• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Orion Bulstrode

Orion Bulstrode
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
09.09.2023, 22:33  ✶  
22.05.72

Orionie,

słyszałam, że zajmowałeś się śledztwem odnośnie ciał, znalezionych niedawno w Kniei. Jest to zapewne część znacznie większej sprawy, która żywo mnie interesuje. Czy zechciałbyś opisać mi, co znaleźliście lub spotkać się i wymienić informacje? Dolina to mój dom i bardzo nie podoba mi się to, co ostatnio się w niej dzieje.

Pozdrowienia
Brenna

Do liściku dołączono pączka z Nory Nory.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
09.09.2023, 22:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2023, 23:05 przez Brenna Longbottom.)  
23.05.72

Orionie,

nie uwierzysz, w żabie była Artemesia Lufkin. Brakowało mi jej w kolekcji, a mam tych kart już chyba ze dwieście (nie licząc powtórek, oczywiście).
To prawda, jeżeli chcesz dostać opowieść o pewnym nawiedzonym domu, wolałabym nie opisywać tego listownie. Powinnam być w stanie wyrwać się 25 maja wieczorem, 29 maja po południu albo 31 maja. Czy któraś z tych dat Ci pasuje?

Pozdrawiam
Brenna

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
10.09.2023, 00:16  ✶  
23.05.72

Orionie,

nie zbierasz kart z czekoladowych żab...? To jest straszna tajemnica, do której nie powinieneś przyznawać się tak beztrosko.

Powiedzmy, że problem jest poważny, co widać po ogłoszeniu zakazu wstępu do Kniei. A mnie bardzo zależy, by się z nim uporać. 18 maja doszło do kilku przykrych wydarzeń. W jednym z nich brałam udział, umówiłam się już z osobą, która ma informacje o drugim i chętnie dowiem się, co ustaliliście odnośnie tych ciał.

Co powiesz na kawiarnię przy Horyzontalnej albo Fontannę Szczęśliwego Losu? Chyba mieszkacie gdzieś w pobliżu, nie będziesz musiał biegać po Londynie.

Brenna

hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
11.09.2023, 18:49  ✶  
17.06.1972

Musisz wiedzieć, że zostałem najsłynniejszą osobą w rodzinie Bulstrode. 1:0, stawiasz mi obiad. Mama kazała.

Twój najlepszy brat
Atreus
do listu został załączony artykuł z Proroka Codziennego
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
11.09.2023, 20:01  ✶  
17.06.1972

Nie wiem w jakim świecie ty żyjesz, że myślisz że jest to pojedynek na śmierć i życie. Dwa, gdybyś przeczytał artykuł ze zrozumieniem, to byś wiedział, że ja akurat w nic się nie wplątałem i jestem tam tylko po to, żeby wesprzeć swojego drogiego przyjaciela.
Deseru to ty nie dostaniesz przy następnym rodzinnym obiedzie.

A.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
17.09.2023, 20:19  ✶  
28.05.1972
Smacznego!

M.B.

PS. Nie podbieraj Atreusowi.
PS2. A może ktoś coś przekręcił i to on podbiera Tobie?
Liścik był załączony do sterty muffinek, wypełnionych boczkiem i posypanych serem. Podobne wypieki otrzymało całkiem sporo osób z Brygady i paru aurorów.
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
07.10.2023, 19:50  ✶  

22.05.72

Orionie,

wczoraj w Dolinie Godryka byłam świadkiem dziwnego wydarzenia. Znikąd pojawił się pozbawiony głowy człowiek, który biegł prosto na mnie. W zetknięciu okazał się niematerialny, ale nie przypominał duchów, jakie widywaliśmy w Hogwarcie.
Ze względu na to, że Ministerstwo interesuje się po Beltane Doliną Godryka, pomyślałam, że powinniście z Atreusem wiedzieć.

Pozdrowienia.
Florence
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
07.10.2023, 20:22  ✶  
List dotarł wieczorem.
11.06.1972, New Forest

Drogi Orionie,

ekscesy, jakie miały ostatnio miejsce wygnały mnie na wycieczkę do Francji. W ramach rekonwalescencji i wakacji. Miałem nieprzyjemny wypadek, na szczęście już jest wszystko dobrze. Nie mogę narzekać na mojego medyka, a i przyjaciółka z talentem do eliksirów bardzo mnie wsparła. Victoria Lestrange, być może o niej słyszałeś od Atreusa chociażby? W każdym razie - nie masz o co się martwić. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze?

Powinniśmy w niedługiej przyszłości wybrać się gdzieś razem, jeśli tylko będziesz miał czas. Zbliża się lato - wybrzeże New Forest jest piękne przy wschodach i zachodach słońca, choć są one niczym w porównaniu do miodowej Marsylii, w której byłem i reszty wybrzeży morza Balearskiego i Śródziemnego. Byłbyś zachwycony. Słońce grzeje o wiele mocniej, migocze na falach i odbija się w zielono-złotych wybrzeżach francuskich. Widoki te są trudne do opisania - porwały i poruszyły moje serce. Wiem, jaką masz słabość do natury, dlatego chciałem ci móc choć częściowo pokazać to, co sam widziałem.

Może Florence również chętnie by to zobaczyła?

Zawsze Twój,
Laurent Prewett

Do listu dołączono książkę-album z ruchomymi zdjęciami wybrzeży francuskich od strony morza śródziemnego, w tym m.in. miast Marsylii i Nicei. Zawiera ona różne ciekawostki przyrodnicze i historyczne związane z tymi miejscami i stanowi jednocześnie przewodnik po zabytkach.

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
06.12.2023, 15:19  ✶  
Ktoś podrzucił do Biura Aurorów dużo kanapek. Najwięcej i największe dostał Moody, ale na twoim biurku też leżała taka z szynką, serem i pomidorem.

16.07.72
Jeśli wolisz z bekonem, zamień się z bratem.
Brenna

constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
07.02.2024, 19:51  ✶  
W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z płotką.

fear is the mind-killer.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa