• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kliper - sowa Erika

Kliper - sowa Erika
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
06.12.2023, 14:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.04.2024, 07:10 przez Brenna Longbottom.)  
30.06.72

Stanley Borgin prawie na pewno jest powiązany ze śmierciożercami. Pogadamy po jego przesłuchaniu.

16.07.72

Erik,

zapomniałeś pudełka, czy dąsasz się o wczoraj i ogłaszasz strajk głodowy, bo czułeś, jak Norka jest w niebezpieczeństwie? Przecież ŻYJEMY, prawda? Bądź grzecznym chłopcem i nie opuszczaj lunchu.

Liścik dołączono do pudełka z kanapkami.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
12.12.2023, 12:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.12.2023, 12:26 przez Nora Figg.)  
22.07.72
Erik,

Jest sprawa. Okazuje się, że będę jechać do Paryża, dasz wiarę? Z tym kandydatem numer trzy. Miałam zamiar Cię za to wszystko zamordować, jednak w sumie nie muszę tego robić.

PS. Jak mniemam zajmiesz się kawiarną, kotem, Mabel i moim bratem, skoro to Ty postanowiłeś mnie tam wysłać?

Norka
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
06.01.2024, 11:32  ✶  
20.06.72

Mój najukochańszy braciszku,

czy ognie Beltane nie ukradły Ci przypadkiem paru wspomnień?
Wiem, jak to brzmi - ale widziałam w nich dziwne rzeczy, a ostatnio zdarzyło się, że nagle przypomniałam sobie coś, czego nie powinnam zapomnieć. I wygląda na to, że nie przydarzyło się to tylko mnie.

B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
hedera
how i delight
in serene melancholy
krew
genetyka
zawód
Wysoki (185 cm) i szczupły mężczyzna o urodziwej, choć zmęczonej twarzy w odcieniu porcelany. Spojrzenie mętne, włosy potargane, odzienie pomięte i niepasujące do siebie.

Laurence Selwyn
06.02.2024, 10:04  ✶  
Londyn, 29.07.72

Spotkaj się ze mną i porozmawiajmy. Mieszkam wciąż pod tym samym adresem.

L. Selwyn

P.S. Poznałem Cię po charakterze pisma, Eriku.

the others say
that i’m just good enough to cut the cats’ throats
but i never killed a cat
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
07.02.2024, 08:21  ✶  
Błagam cię, powiedz, że wiesz, gdzie jest Brenna i że to jest jednak celowe jej działanie, a nie wypadek! Z Bulstrodem dotknęła świstoklika w MM, który miał ich dostarczyć w jedno miejsce; oboje zniknęli, przepadli!
Albo ktoś celowo źle ustawił (!!! zamorduję, jak tylko znajdę), albo to gówno się popsuło bądź trafili na kolejną pieprzoną anomalię. Nie wiem. Nie wiem też, co gorsze.

M

List wysłano 27/28.07.1972, ewidentnie był pisany w wielkim pośpiechu.

hedera
how i delight
in serene melancholy
krew
genetyka
zawód
Wysoki (185 cm) i szczupły mężczyzna o urodziwej, choć zmęczonej twarzy w odcieniu porcelany. Spojrzenie mętne, włosy potargane, odzienie pomięte i niepasujące do siebie.

Laurence Selwyn
07.02.2024, 17:28  ✶  

Jeśli mogę Cię prosić o jedno - nie przynoś żadnego alkoholu. Skończyłem z używkami.

L. Selwyn

P.S. Nie, tylko Ty pisałeś moje imię w taki sposób, jakbyś chciał przebić piórem kartkę. Poza tym, wciąż mam Twoje stare listy. Wszystkie.

the others say
that i’m just good enough to cut the cats’ throats
but i never killed a cat
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
07.02.2024, 19:52  ✶  
W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z pstrągiem.

fear is the mind-killer.
Bitch boży
The Lightbringer in the streets,
Delightbringer in the sheets
sława
III
krew
mugolak
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Połykacz ognia, akrobata cyrkowy
Pożoga gorejąca w niebieskich oczach (he's always in heat!!) i figlarne iskierki ognia: te igrające w jego spojrzeniu – zawsze zbyt intensywnym, jak u męczennika przeżywającego ekstazę – i te pośród zmierzwionych wiatrem blond włosów, w których blask pochodni wydobywa rudawe refleksy świetlne. Pod opuszkami wiecznie poparzonych palców czai się obietnica płomieni. Sam jest niczym żyjący płomień, z ruchami, w których tkwi niewymuszona pewność siebie – ale i swego rodzaju nieprzewidywalność. Ogień otula tego postawnego (1,80 m) mężczyznę równie szczelnie, co płaszcz bożej łaski, i tylko woń kościelnych kadzideł potrafi zamaskować towarzyszący mu zawsze swąd dymu i zapach benzyny. Podstawowe wyposażenie Jima obejmuje: uśmiech cherubina z renesansowych obrazów, bardzo charakterystyczny, wyjątkowo głęboki głos, w którym przebrzmiewają nuty irlandzkiego akcentu, starą podręczną biblię, elegancki komplet składający się z białej koszuli, dopasowanych spodni, kamizelki i niewielkiego noża od Flynna (all removable) oraz drewnianego krzyżyka (NOT REMOVABLE), a także chęć zbawienia całego świata (w butonierce).

The Lightbringer
08.02.2024, 11:18  ✶  
Podejrzany pamflet bez adresu zwrotnego czekał na Erika na jego biurku

[Obrazek: 3605b5983988273a727de29a5e0700b62ae56889.jpg]

gniew mój wybuchnie
jak ogień będzie płonął
i nikt nie zdoła go zgasić
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
10.02.2024, 22:24  ✶  
–24.06.1972–

Wieczorem do Warowni Longbottomów zawitał płowy krogulec o lekko błękitnawym umaszczeniu i lekko rdzawym prążkowaniu na brzuchu i policzkach, zdradzającym jego płeć. Samczyk niósł ze sobą wiadomość dla Erica Longbottoma, choć jej treść była niewiele dłuższa niż zapisana dla niego wiadomość. Pismo autora było drobne i ostre, zupełnie tak, jakby to sam posłaniec skrobał je swoim pazurkiem.

[Obrazek: list-do-Erica.png]
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
13.02.2024, 22:33  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.02.2024, 22:35 przez Nora Figg.)  
03.08.72

Eriś,

Wpadnij do mnie proszę jutro przed tą potańcówką. Kupiłam Ci coś, co musisz założyć (nie jest to kostium kota). Nie zniosę odmowy, więc nawet nie próbuj się wymigiwać. Do tego potrzebuję kogoś, kto oceni, czy wglądam dobrze, a wiem, że Ty jako jeden z nielicznych zawsze jesteś szczery. Niby to tylko potańcówka, ale kto wie, kto się tam pojawi.

PS. Możemy wypić przy tym po drinku, żeby zjawić się tam w lepszych humorach. Oczywiście nie będzie to nic takiego, jak to czym uraczyliście mnie z Twoim wujem (do dzisiaj mi się odbija tym okropnym bimbrem)

Norka
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (17): « Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 17 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa