobaczyć, kto przyjdzie, co będą mówić i czy rzeczywiście znajdą się ludzie, którzy będą chcieli o tym wszystkim normalnie rozmawiać, zamiast udawać, że problemu nie ma. Mam już nawet pomysł, co założę, chociaż wiem, że to absolutnie nie jest najważniejsza rzecz na takim wydarzeniu, ale przecież kobieta może jednocześnie walczyć o równe prawa i zastanawiać się, czy nie wygląda w czymś głupio.

Uważam, że równe prawa dla czarodziejów, goblinów i charłaków wcale!!! nie są żadną przesadą. Właściwie nie rozumiem, jak można twierdzić inaczej, skoro wszyscy żyjemy na tym samym świecie i wszyscy zasługujemy na to, żeby traktowano ich przyzwoicie. Właśnie dlatego chciałabym się tam wybrać, zwłaszcza po tym wszystkim, co ostatnio…

Tylko jest jeden mały problem - bardzo, bardzo chcę pójść, ale absolutnie nie mam zamiaru iść tam zupełnie, całkowicie, totalnie sama. Znam siebie, jeszcze się zgubię, trafię do jakiejś podejrzanej alejki albo zacznę rozmawiać z pierwszą osobą, która powie coś ciekawego i wrócę za późno albo, co gorsza, w, a wiesz, jaka jest moja matka…

Czy poszłabyś tam ze mną, proooszę? Byłoby mi o wiele raźniej, gdybym miała obok siebie kogoś znajomego, szczególnie Ciebie, bo masz taką rozległą!!! wiedzę.

Nawet jeśli nie dostałaś zaproszenia, absolutnie nie powinnaś myśleć, że to cokolwiek zmienia, bo to wydarzenie otwarte. Będę Cię bardzo długo namawiać, bo baaaaaaardzo mi zależy na Twojej obecności. Znasz mnie zresztą, jestem przekonana, że potrafię być wyjątkowo przekonująca, kiedy mi na czymś zależy.

Ściskam Cię mocno!

Cressida
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny

Elias Bletchley
05.09.2026, 20:56  ✶  
Londyn, 01.10.1972

… Piłaś i mnie nie zaprosiłaś?

Jak ja mam to odebrać, skoro jeszcze wysyłasz mi list na pergaminie przesiąkniętym wódą?

To groźba? Prowokacja w stylu ”szkoda, że cię tu nie ma, chociaż mogłeś być”?

Co właściwie piłaś? Czystą? Orzech laskowy?

Eliasz

PS. Czy to ”jest jak jest i to dobrze” znaczy, że nie będziesz latała po mieście z trupią maską na twarzy jak ta ciemnota co próbowała spalić Londyn?
PPS. Współczuję Nyx, że musiała bujać się taki kawał drogi. Jej pióra pewnie kompletnie przesiąkły zapaszkiem alkoholu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa