• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Floret - Jastrząb Ger

Floret - Jastrząb Ger
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
20.05.2024, 18:01  ✶  
Geraldine,

załączam receptę.
Pamiętaj, że tego środka nie wolno nadużywać. Zalecam spróbowanie poza eliksirem mieszanek ziołowych - działają słabiej, ale nie przyniosą skutków ubocznych. Kilka sugestii znajdziesz na drugiej stronie pergaminu.

Z pozdrowieniami
Florence
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
20.05.2024, 18:03  ✶  
Londyn, 05.07.1972
[Obrazek: epkB7zi.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
22.05.2024, 15:38  ✶  
2.07.1972 New Forest

Droga Geraldine,

to był przemiły czas i jestem rad, że mogliśmy go spędzić w takiej formie. Zdaję sobie sprawę, że żaden ze mnie towarzysz do picia, ale mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Gdybyś jednak szukała towarzystwa do przejażdżki konnej to zawsze się polecam. Tereny Snowdonii są przepiękne, być może będzie kiedyś okazja pojeździć po tamtejszych lasach?

Dziękuję za propozycję, jednak na razie zostawię te marzenie na inny raz z uwagi na mnogość obowiązków i uszczuplony czas. Ponadto wiesz, że mam za dużą słabość do magicznych istot, żeby nie pękło mi serce na widok takiego zniewolonego ptaka. Kiedyś pomyślę, jak wykonać to marzenie tak, by wilk był syty, a owca cała.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Keeper of Secrets
I am not actually tired, but numb and heavy, and can't find the right words.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 182cm wzrostu Cain jest przeciętnej budowy osoby, która coś tam ćwiczy - nie chudy, nie wielce umięśniony. Ma ciemnobrązowe włosy i oczy barwy burzowych chmur, tak ciemne, że z daleka mogą wydawać się czarne. Jego zainteresowane otoczeniem spojrzenie podkreślone jest wiecznymi worami pod oczami.

Cain Bletchley
28.05.2024, 16:46  ✶  
18.06.1972, Londyn

Ger,

tamtej nocy, kiedy próbowałem zajrzeć do głowy Thorana, nastąpił rykoszet. Spotkałem coś, co nie było człowiekiem - człekokształtny potwór. To nim był Twój brat. Ten potwór pożerał najlepsze wspomnienia. Chyba próbował je wymazać, albo przejąć. Oba.

Cokolwiek to jest - uważaj.

A jeśli chcesz upolować bestię to możesz na mnie liczyć.

To już nie jest Twój brat.

Cain

• • •
Sarkazm (rzeczownik) - środek przeciw idiotom. Dostępny bez recepty.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
28.05.2024, 23:11  ✶  
Crow nie potrafił pisać, ale ten list był podejrzanie wręcz ładnie napisany - ewidentnie stworzył go z kimś, kto pomógł mu to sklecić i poprawił błędy ortograficzne przed przepisaniem go na czysto. Z oszczędności pergaminu oryginał zapisany był na drugiej stronie, jedynie wytarty gumką, ale kiedy uniosło się go pod światło, albo zamalowało delikatnie ołówkiem, dało się odczytać krzywe, niewyraźne litery i plamę od wina. Ta... to już brzmiało jak Crow.

List został nadany następnego dnia rano przez sowę, którą skądś kojarzyłaś.

Przód:

Moja droga Geraldine,

mam nadzieję, że nie gniewasz się po tym jak wybiegłem stamtąd tego wieczoru, byłem skołowany. Udało mi się jednak cudownie przypomnieć sobie o zadanych mi pytaniach i oto odpowiedzi na każde z nich:

1. To coś było bezkształtne, ale miałem wrażenie, że próbowało nabrać kształtu - jakby ciągle próbowało nowych możliwości, poszukiwało tej ostatecznej formy, jaką mogłoby przybrać na mój widok.

2. Obawiam się, że padłem ofiarą napaści na tle seksualnej. Twój brat próbuje się rozmnożyć i uznał mnie za idealnego kandydata do złożenia we mnie jaj. Jeżeli mogę zasugerować jakąś myśl - masz siostrę.

3. Nic nie jest ze mną w porządku, ale to nie jest efekt tego felernego spotkania.

4. To było czarne.

5. Czuję dotyk tego czegoś na swojej skórze. Smaku jego języka pozbyłem się po piątym umyciu zębów.

6. Jeżeli nie możesz zabić swojego brata, sugeruję pokojowe zapieczętowanie go w jakimś zaklętym dzbanku, a później wyślemy go w prezencie do kogoś, kogo bardzo nie lubimy.

Przepraszam, że kiedy wychodziłem z Dziurawego Kotła i ktoś zapytał się mnie, gdzie jesteś, to odpowiedziałem mu, że kurwisz się pod mostem za piwo kremowe.

Crow

Tył (ta wygumkowana treść):

Geryy, Gerry, Geraldi
Moja drgoa przyjaciuł
Moja droga Geraldine

soRy że sjebałem

jesteś na mnie zła po tym jak wy biegłem? się po tym jak wybiegłem stamtąd tego wieczoru, byłem w chuj przerażony skołowany. dziewczyna mi pomogUdało mi się jednak cudownie przypomnieć sobie o zadanych mi pytaniach

twuj brat probowa l mnie zaplodnic

rzygaelm kilka godzin

Wszystko inne jest napisane tak niewyraźnie, że nawet Bóg tego nie rozczyta.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
03.06.2024, 12:35  ✶  

Ger,

dam Ci znać, jak tylko będę wiedziała więcej o moim grafiku na najbliższe tygodnie, mam parę pilnych spraw do załatwienia.
Natomiast pomijając szermierkę: cofnijmy się nieco w czasie.
Tak mniej więcej do I klasy Hogwartu i po podpytaniu podczas długiej przerwy, co myśli o Tobie Isaac Bagshot, przekażę Ci na szkolnej świetlicy karteczkę od niego i wspomnę absolutnie przypadkowo, i absolutnie niezobowiązująco, że chyba się za Tobą stęsknił po tych latach za granicą. Miałabyś ochotę skoczyć z nim do Bath? Jeśli tak, daj mu znać, albo daj mnie znać, żebym dała mu znać i załączam bilety. Jeśli nie, spal ten list i zapomnij o tej wiadomości na wieki, a najlepiej rąbnij się w głowę jakimś drobnym oblivate.

Pozdrawiam
Brenna
PS. Jeśli uważasz, że ten list jest dziwny, to tak, też uważam, że moje życie obrało dziwny kierunek.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
03.06.2024, 13:31  ✶  
Droga Panno Yaxley,

chciałbym zapytać, czy nie zechciałabyś pójść ze mną randkę. Może moglibyśmy gdzieś się razem wybrać i coś zwiedzić? Możemy się teleportować, albo wsiąść w pociąg i udawać parę mugoli?

Iaaac
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
03.06.2024, 13:48  ✶  

Gerry,

to nie chcesz jechać razem mugolskim pociągiem?

Isaac
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
03.06.2024, 13:52  ✶  

Ger,
wspominał, że radzi sobie sam w takich sprawach, więc to nie tak, że prosił o zaproszenie Cię w swoim imieniu, ale chyba się martwił, że nie zechcesz się po tym z nim przyjaźnić, bo faktycznie za Tobą tęsknił. Może to z powodu tego prysznica, o którym wspomniałaś...

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
03.06.2024, 15:21  ✶  
Kici a,

tak jutro poród odwiedź mnie w Mungu. Jak ktoś cię obraża to mogę mu suścić wpierd ol. Licze na to że nie wiedziałaś że twój zmutowany brat be dzie chcial cos wiecej niz ojebanie galy.

Jak coś to mnie nie widziala s.

Crow

P S> nie wiem jakie u nas was nastroje w Walii, ale JBEBAĆ CZARNOMAGICZNE GÓWna. Zalatw to po swojemu .

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (17): « Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 17 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa