• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
serpentine
beautiful mayhem
violently happy
krew
genetyka
zawód
Szczupła kobieta mierząca sobie sto sześćdziesiąt osiem centymetrów; przyglądając się jej wąskiej niczym u osy talii trudno nie ukryć zdziwienia, że wydała na świat trójkę dzieci. Twarz owalna, z dużymi bursztynowymi oczami, ciemnymi brwiami wyginającymi się w łagodne łuki, lekko zadartym nosem oraz dołeczkami w policzkach, gdy Imogen się uśmiecha. Sięgające pleców gęste kruczoczarne włosy w świetle mienią się granatowymi refleksami. Niezależnie od okoliczności odziana jest elegancko oraz zgodnie z najnowszą modą, zaś jej fryzura i makijaż pozostają nienaganne.

Imogen Rookwood
27.09.2023, 12:30  ✶  
Siemanko kolanko, zastanawiamy się, czy Imogen może wiedzieć o tym, kto wyjada ogóry z piwnicy Rookwoodów?

[Obrazek: 55rG7le.png]
please,  dance with me in the  dark
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
27.09.2023, 12:56  ✶  
Ger, tak możesz. Planowałam w apdejcie lepiej wam to rozpisać (co czujecie), jak macie tutaj jakieś konkretne koncepty to podeślij mi je na PW.

Philip, nie. Ale aparat pojawi się jako przedmiot do kupienia w sklepie mg.

Może, jeżeli wam to z mężem pasuje do sesji i koncepcji waszej relacji, ale jeżeli nie mieszkasz tam na chacie, to informację przekazał ci najpewniej mąż właśnie (jak jest inaczej to napiszcie), a więc gdybyś doprowadziła do wydania tej informacji wrogom, to na niego przeniosłabym odpowiedzialność fabularną.

with all due respect, which is none
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
27.09.2023, 13:27  ✶  
Przychodzę z pytaniem. Bo może przy rozliczeniach czegoś nie rozumiem, bo nie rozumiem.
O co chodzi w tych polach?
Kod:
[i]2.[/i] Pierwsza pełna sesja: [url=link]link[/url], [url=link]link[/url], [url=link]link[/url]
[i]3.[/i] Druga pełna sesja: [url=link]link[/url], [url=link]link[/url], [url=link]link[/url]
[i]4.[/i] Trzecia pełna sesja: [url=link]link[/url], [url=link]link[/url], [url=link]link[/url]
Czy każdy punkt odnosi się do sesji rozegranych w danym miesiącu kwartału? Czy o co chodzi z tymi linkami po przecinku?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.09.2023, 13:40  ✶  
Wymogiem rozliczenia są trzy pełne sesje lub ich ekwiwalent w postaci 4,500 słów.

Cytując temat: Jeżeli w sesji brało udział do trzech kont, możesz wkleić po prostu link do tematu, ale jeżeli jest to duża sesja zbiorowa, zalinkuj proszę wszystkie posty potrzebne do rozliczenia.

Przygotowaliśmy wam taki wzorek, żeby było łatwiej, ale można go zmodyfikować.

Tutaj masz dla przykładu rozliczonego Sauriela, który zalinkował takie mniejsze sesje, a te dodatkowe linki po prostu usunął.

Tutaj masz Lyssę, która zalinkowała swoje posty w dużej zbiorowej sesji, żeby moderator nie musiał ich szukać po olbrzymim temacie.

Tutaj masz Peregrina, który trzech pełnych sesji nie napisał, ale uzbierał sobie te słowa z sesji pozaczynanych.

Wszystkie te rozliczenia są dobre (w kontekście linkowania sesji, reszty treści nie sprawdzałam).
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
27.09.2023, 17:47  ✶  
Chciałbym sobie podlinkować w spisie sesji wiosennych wszystkie swoje posty, które napisałem podczas Beltane. Metoda tradycyjna - linkowanie każdego posta za pomocą opcji wstaw link rozwalała kod i znikał mi cały post w podglądzie. Jest na to jakiś sposób?
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
27.09.2023, 17:54  ✶  
Nie jestem w stanie pomóc ci jeżeli nie wkleisz kodu, który ci nie działa.

with all due respect, which is none
Kobieta Guma
I won't go down you're blushing bride
Under the water I'll be sharpening my knife
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka widzisz ogrom rudych i niesfornych włosów. Potem dostrzegasz, że dziewczyna ma jasną, bladą cerę i niebieskie oczy. Jest dosyć niska (154 cm) i to pomaga jej w wykonywaniu większości zadań związanych z jej elastycznością. Na co dzień ubiera się w zwiewne, lekkie i dziewczęce sukienki, a podczas występów ubiera obcisły kostium, w którym łatwiej jej pracować.

The Little Fox
27.09.2023, 19:02  ✶  
Czy osobą która nie umie pisać ani czytać może posługiwać się samopiszącym piórem? Czy musi mieć umiejętność pisania i czytania do tego?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.09.2023, 19:10  ✶  
Może, ale obviously nie sprawdzi, czy te notatki są dobre.
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
27.09.2023, 22:47  ✶  
(27.09.2023, 17:54 )Vakel Dolohov napisał(a): Nie jestem w stanie pomóc ci jeżeli nie wkleisz kodu, który ci nie działa.
Już działa, sytuacja opanowana!
Lekarz śmieciojadów
krew
genetyka
zawód
Patrzysz na mnie? Na pewno? Nie wyróżniam się z tłumu, taki o czarodziej o wiecznie zgubionym i strachliwym spojrzeniu.

Ezechiel von Jundegingen
29.09.2023, 20:27  ✶  
Jaki jest sens pisania sesji postacią i zbierania nią PD skoro potem żeby je wymienić na umiejętności czy statystyki trzeba znowu pisać jakieś dłuższe formy wypowiedzi? Myślałam, że rozliczenie to taka formalność - streszczasz MG co Twoja postać robiła i on przyklepuje zakupy w statystykach. Fajnie, że są limity w postaci tego, że postać nie może od tak z kija opanować jakiejś umiejętności, której nie ćwiczyła fabularnie, ale bez sensu jak postać coś robiła a potem nie mogę kupić kropki, bo nie napisałam w rozliczeniu więcej niż "siedział w robocie cały czas i leczył ludzi oraz pogłębiał wiedzę w tym temacie".
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 61 62 63 64 65 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa