• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje

Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
13.05.2024, 23:20  ✶  
Potraktuj oklumencję jako stan, w jaki postać wprowadza sama siebie, a nie jakąś fizyczną barierę. Może z tego stanu wyjść, jeżeli taka jest jej wola.
Wychodzi z tego stanu również przy utracie przytomności (tu już oczywiście wbrew swojej woli), ale nie wychodzi z niego idąc spać.
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
14.05.2024, 12:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2024, 13:08 przez Isaac Bagshot.)  
Czy mogę założyć, że jeśli wyśle list do Ministerstwa Magii, albo pójdę do odpowiedniego działu (pracuje w MM) i poproszę o liste nazwisk wszystkich, którzy zginęli podczas Beltane broniąc siebie oraz innych, to ją otrzymam?

Czy opublikowanie takiej listy, będzie wiązało się z jakimiś konsekwencji dla rodzin zabitych? Czy jest to coś tajnego, co raczej nie powinno wypłynąć?

Edit:

Interesowałaby mnie też nazwiska ofiar, których ciała znaleziono w lesie. Tych którzy zginęli podczas wichury.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.05.2024, 13:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2024, 13:31 przez Eutierria.)  
Czy mogę założyć, że jeśli wyśle list do Ministerstwa Magii, albo pójdę do odpowiedniego działu (pracuje w MM) i poproszę o liste nazwisk wszystkich, którzy zginęli podczas Beltane broniąc siebie oraz innych, to ją otrzymam? Czy opublikowanie takiej listy, będzie wiązało się z jakimiś konsekwencji dla rodzin zabitych? Czy jest to coś tajnego, co raczej nie powinno wypłynąć?
Nie możesz założyć tutaj z góry żadnego rezultatu. Coś takiego trzeba rozegrać.

Interesowałaby mnie też nazwiska ofiar, których ciała znaleziono w lesie. Tych którzy zginęli podczas wichury.
Masz prawo przeszukiwać fabularną prasę i zadawać pytania na dowolny temat - nie udzielę ci ich jednak żadnych odpowiedzi w sposób pozafabularny, póki nie napisałaś w tej sprawie nic na fabule. Pisz posty i listy.
Dumbass bisexual
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
14.05.2024, 13:56  ✶  
Czyli jak rozumiem, lista nazwisk ofiar jest tajna. Dzięki za odpowiedź!

Czy mając rozpoznawalność IV oraz tworzenie dzieł sztuki i popularność, mogę założyć, że po powrocie do kraju nastąpił dodruk książek Isaac'a? Czy mam to rozegrać opowiadaniem lub z kimś kto mi zrobi za barda?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.05.2024, 14:06  ✶  
Czyli jak rozumiem, lista nazwisk ofiar jest tajna. Dzięki za odpowiedź!
Nigdy nie podano publicznie listy ofiar.

Czy mając rozpoznawalność IV oraz tworzenie dzieł sztuki i popularność, mogę założyć, że po powrocie do kraju nastąpił dodruk książek Isaac'a? Czy mam to rozegrać opowiadaniem lub z kimś kto mi zrobi za barda?
Możesz tak założyć. Nie musisz tego rozgrywać (takie informacje można zawrzeć w rozliczeniu kwartalnym jako dziejące się w tle), ale sesje związane z wykonywaniem zawodu są punktowane.
Dumbass bisexual
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód

Isaac Bagshot
14.05.2024, 14:09  ✶  
Ok!

Mogę zrobić opis książek Isaac'a, tak samo jak zrobiła to graczka Darcy'ego?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.05.2024, 14:10  ✶  
Możesz robić to zgodnie z zasadami działu publikacji.
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
23.05.2024, 22:32  ✶  
Dzień dobry. Posiadam własną lokację, która ma cechę niewygodni sąsiedzi. Zgłaszam się więc po zadanie bojowe od MG Słodziutki

she was a gentle
sort of horror
Medved'
This house no longer feels like home
krew
genetyka
zawód
Nikolai jest młodym chłopakiem o wzroście 176 cm, ciemnobrązowych, krótkich włosach i zielonych oczach, pod którymi miejsce swoje znalazły dwa pieprzyki. Nie jest przesadnie umięśniony, jednak codzienne ćwiczenia ukształtowały u niego przyjemną dla oka muskulaturę. Preferuje swobodę, gdy dobiera garderobę. Mówi z twardym, typowo słowiańskim akcentem.

Nikolai Petrov
27.05.2024, 09:49  ✶  
Dzień dobry ^^

Mam pytanie odnośnie scenariusza z Jęczącą Martą. Żeby dostać odznakę trzeba napisać pełną sesję skupioną na tym temacie, ale moja postać jest zza granicy, o samej Marcie dowiaduje się i o nią wypytuje w rozmowie z Brenną i Heather, ale nie jest to główny temat rozmowy, tylko pojawia w 13-stym poście i rozmawiamy o niej dalej (pojawiają się inne wzmianki, ale rozmowa nadal jest bardziej skupiona na temacie Marty) do końca sesji. Czy to się zalicza, czy sesja do odznaki to musi być od pierwszego posta do końca rozmowa tylko o Marcie?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
27.05.2024, 14:43  ✶  
Ambro, pamiętamy o tobie, wyślemy ci odpowiedź. Pwease

Mikołaju, jako osoba odpowiedzialna za te preludia zaliczę ci Martę jako wycinek większej sesji, ale ten fragment, w którym rozmawiacie o Jęczącej Marcie, musi mieć przynajmniej 1500 słów. Czyli zamiast zliczać słowa z całości sesji, zliczę tylko z tego fragmentu, który jest na temat.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (34): « Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 34 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa